п'ятниця, 29 березня 2024 г.

Депутати Баришівської громади вимагають відставки очільників ОТГ

Депутати Баришівської громади вимагають відставки очільників ОТГ

У п’ятницю, 26 березня, депутати Баришівської громади можуть розглянути питання дострокової відставки місцевого голови Олександра Вареніченка (на фото зліва) та його заступника Юрія Шовтя (на фото зправа). Змінити очільників хочуть через те, що вони підозрюються в отриманні хабара в 1,4 млн гривень. 

Про це повідомляє депутатка Баришівської селищної ради з партії "За Майбутнє" Галина Самойлович.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

"Цього понеділка голова Олександр Вареніченко та його заступник з питань житлово-комунального господарства  Юрій Шовть з’явилися на роботі, оформили собі відпусти та матеріальні допомоги. Тому на засіданні ради в цю п’ятницю вони, швидше за все, будуть відсутні. Ні поліція, ні Баришівська селищна рада досі не надали офіційного роз'яснення депутатам  по їхньому зверненню – про причини затримання Вареніченка та Шовтя  та про деталі справи. У п’ятницю ми будемо виносити це питання на обговорення", – розповіла Галина Самойлович.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Згідно із розпорядженнями, у відпустку Шовтя пішов ще 23 березня, сам голова – вже наступного дня. А відпочинок їх триватиме упродовж місяця.


Депутатка додала, що голова Баришівської ОТГ та заступник також вже встигли подати апеляцію до суду.

Водночас в соцмережах користувачі вимагають від  депутатів Баришівської селищної ради  скликати позачергову сесію та позбавити фігурантів справи всіх премій та надбавок.

"Депутатам Баришівської селищної ради, варто скликати позачергове засідання та позбавити голову Вареніченка премій та надбавок. Цей фігурант назавжди дискредитував займану посаду та жителів всієї Баришівщини. Не можна дозволити, щоб він за кошти жителів громади відкупився за вчинені злочини", – сказано в повідомленні в одній з груп у Facebook.

Редакція KV намагалася звязатися із керівником громади особисто, проте телефон Вареніченко перебував поза зоною досяжності.

Нагадаємо, що минулого четверга, 18 березня, керівника  і заступника голови з питань житлово-комунального господарства однієї з об'єднаних громад Київської області затримали за підозрою в отриманні 1,4 млн гривень хабара – 25 тис. доларів США та 700 тис. гривень. Правоохоронці стверджують, що посадові особи одержали від представників місцевих комерційних структур неправомірну вигоду за сприяння у вирішенні питання про виділення земельних ділянок загальною площею 12 га. 

Грошова винагорода від забудовників призначалася за перемогу в аукціоні та передачу в оренду земельних ділянок і підписання договорів їх оренди під будівництво і обслуговування багатоквартирних житлових будинків. У той же час джерела KV в правоохоронних органах повідомляють, що затриманий – голова Баришівської громади Олександр Вареніченко.

Читайте: Главу и замглавы одной из ОТО Киевской области задержали по подозрению в получении 1,4 млн гривен взятки (фото)

Фото: KV

КиевVласть

Вероника Злацкая

Теги: новости киевской области, новости киевщины, прокуратура, строительство, депутат, взятка, земля, власть киевщина, александр варениченко, киевская областная прокуратура, юрий шовтя, партия за майбутнє, галина самойлович

четвер, 28 березня 2024 г.
20:44
У Гостомелі працюватиме перевізний цифровий флюорограф
20:22
Протягом доби зафіксовано 48 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
20:02
У Києві розпочали відключати опалення в житловому секторі
19:42
Поліцейські затримали киянина, який через помсту вбив собаку колишньої дівчини
19:23
Бучу відвідала делегація з Боснії і Герцеговини
19:04
ВАКС продовжив обов'язки судді Верховного суду Князєву
18:46
КОВА максимально сприяла правоохоронним органам у затриманні “крота”, - Руслан Кравченко
18:26
Завтра у Димерській громаді частково не буде світла
18:06
Донори крові з Києва - у топі серед команд DonorUA for Teams
17:46
Новий міжнародний залізничний маршрут з Києва до Кошице планують запустити вже цього року
17:21
“Українська команда” передала батальйону “Свобода” велику партію дронів-літаків, – Палатний
17:03
Український гідрометцентр попередив про небезпечні метеорологічні явища на Київщині
16:46
Ювенальні прокурори зафіксували загибель 537 дітей внаслідок збройної агресії рф
16:26
У президентській резиденції на Липській вирішили відремонтувати каналізацію
16:06
Зеленський представив нового голову Служби зовнішньої розвідки
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
Календар подій