п'ятниця, 3 травня 2024 г.

Без світла залишаються мешканці 231 населеного пункту на Київщині

Без світла залишаються мешканці 231 населеного пункту на Київщині

Фахівці компанії ДТЕК продовжують відновлювати зруйновану електроінфраструктуру на звільнених територіях Київської області. 13 квітня аварійні бригади енергетиків ДТЕК повернули світло для 7 579 родин в 35 населених пунктах Київській області, що були знеструмлені під час активних бойових дій. Також за минулу добу фахівці ДТЕК відновили електропостачання шпиталю міста Ірпінь.

Про це KВ повідомила пресслужба компанії ДТЕК.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Енергетики ДТЕК безперервно працюють вже 50 діб, щоб оперативно відновлювати електропостачання населених пунктів у Київській області, які постраждали через бойові, а також в тих, що були звільнені Збройними силами України від російських окупантів і які вже розмінували українські військові.

Згідно з повідомленням, протягом 13 квітня електромонтерам ДТЕК вдалося відновити електропостачання для 7 579 родин в 35 населених пунктах Київської області. Зокрема, у Бучанському районі частково повернули світло в смт Макарів та в села: Шпитьки, Гореничі, Петрушки, Дмитрівка, Стоянка, Бузова, Мрія, Гурівщина, Святопетрівське. В Броварському районі – смт Велика Димерка та в села: Перемога, Богданівка, Шевченкове, Плоське, Жердова, Семиполки, Гайове, Русанів, Кулажинці, Підлісся, Бобрик. У Вишгородському районі частково відновили в населених пунктах: Хочева, Горностайпіль, Зорин, Дитятки, а також у місті Чорнобиль та селах Оташів і Оране у зоні відчуження.

Також за минулу добу фахівці ДТЕК відновили електропостачання шпиталю міста Ірпінь. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Після відтиску нападу російських окупантів Збройними силами України та розмінування цих територій, енергетиків допустили до відновлення зруйнованих електромереж. Щоденно фахівці компанії обстежують лінії і поступово лагодять електроінфраструктуру в містах та селах. За попередніми оцінками, пошкоджено 1 600 км мереж області, однак ці дані можуть бути скориговані після завершення обстеження мереж.

Аварійні бригади ДТЕК продовжують відновлення електропостачання в населених пунктах Київщини, звільнених Збройними силами України від російських окупантів. Енергетики всіх операторів системи розподілу ДТЕК Мережі згуртувалися, щоб відновити все зруйноване окупантами. В Київській області допомагають відновлювати зруйновані мережі енергетики ДТЕК з Одещини, Дніпропетровщини та Києва.

Бригади енергетиків приступають до роботи одразу після розмінування цих територій. В першу чергу фахівці компанії відновлюють високовольтні мережі 110-35 кВ, які забезпечують електропостачання населених пунктів. Після цього розпочинають відновлення розподільчих мереж 10-0,4 кВ, які живлять безпосередньо житлові будинки.

Наразі без світла ще залишаються мешканці 231 населеного пункту на Київщині.

Повідомляється, що сьогодні, 14 квітня, енергетики ДТЕК планують виконувати роботи з відновлення електропостачання ще у 40 населених пунктах Броварського, Бучанського, Фастівського та Вишгородського районів.

Нагадаємо, у Київській області продовжують розміновувати звільнені території. Впродовж минулої доби, 13 квітня, рятувальники обстежили 25 населених пунктів. Знешкоджено ще 499 вибухонебезпечних предметів. 

Читайте: На Київщині після обстеження Бучанського, Броварського та Вишгородського районів знешкоджено майже півтисячі вибухонебезпечних предметів, – КОВА

Фото: пресслужба ДТЕК.

КиївВлада

Бровко Ігор

Теги: новини київщини, новини київської області, війна, російська агресія, дтек, електропостачання, електромережі, відновлення електропостачання

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій