четвер, 2 травня 2024 г.

Через бездіяльність управителя ТОВ “Столичний комфорт” мешканці будинків ЖК “Галактика” досі без опалення

Через бездіяльність управителя ТОВ “Столичний комфорт” мешканці будинків ЖК “Галактика” досі без опалення

Компанія-постачальник ТОВ “Євро-Реконструкція” повідомляє, що багатоквартирні будинки №№ 6, 6-а, 6-в, 6-г, 6-д, 6-е на вул. Євгена Сверстюка (ЖК “Галактика”) досі без опалення, незважаючи на зниження температури.

Про це KВ стало відомо з релізу ТОВ “Євро-Реконструкція”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Проблема з теплопостачанням будинків виникла в результаті бездіяльності управителя будинків – ТОВ “Столичний комфорт”, який свідомо зволікав з вирішенням питання, зазначають у “Євро-Реконструкція”.

Протягом усіх попередніх опалювальних періодах теплопостачання цих будинків забезпечувалося на підставі колективних договорів на постачання теплової енергії, укладених між управителем будинків (ТОВ “Столичний комфорт)” та ТОВ “Євро-Реконструкція”. Однак у липні 2023 року управитель повідомив “Євро-Реконструкцію” про розірвання колективних договорів на постачання теплової енергії до будинків з 1 вересня 2023 року.

Тоді ж ТОВ “Євро-Реконструкція” у листі до ТОВ “Столичний комфорт”, КМДА та Дніпровської РДА поінформувало про наслідки розірвання колективних договорів, враховуючи відсутність укладених індивідуальних договорів із співвласниками будинків, та звернуло особливу увагу на відповідну загрозу подальшого теплопостачання в опалювальному сезоні 2023-2024 років, а також надало детальні роз’яснення вимог чинного законодавства, щодо порядку зміни моделі договірних відносин, порядку укладання індивідуальних договорів та необхідність доведення управителем будинків ТОВ “Столичний комфорт” даної інформації до співвласників будинків.

Однак з початком нового опалювального сезону 2023/2024 ані співвласниками будинків, ані управителем ТОВ “Столичний комфорт” так і не були укладені договори з ТОВ “Євро-Реконструкція”.

Постачальник, розуміючи складність ситуації, до якої призвела бездіяльність управителя ТОВ “Столичний комфорт”, пішов на зустріч співвласникам будинків ЖК “Галактика” та самостійно звернувся до управителя будинків та органів місцевої влади задля врегулювання питання.

Як зазначено у повідомленні ТОВ “Євро-Реконструкція”, компанією було створено всі умови для якнайшвидшого вирішення питання укладання договірних відносин задля забезпечення запуску тепла до будинків.

Однак, станом на 06.11.2023 року:

  • співвласниками будинків так і не було надано Товариству рішення про зміну моделі договірних відносин, зокрема: протокол загальних зборів співвласників будинку;

  • менш ніж 20% співвласників Будинків (від загальної кількості) надали до Товариства заяви-приєднання до індивідуального договору.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Так, за фактичних обставин у “Євро-Реконструкції” відсутня можливість для укладання індивідуальних договорів з усіма співвласниками будинків, відповідно до вимог чинного законодавства та, як наслідок, відсутня можливість для запуску теплопостачання до даних будинків. Єдиним законодавчим шляхом врегулювання даної проблеми, для підключення будинків до мереж теплопостачання, залишається укладання чи подовження дії колективних договорів на постачання теплової енергії між управителем будинків та ТОВ, наголошують у “Євро-Реконструкції”.

Також теплопостачальник звертає увагу, що по всіх інших багатоквартирних будинках, в яких з аналогічних причин відсутня можливість для укладання індивідуальних договорів з усіма співвласниками будинку, укладені колективні договори між управителями будинків та ТОВ. Відповідно всі ці будинки підключені до тепла.

В компанії переконані, що всі обставини проблеми відсутності теплопостачання, виникли з вини ТОВ “Столичний комфорт” – через зволікання та незадовільну організацію взаємодії управителя зі співвласниками зазначених будинків, що і призвело до критичної ситуації із запуском тепла.

Фактично управитель ТОВ “Столичний комфорт” знехтував інтересами співвласників зазначених житлових будинків, та на сьогодні, захищаючи власні фінансові інтереси, намагається вдаватися до маніпулювання соціально важливим питанням забезпечення теплопостачання до мешканців.

ТОВ “Євро-Реконструкція” сподівається на свідому позицію управителя будинків (ТОВ “Столичний комфорт”) і якнайшвидше вжиття управителем заходів, відповідно до чинного законодавства щодо вирішення питання заключення договорів на послуги задля можливості забезпечення теплопостачання до житлових будинків.

Довідково. Відповідно до вимог Закону України “Про житлово-комунальні послуги”:

  • надання житлово-комунальних послуг здійснюється виключно на договірних засадах;

  • у межах одного багатоквартирного будинку не дозволяється наявність різних моделей організації договірних відносин за одним видом послуги, а саме колективного та індивідуальних договорів одночасно;

  • у разі прийняття співвласниками багатоквартирного будинку рішення про зміну моделі організації договірних відносин з виконавцем послуг, співвласники багатоквартирного будинку повинні повідомити виконавця послуг про прийняте рішення за два місяці до запланованої дати укладення договорів.

Фото: ТОВ “Євро-Реконструкція”

КиївВлада

Олексій Алтинов

Теги: новини києва, позиція, новини компаній, опалення, тов євро-реконструкція, жк галактика, договори, тов столичний комфорт

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій