п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

Бизнесмен Андрей Ваврыш заявил о необоснованных политических преследованиях

Бизнесмен Андрей Ваврыш заявил о необоснованных политических преследованиях

26 января ГБР вручило девелоперу Андрею Ваврышу сообщение о подозрении. Бизнесмен называет обвинения абсурдными и необоснованными, объясняя их политическими мотивами. 

Об этом, как стало известно KV, Андрей Ваврыш написал на своей странице в Facebook.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Девелопер рассказал, что в 2006 году ООО “Системабуд”,а в которой он был миноритарным владельцем, выкупило ЦИК “Ворсовая фабрика” в Борисполе для дальнейшего строительства ЖК “Альта-Град” и оформило кредитную линию в банке.

“Пошли в банк, договорились о финансировании, кредитной линии. Все активы, в том числе, корпоративные права, передали в залог по кредиту. Я оформил личное поручительство”, — пишет Ваврыш. Реализации проекта помешал финансовый кризис. — “Мы охраняли объект от разворовывания, понимая, что плохие времена проходят. Будет рынок — будет и выход из ситуации. Банк все понимал, лишний раз контролировал и реагировал на экономический спад по-своему. “Сведбанк” ушел с украинского рынка. Его преемник, “Омега Банк”, не всплыл и распродал свои активы разным финкомпаниям”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

В 2016 году очередной владелец долга банка предложил выкупить его. Андрей Ваврыш нашел новых инвесторов, которые выкупили права продавца, подтвержденные решениями судов. В 2019 году началась достройка недостроя — новый проект получил название Home & Park Comfort House. Он предусматривает строительство трех 17-этажных домов, детского сада и парка. Бизнесмен говорит, что взял на себя обязательства обеспечить жильем инвесторов 2008 года.

Он подчеркивает, что на момент выкупа долгов, все банки уже были ликвидированы, а долги — погашены. Более того, новые инвесторы урегулировали вопросы, связанные с процедурой изменения должников. Это происходило, в том числе, в результате судебных разбирательств в рамках гражданско-правовых отношений. Ваврыш подчеркивает, что ни одна из сторон сделки ни при каких обстоятельствах не заявляла о нарушении ее прав.

“Все было так до сегодняшнего утра, когда следователи ГБР вручили мне подозрение, предоставив статус подозреваемого. Они заявляют, что моя 15-летняя борьба за завершение проекта, мое желание достроить объект, избежать процедуры банкротства проекта, мое желание, чтобы люди получили свои квартиры, несмотря ни на что, двигаться вперед, оказывается, уголовное преступление. Обсуждая это со следователями ГБР, я понимал, что они осознают всю нелепость ситуации. Но не могут ничего сделать, кивая на соответствующую команду сверху. Организаторы этого абсурда не просто так не пошли в суд за обысками или какими-то санкциями. Они прекрасно понимают, что ни один судья, увидев материалы, этого не поддержит. Изучая текст подозрения, я так и не смог найти потерпевшую сторону. Банки, как субъекты, ликвидированы. Фонд гарантирования вкладов не может быть таким субъектом — он не пострадал: у банков не было физических лиц-вкладчиков, а значит, не было никаких выплат”, — подытожил Ваврыш.

Напомним, ранее девелопер Андрей Ваврыш заявил о готовности приобрести 100% строительной компании Saga Development в течение полутора месяцев.

Читайте: Ваврыш подтвердил готовность купить 100% строительной компании Saga Development

Фото: thebabel.com.ua

КиевVласть

Вероника Злацкая

Теги: новости киева, новости компаний, мнение, застройщик, гбр, девелопер, заявление, saga development, андрей ваврыш, сделки

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.