субота, 20 квітня 2024 г.

Антирейдерський союз підприємців пікетуватиме Київраду щоб привернути увагу громадськості до передачі землі проєкту “Бабин Яр”

Антирейдерський союз підприємців пікетуватиме Київраду щоб привернути увагу громадськості до передачі землі проєкту “Бабин Яр”

Антирейдерський союз підприємців України (АСПУ) 24 вересня має намір пікетувати Київраду. За даними АСПУ, в четверг на сесії планують ухвалити рішення про передачу в оренду трьох земельних ділянок у природоохоронній зоні благодійній організації “Фонд пам'яті “Бабин Яр”. АСПУ вважає це рішення незаконним та таким, що суперечить національним інтересам.

Про це KV стало відомо з повідомлення пресслужби АСПУ.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Це абсолютно незаконне рішення – надати в оренду землі у природоохоронній зоні, поблизу майбутнього державного меморіалу “Бабин Яр”, на  території яких розташовані давні кладовища. Ми заперечуємо проти дій Київради – вони дивним чином збігаються з інтересами приватного проросійського проєкту меморіалу, який вже викликав справедливе обурення української культурної та наукової спільноти, протест єврейських організацій”, – повідомляє голова АСПУ Андрій Семидідько.  

За словами Семидідька, вже підготовлені проєкти незаконних  рішень Київради про передачу в оренду трьох ділянок загальною площею більше гектара нібито для створення “транспортної інфраструктури та благоустрою”. На думку голови АСПУ, таким чином, місцева влада створює додаткові труднощі у реалізації власного українського проекту державного меморіалу “Бабин Яр”. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

АСПУ нагадує, що міністр культури Олександр Ткаченко заявляв, що у 2021 р., до роковин розстрілів у Бабиному яру буде відкрито Державний меморіал “Бабин Яр”. Державна концепція передбачає вшанування пам'яті усіх загиблих на території Бабиного Яру, незалежно від національності. 

“Водночас, деякі можновладці просувають проросійський проєкт меморіалу: його намагається реалізувати Меморіальний центр Голокосту “Бабин Яр” (МЦГБЯ) та “Фонд пам'яті “Бабин Яр” – до їх створення причетні російські мільярдери Павло Фукс, Михайло Фрідман, Герман Хан та проросійський народний депутат Вадим Рабінович (Фукс та Рабінович значаться у якості попередніх керівників організації)”, – говориться у повідомленні.

Також повідомляється, що 24 вересня Антирейдерський союз підприємців пікетуватиме сесію Київради, щоб привернути увагу громадськості та завадити прийняти Києвраді незаконне рішенню навколо будівництва.

Как ранее сообщала KV, в начале сентября ГО “ПТНЗ” Спортивно-технический центр “Возрождение” обратился к мэру Киева Виталия Кличко с просьбой снять с рассмотрения 8 сентября  земельной комиссией Киевсовета решения о предоставлении в аренду БФ “Фонд памяти “Бабий Яр” двух участков земли, находящихся в его пользовании и прилегающих непосредственно к зданиям. Отмечалось, что предоставление в аренду участков нарушит доступ курсантов и посетителей в учебно-тренировочный центр,так как по одному из  них проходит единственная дорога зданию спортивного центра. А второй участок является санитарно-охранной территорией.

Читайте: Украинские евреи призвали общество поддержать разработанный историками госпроект мемориализации Бабьего Яра

Фото: KV

КиевVласть

Оксана Олейникова

Теги: новости киева, киевсовет, земельные участки, бабий яр, спортивное общество, громада киева, антирейдерский союз предпринимателей

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій