п'ятниця, 3 травня 2024 г.

Депутат КМР Семенова просить підтримати петицію щодо перейменування Повітрофлотського проспекту та вшанувати героїв

Депутат КМР Семенова просить підтримати петицію щодо перейменування Повітрофлотського проспекту та вшанувати героїв

Депутат Київської міської ради Ксенія Семенова просить підтримати петиції, якою пропонується перейменувати Повітрофлотський проспект на честь Повітряних сил, а не на проспект Європейського Союзу, як того хоче столичний мер Віталій Кличко. 

Про це KВ стало відомо з допису на сторінці в Facebook депутата Київської міської ради Ксенії Семенової та петиції №12553, розміщеної на сайті Київради. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як йдеться в петиції, 3 вересня закінчився встановлений Київрадою строк для прийому нових пропозицій назв для Повітрофлотського проспекту після того, як депутати у липні відмовились затверджувати підтриманий киянами варіант “Повітрянофлотський проспект”. Одразу після цього, відповідно до чинної на сьогодні у місті Києві процедури, автоматично запустився новий процес перейменування Повітрофлотського, у рамках якого військовослужбовці 40-ї бригади тактичної авіації внесли свою пропозицію — проспект Повітряних Сил.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Завдяки майстерності та мужності Повітряних Сил ЗСУ Київ вистояв проти російської навали у березні-квітні 2022 року, а сьогодні завдячуючи нашим льотчикам там операторам ППО, кияни можуть спокійно спати, жити і працювати. Для експертної топонімічної комісії міста Києва було честю підтримати позицію наших героїв-льотчиків та підтримати у якості рекомендованої таку пропозицію військових авіаторів”, – пише в петиції автор. 

Автор петиції зазначає, що саме кияни мають вибрати назву майбутнього проспекту, а не хтось замість них. 

“Натомість, нас хочуть позбавити як такої можливості, так і права вибору. 27 вересня профільна комісія Київради з питань місцевого самоврядування, в порушення регламенту та спеціальної процедури перейменувань на час воєнного стану, підтримала проект рішення, який протягом тижня приховували від киян і не публікували на сайті Київради. Суть цього проекту рішення: перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Європейського союзу. Попри те, що кияни раніше вже переважною більшістю чітко виступили проти такого варіанту перейменування і за збереження пам'яті про українських авіаторів у назві проспекту”, – додає автор. 

За словами автора, під час голосування за перейменування Повітрофлотського проспекту з’ясувалось, що 79% учасників голосування, які у квітні підтримали перейменування Повітрофлотського на проспект ЄС – не є мешканцями Києва

Автор петиції звернувся до міського голови Віталія Кличка, депутатів Київради, голів фракцій та постійних комісій з проханням: 

  • відкликати поданий Віталієм Кличком проект рішення, який пропонує перейменувати Повітрофлотський на проспект ЄС всупереч волі громади Києва;

  • не ухвалювати жодних рішень стосовно перейменування Повітрофлотського проспекту до завершення повторного рейтингового голосування у Києві Цифровому, передбаченого рішенням Київради про особливу процедуру перейменувань;

  • обов’язково залучити до розгляду цього питання на комісіях та на пленарному засіданні Київради військовослужбовців Повітряних Сил ЗСУ, які запропонували перейменування Повітрофлотського проспекту на честь героїв Повітряних Сил ЗСУ і не ухвалювати жодних рішень з цього питання без їхньої участі. Повага до тих, хто захищає небо над нами — це найменше, що може і зобов’язана зробити Київрада.

Наразі петиція набрала майже 4 тис. голосів з 6 тис. необхідних для її розлядую. 

Депутат Ксенія Семенова просить також підтримати петицію, адже за її словами, “який не просто так має авіаційну назву, один із найбільших проспектів Києва, одна політична сила хоче перейменувати на проспект ЄС, бо, мовляв, там в кінці аеропорт, отже це наш шлях до Євросоюзу.

Як інформувала KВ, в червні Київська міська рада провалила голосування за перейменування Повітрофлотського проспекту на Повітрянофлотський. За таке перейменування проголосували кияни в додатку “Київ Цифровий”. Натомість в КМР “За” проголосували лише 23 депутати, чого недостатньо для прийняття рішення за основу. 

Раніше в додатку “Київ Цифровий” пройшло голосування за перейменування Повітрофлотського проспекту. Крім варіантів перейменування на Повітрянофлотський, одним із варіантів було перейменування проспекту на проспект Європейського Союзу. 

Читайте: Київрада провалила голосування за перейменування Повітрофлотського проспекту на Повітрянофлотський 

Нагадаємо, мер столиці Віталій Кличко зареєстрував у Київській міській раді проект рішення, яким пропонує перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Європейського Союзу.

Читайте: Кличко пропонує перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Європейського Союзу  

Фото: відкриті джерела 

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, Віталій Кличко, київська міська рада, перейменування, ксенія семенова, ксенія семенова, петро порошенко, повітрофлотський проспект, проект рішення №1160

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій