субота, 27 квітня 2024 г.

“Артемсіль” та UNITED24 випустили спецпартію знаменитої солі на підтримку ГУР

“Артемсіль” та UNITED24 випустили спецпартію знаменитої солі на підтримку ГУР

До річниці повномасштабного вторгнення ДП "Артемсіль" та платформа UNITED24 презентували спеціальну партію солі – "Міць. Українська кам’яна". Всього партія складається зі 100 тисяч пачок солі. Увесь прибуток буде направлений на формування флотилії дронів-камікадзе для ГУР. 

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі Міністерства цифрової трансформації України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"До річниці повномасштабного вторгнення ДП "Артемсіль" та фандрейзингова платформа UNITED24 презентували спеціальну партію солі. "Міць. Українська кам’яна" розфасована у пачки по 200 грамів. Всього партія складається зі 100 тисяч пачок, адже вдалося знайти 20 тонн солі, видобутої в шахтах Соледара", – йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства цифрової трансформації України.

Відомо, що "Міць. Українська кам’яна" з’явилась у продажу у вівторок, 21 лютого, в мережі "Сільпо", а також онлайн на платформі маркетплейсу ROZETKA. 

"Ми анонсуємо, що "Артемсіль" повертається в продаж в особливому вигляді з важливою метою. Попри те, що наше рідне місто та соляні шахти тимчасово окуповані, ми віримо, що українська кам’яна міць витримає усі випробування і ми повернемо собі Соледар, як і всі українські міста",— прокоментував начальник відділу комунікації ДП "Артемсіль" Володимир Низиєнко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як розповіли у Мінцифрі, ілюстрацію для упаковки спеціальної партії "Артемсолі" створив відомий український дизайнер Артем Гусєв. Його варіант, в якому слово "Сіль" замінене на "Міць", а кам'яна квітка — на тризуб, став вірусним: ілюстрацію встановлювали на аватари в соціальних мережах та публікували в медіа.

"Коли ми вперше побачили цю ілюстрацію, то зрозуміли, що маємо втілити її у життя. Не тільки повернути на полиці легендарну сіль, але й додати всім українцям трохи міці. Ми зв’язалися з ДП "Артемсіль" і відчули, наскільки важливий для них цей проєкт. Адже це можливість нагадати про підприємство, яке забезпечувало сіллю всю Україну і є одним з найбільших у світі. Про кожного з 2500 людей, життя яких нерозривно пов’язане з шахтами Соледара", — розповіла координаторка UNITED24 Ярослава Гресь. 

Зазначається, що вартість пачки — 500 гривень. 465 гривень із кожної з них перекажуть на формування флотилії дронів-камікадзе для ГУР через державну платформу UNITED24. Один дрон коштує 700 доларів.

"Дрон-камікадзе FPV (First Person View) сьогодні став революційним засобом ведення бою, адже такі дрони використовуються буквально як снайперська зброя з відстані до 8 кілометрів. Встановлені камери та сучасні засоби зв’язку дозволяють оператору керувати літальним апаратом у режимі реального часу, залишаючись при цьому на безпечній відстані. Завдяки спеціальній партії "Артемсолі" ми зможемо укомплектувати дронами FPV нове ударне угруповання, яке найближчим часом стане на захист нашої країни по всій лінії фронту", — розповів командир спецпідрозділу БпЛА "Крила" ГУР МО з позивним "Волонтер".

Нагадаємо, у квітні 2022 року найбільше у Європі українське підприємство з солевидобутку ДП “Артемсіль” зупинило роботу. Запас готової продукції вивезли ще у квітні. Поки ведуться бої сіль доведеться постачати в Україну з-за кордону.

Читайте: Україні доведеться ввозити більше солі з-за кордону: через бойові дії ДП “Артемсіль” зупинило роботу

Але у червні мережа супермаркетів "Сільпо" доставила 300 тонн кам’яної йодованої солі від підприємства “Артемсіль”. 14 червня сіль залізницею доставили до складів мережі, і невдовзі вона з'явилася на полицях супермаркетів.

Читайте: У продаж повернулась фірмова сіль українського виробництва

Фото: Мінцифри

КиївВлада

Владислава Олійник

Теги: новини києва, новини україни, напад росії на україну, агресія росії проти україни, united24, сіль, міністерство цифрової трансформації України, артемсіль, соледар

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій