неділя, 28 квітня 2024 г.

20-й “Рамштайн”: Німеччина збирається військово допомогти Україні ще на півмільярда євро

20-й “Рамштайн”: Німеччина збирається військово допомогти Україні ще на півмільярда євро

Міністр оборони Федеративної Республіки Німеччина (ФРН) Борис Пісторіус (на фото) анонсував нову допомогу Україні в розмірі 500 мільйонів євро. Це – чергова допомога Німеччини у рамках міжнародної коаліції (“Ukraine Defense Contact Group”), десятки учасників якої від імені своїх держав надають військову допомогу Україні у відсічі повномасштабного вторгнення рф від лютого 2022 року. 

Про це KВ дізналася з повідомлення “Tageschau”, яке посилається на слова Пісторіуса на пресконференції в рамках засідання Контактної групи щодо України, що регулярно засідає в Німеччині (на військовій базі “Рамштайн”, від назви якої стали називати міжнародний формат військової допомоги Україні).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Повідомляється, що Німеччина підтримає захист України від російської агресивної війни в короткостроковій перспективі подальшими постачаннями боєприпасів. Планується, що Україна отримає 10 тис. артилерійських снарядів із запасів бундесверу. Новий пакет допомоги також включатиме 100 бронемашин для піхоти і 100 транспортних машин.

Зазначимо, Німеччина за обсягами воєнної допомоги Україні станом на осін 2023 року була на другому місці - після США. Але щодо далекобійних ракет, яких так просить Київ у Берліна, у влади ФРН згоди немає.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Тим часом у Брюсселі заявили, що країни ЄС поставлять Україні до кінця березня 2024 року майже половину від мільйона снарядів, обіцяних Києву (повідомив Петер Стано, офіційний представник глави дипломатії Євросоюзу Жозепа Борреля, на якого посилається “Інтерфакс-Україна”).

Міністр оборони США Ллойд Остін у вступному слові на відкритті 20-го засідання згаданої Контактної групи запевнив, що Сполучені Штати Америки коаліція у форматі "Рамштайн" не допустять поразки України: "Зараз українські війська перебувають у суворих умовах і ведуть важкі бої, а мирні жителі України зазнають постійних обстрілів російськими ракетами й іранськими безпілотниками. Але Україна не відступить, і Сполучені Штати теж. Тому наше сьогоднішнє послання чітке: Сполучені Штати не допустять поразки України. Ця коаліція не допустить поразки України, і вільний світ не допустить поразки України".

В Міністерстві оборони України перед цим нагадали партнерам, що пріоритетами 20-го засідання у форматі "Рамштайн" для України є надання систем протиповітряної оборони й ракет до них, ракети дальнього радіусу дії, артилерійські снаряди, сучасні системи радіоелектронної боротьби та розвідки, а також бронетехніка.

Як відомо, наприкінці 2023 року Україна зіткнулася з кризою постачань озброєнь через політичну кризу у США, спричинену передвиборчими перегонами у Сполучених Штатах. Без тієї допомоги міжнародні оглядачі пророкують Україні великі труднощі на фронті аж до повної поразки. Про ризики цього наголошує і Президент України, Верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський.

Читайте: У минулому році США надали Україні допомоги приблизно на 24 млрд доларів

Фото: Der Tagesspiegel

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, новини україни, війна, воєнний стан, російсько-українська війна, повномасштабне вторгнення рф, збройні сили україни, німеччина, військова допомога, рамштайн

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій