четвер, 18 квітня 2024 г.

Без світла залишається понад 60% Києва, - Кличко

Без світла залишається понад 60% Києва, - Кличко

У столиці продовжується ліквідація наслідків вчорашніх влучань. Наразі без світла залишається понад 60% домівок. Відновлено рух наземного електротранспорту, водопостачання лівобережної частини Києва. Влада міста обіцяє повернути столицю до ситуації, яка була до ракетних обстрілів, до кінця дня. 

Про це, як дізналася KВ, повідомив мер столиці Віталій Кличко у прямому ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини". 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зокрема він розповів про поточну ситуацію з енергетикою у місті

“Наразі відбувається стабілізація ситуації, яка виникла не лише в місті Київ, а й на території всієї країни. Енергетики та працівники водоканала працювали упродовж ночі, щоб відновити життєзабезпечення нашого міста. У деяких районах столиці вночі не було світла, водопостачання, а в деяких і теплопостачання. Вже повернули водопостачання Лівому берегу. На правому ми плануємо відновити водопостачання у першій половині дня, воду вже розпочали подавати споживачам. Проте тиск води поки заслабкий, його потужність також буде відновено”, – говорить він.

За його словами, на пониженому тиску водопровідна система наразі ще залишається у Святошиснькому Солом’яньскому та частково – Оболонському, Шевченковському та Подільському районах. Та  комунальному підприємству все ж вдалося частково стабілізувати елетропостачання на одному із ключових об’єктів водопостачання міста.

Наразі без електрики залишається ще понад 60% Києва та енергетики докладають максимум зусиль, щоб повернути світло у доімівки мешканців столиці. Наразі стабілізація ситуації залежить від балансу самої енергосистеми України, оскільки Київ є частиною загальнодержавної енергосистеми.

“Запустили рух наземного електротранспорту, який до цього був замінений автобусами. Були збільшені інтервали руху потягів метро з метою зберегти наявну елетроенергію. Пропускна спроможність була набагато меншою за завичну – один раз на 10 хвилин”, – додав він. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також Кличко наголосив, що у столиці продовжується ліквідація наслідків вчорашніх влучань – пошкоджена була система енергозабезпечення. Тож всі зусилля спрямовані над тим, щоб зебезпечити електрикою, водою та теплом  критичні об’єкти інфраструктури. Крім того, у багатьох районах Києва досі відсутній зв’язок та інтернет.

Та, мер столиці впевнений, що до кінця дня столиця повернеться до ситуації, яка була до ракетних обстрілів.

У прямому ефірі мер столиці також подякував за підтримку міжнародним партнерам, який забезпечують Київ необхідним ремонтним обладнанням. І в цьому напряму найбільше підтримку спрямовує Польша.

Кличко зауважив, що сьогодні генераторами забезпечені всі ключові об’єкти – лікарні, школи та дитсадки.

“Та генератори, на жаль, це не панацея. І коли необхідна велика потужність, як наприклад, метрополітену, електротранпорту та потреб водоканалу, на жаль, генератори не допоможуть врятувати ситуацію”, – резюмував він. 

Нагадаємо, що у разі аварійного відключення електроенергії більш ніж на 24 години, жителі України та столиці зможуть підзарядити пристрої, отримати тепло, воду, світло, аптечки у Пунктах незламності. Мапу таких пунктів можна знайти на спеціальному сайті nezlamnist.gov.ua.

Читайте: У Києві воду почали подавати споживачам на правому березі, – КМДА

Фото: КМДА

КиївВлада

Вероника Злацька

Теги: новини києва, новини київщини, новини київської області, війна, війна росії проти україни, кличко, рф, водопостачання, світло, теплопостачання

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.