понеділок, 6 травня 2024 г.

Директор департаменту муніципальної безпеки ігнорував численні скарги киян на недоступні укриття, - поліція Києва

Директор департаменту муніципальної безпеки ігнорував численні скарги киян на недоступні укриття, - поліція Києва

Директор столичного департаменту муніципальної безпеки проігнорував сотні скарг громадян на недоступні укриття, а разом з тим не надавав жодних пропозицій стосовно формування бюджету на мережу споруд цивільного захисту населення. Це, а також трагічні події на Троєщині у ніч на 1 червня, коли загинули люди, що не змогли потрапити в укриття, спонукали поліцію повідомити директора департаменту про підозру в службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Про це KВ дізналася з релізу поліції Києва стосовно вручення підозри Роману Ткачуку.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА упродовж всього часу перебування на посаді не визначив реальні потреби фонду захисних споруд цивільного захисту на території міста Києва, не надав жодних пропозицій щодо формування бюджету міста з цього питання, не організував роботу з виконання вимог законодавства щодо створення, використання, утримання та реконструкції фонду захисних споруд, а також не забезпечив дієвий контроль за їх утриманням та станом готовності. Внаслідок цього, з 4655 захисних споруд цивільного захисту лише 3041 об’єкт виявився придатним для використання, решта є не придатними та обмежено придатними”, – сказано в релізі.

У результаті, після оповіщення про загрозу повітряної атаки мешканці Деснянського району вирушали до укриттів, яких не існувало або вони були зачинені чи не придатні для використання. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Поліція також пише, що перебуваючи з 2018 року на посаді директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА, підозрюваний “не визначив реальні потреби фонду захисних споруд цивільного захисту на території міста Києва, не надав жодних пропозицій щодо формування бюджету міста з цього питання, не організував роботу з виконання вимог законодавства щодо створення, використання, утримання та реконструкції фонду захисних споруд, а також не забезпечив дієвий контроль за їх утриманням та станом готовності”.

Внаслідок цього, за даними поліції, з 4655 захисних споруд цивільного захисту лише 3041 об’єкт виявився придатним для використання. 

Читайте: У справі щодо укриттів вручено підозру директору столичного департаменту муніципальної безпеки Ткачуку

Крім того, “посадовець не вжив жодних заходів реагування на наказ Департаменту освіти і науки КМДА від 31.08.2022, на підставі якого до захисних споруд цивільного захисту, розташованих у закладах освіти, не допускалися особи, які не є здобувачами освіти та працівниками таких закладів. Під час комендантської години, тобто в нічний час доби, коли оповіщення населення про загрозу повітряної атаки та самі ракетні обстріли відбуваються найчастіше, вказані укриття були зачиненими, що ставило під загрозу життя та здоров’я громадян”.

А щоб виглядати пристойно на фоні тривог чиновник, як твердить поліція, наказав викласти в інтернет фейкову карту укриттів – тож люди, “будучи введеними в оману інформацією, розміщеною на мапі укриттів міста Києва, після оповіщення про загрозу повітряної атаки вирушали за адресами, за якими укриттів не існувало або вони були зачинені чи не придатні для використання, чим наражали себе на небезпеку”.

З цього приводу, кажуть правоохоронці, від 24 лютого 2023 року по 1 червня 2023 року на адресу очолюваного Романом Ткачуком міського департаменту надійшло понад 400 скарг громадян, які були проігноровані.

Читайте: Рак на горі свиснув: Київрада і адміністрація Кличка взялися за вирішення проблем з укриттями цивільного захисту

Фото: Facebook, поліція Києва

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, новини україни, війна, воєнний стан, російсько-українська війна, повномасштабне вторгнення рф, укриття, поліція києва, роман ткачук, департамент муніципальної безпеки, цивільний захист

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій