субота, 27 квітня 2024 г.

Через борги енергетики можуть відключити електропостачання в двох житлових будинках на проспекті Валерія Лобановського, - КМДА

Через борги енергетики можуть відключити електропостачання в двох житлових будинках на проспекті Валерія Лобановського, - КМДА

Заборгованість двох 25-поверхівок на проспекті Валерія Лобановського за спожиту електроенергію складає понад 3 млн грн. Сума боргу продовжує зростати. Відповідно до вимог чинного законодавства в разі заборгованості та відсутності дій щодо врегулювання питання, енергетики мають відключати об’єкти від електропостачання. У Київській міській державній адміністрації (КМДА) назвали ситуацію, що склалась у цих житлових будинках, типовою ілюстрацією свавілля приватних компаній відносно співвласників житла.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як розповіли в КМДА, обидва будинки – 25-поверхівки, що мають сертифікати на введення в експлуатацію. Тому мешканці мають отимувати електроенергію за ціною, що встановлена для населення. 

“Водночас забудовник досі не виконав технічні умови для належного функціонування системи електропостачання – трансформаторну підстанцію та розподільчу підстанцію. Тому прямих договорів з електропостачальною компанією в жителів будинків немає, оплата здійснюється через забудовника – ЗАТ “Українська будівельна компанія”, головою правління якого є Олег Мороз”, – пояснюють в столичній держадміністрації.

Згідно з повідомленням, наразі заборгованість будинків за спожиту електроенергію складає понад 3 млн грн і сума боргу лише зростає.

“Енергетики змушені будуть відключити два житлових будинки на проспекті Валерія Лобановського, якщо проблему заборгованості не вирішуватимуть. Ризик відключення є наслідком великих боргів забудовника та його свавілля щодо законних співвласників будинку”, – впевнені в КМДА.

Зазначається, що місто вже направило звернення до правоохоронних органів. Адже намагання мешканців, як ОСББ, врегулювати питання належним чином, нібито саботують власники технічних приміщень, яких пов’язують із забудовником. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як розповіли в КМДА, у будинку на проспекті Валерія Лобановського, 4-В створене ОСББ. 

“Однак на сьогодні через неправомірні дії забудовника виникла конфліктна ситуація: право власності на невеликі частини підвального приміщення забудовник в особі Олега Мороза передав 183 особам – працівникам будівельної компанії та своїм родичам. Це, фактично, заблокувало роботу ОСББ і будь-які рішення в інтересах мешканців”, – кажуть в столичній держадміністрації.

Другий будинок – ідентичний за технічними характеристиками, у ньому також створене ОСББ. Тут, як повідомляє КМДА, внаслідок конфронтації з власником технічних приміщень, правління ОСББ не може нормально функціонувати через скасований статут 2019 року (діє статут ОСББ, прийнятий ще у 2013 році), адже заблоковане право підпису голови ОСББ.

“Електропостачальна компанія вже відтермінувала дату відключення послуги. Утім ситуація, що склалась у цих житлових будинках, є типовою ілюстрацією свавілля приватних компаній відносно співвласників житла. Безвідповідальні та в деяких випадках умисне сплановані шахрайські дії комерційних підприємств, що беруть на себе зобов’язання управителів й операторів інженерних систем, мають критичні наслідки. Вирішити питання можна за умови втручання правоохоронних органів, адже сотні київських сімей фактично стали заручниками дій забудовника”, – підкреслюють в КМДА.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України ухвалив рішення продовжити дію покладання спеціальних обов’язків (ПСО) на електроенергію до кінця квітня наступного року. Ціна електрики для населення залишиться на рівні 2,64 грн за кВт-год.

Читайте: Для побутових споживачів ціна електрики до кінця квітня 2024 року залишиться без змін

Фото: Google Maps

КиївВлада

Бровко Ігор

Теги: новини києва, КМДА, електропостачання, осбб, відключення, забудовник, заборгованість, валерія лобановського

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій