середа, 24 квітня 2024 г.
2021 рік - в інтересах власників землі та України

2021 рік - в інтересах власників землі та України

Роман Головін

Голова Всеукраїнського об`єднання власників землі

2021 рік буде роком власника землі: чи почне діяти ганебна система законів про так званий “ринок землі”, чи не зламають Конституційний суд в його прагненні стати на сторону українців-власників землі, що,  безумовно, вплине на  земельні відносини, на власників землі та на подальшу долю країни?

Незаперечним є тільки те, що необхідно спільно відстоювати свої інтереси, права і можливості: захищати свої природні права на землю; реалізовувати право отримувати по справедливості від власної землі; мати право в будь-який час почати самостійно господарювати на власній землі.

Бо власникам землі не потрібні орендарі-прокладки, як і не потрібна влада, яка діє не в інтересах власників землі і українського народу.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

За минулий рік було зроблено немало:

  • створено Всеукраїнське Об’єднання Власників Землі (ВОВЗ), метою якого є об’єднавча діяльність в інтересах власників землі;

  • створена і діє у Фейсбуці група Об’єднання, через яку поширюється необхідна, цікава й практична інформація для власників землі, через яку проінформовано десятки і десятки тисяч власників землі про їх права і можливості;

  • подано законопроєкт “Про прогресивні земельні відносини” (№3208) – єдиний законопроєкт в інтересах власників землі, в якому не зацікавлені орендарі і їх лобісти від влади;

  • створено Всеукраїнське Товариство Власників Землі (ВсеТВЗ), співпраця з яким дає можливість одноосібникам не втрачати 2-7 тис. гривень прибутку з 1 гектару, а власникам землі, у яких немає коштів для обробітку власної землі, вирішити цю проблему і забезпечити самостійне господарювання на власній землі.

Але є те, що ще не зроблено – нас в групі нашого Об’єднання у Фейсбуці не стало 100 тисяч. Сам я не маю тих темпів, але я буду старанно все допрацьовувати. Тому допомагайте мені: долучайте друзів до групи, інформуйте інших власників про групу.

Мені, як і вам, хочеться практичної роботи і результатів. Група у Фейсбуці, ВОВЗ, ВсеТВЗ, законопроєкт №3208 – це вже початок практичної роботи.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Група нашого об’єднання у Фейсбуці не чисельна, але її активності можуть позаздрити групи, в яких кількість учасників в десятки разів більша. Причина тому проста – ми обговорюємо наболілі питання, а не чіпляємо макарони на вуха. Разом з обговоренням приходять і варіанти рішень.

Часто мені задають запитання чи не допомагаю я в отриманні 2 га землі та інші схожі питання.

Існує безліч груп у Фейсбуці з набагато більшою кількістю учасників, де говорять про те, що землю можна отримати “на халяву”, обіцяють навіть допомогти у вирішення цих питань, беручи за свої послуги гроші. Насправді ж все не так просто як вважається.

Багато хто з вас також є в цих групах і у вас також склалася своя думка про них. Краще всього до вух заходить брехня і популізм.

Я не займаюся 2 гектарами і мене не цікавить надання консультацій за гроші. Я хочу разом з вами вирішити глобальні питання – це питання відновлення і розширеного розвитку економіки країни. І аграрна галузь є початковим і головним щаблем початку структурних зрушень.

Більше 20 років власників землі відсторонювали від землі. Багатіли орендарі, а село і селяни бідніли. Разом з цим знищувалось сільське господарство – немає тваринництва, немає переробки та відсутня робота на селі.

Я хочу, щоб власникам землі повернули їх права і можливості. Це значить збільшення прибутків від землі, нові робочі місця та справжнє відродження села. Це можливо через об’єднання власників землі у Товариства.

Подальша мета влади і орендарів відібрати землю у селян, сконцентрувати в своїх руках, а там вже все у владі орендарів – і поля, і села, і громади. У орендарів з’являться свої армії щоб, мабуть, охоронять поля від здичавілих українців, чи щоб примушувати до рабської праці на плантаціях господарів країни. Законопроєкти про приватні армії вже в парламенті.

Концентрація землі і приватні армії – це не єдині історії майбутнього, які готує для нас влада та інші зацікавлені у пануванні над українцями особи та їх маріонетки. Тому краще сконцентруватися на тому, як ми самі можемо діяти правильно – без огляду на те, що задумали проти нас інші.

Я пропоную концентруватися на важливому і глобальному для українців, власників землі, українського суспільства та держави України. В земельних питання, як первинних і головних для країни, необхідно мислити стратегічно. І частиною цієї стратегії є займатися (допомагати) питаннями сьогодення, як невід’ємною частини вирішення стратегічних питань.

Я маю чітке усвідомлення, що не буде ніякого аграрного розвитку країни та й взагалі розвитку країни без участі не просто українців, а українців-власників землі! Тому моє завдання зробити так, що б власнику землі було вигідно бути її власником, ніж продати. Щоб цінність землі зростала як в економічному так і в суспільному значенні. І знову ж, все це можливо через об’єднання власників землі у Товариства.

Я не випускаю якісь відосики чи пости з гучними назвами “як розірвати договір оренди” – договір оренди без вагомих підстав розірвати нереально. А ті, хто розповідають про такі можливості, забувають, що настання підстав для розірвання договору оренди -  практична рідкість (поява бажання розірвати договір у самого орендаря хіба що). Тому я не вішаю такі макарони на вуха і кажу – правильно припинити.

Але питання можливості розірвання договорів оренди (користування) землі є дуже важливим не тільки для власників землі, але і для розвитку сільського господарства в цілому. Тому я розробив законопроєкт “Про прогресивні земельні відносини” (№3208), відповідно до якого власник землі отримує право розривати договір оренди землі за власним волевиявленням.

Підготовка законопроєкту – це не місяць роботи, як і не місяць роботи, щоб він був поданий депутатами на реєстрацію. Цей законопроєкт є результатом осмислення помилок, практичного досвіду і успіхів. Цей законопроєкт необхідний власникам землі, але він не потрібен діючій владі, міністрам і депутатам… поки ми не оберемо своїх депутатів і тому це стратегічний план, це мета, яка повинна бути реалізована. Цей законопроєкт є частиною справжньої реформи – народної земельної реформи і навіть земельної революції.

Реєстрація законопроєкта – це фіксація норм про те, якими повинні бути земельні відносини в інтересах власників землі. І вже неважливо чи знятий з розгляду він – важливо, що цей законопроєкт є дороговказом та вимогою для програм політичних партій, які хочуть бути обрані до Ради. Саме через обрання тих політичних партій, які підтримають законопроєкт “Про прогресивні земельні відносини”, можливе формування  нової Верховної  Ради.

Власників землі – 6 мільйонів осіб. А додайте ще членів родин власників землі. Тож власники землі – це потужна виборча сила, яка повинна діяти виключно в інтересах себе (обирати право розривати договори оренди (користування) землі, право отримувати від землі більше доходу, право ставати власниками аграрних підприємств, право забезпечити себе самостійно роботою). Всі ці права є в Конституції. Просто необхідно владі дотримуватися Конституції.

Стратегічно моя пропозиція стосовно прогресивних земельних відносин, а також бачення того, що повинні з’явитися політичні партії (сили), які візьмуть ідею прогресивних земельних відносин на “озброєння” і реалізують її в парламенті в інтересах власників землі, – є правильною та логічною. З іншої сторони, нам ніхто не заважає реалізовувати свої права вже зараз. Це право самостійно господарювати на власній землі.

Безумовно, реалізовувати право самостійного господарювання може тільки той власник землі, земля якого вільна від оренди. А це і працюючі одноосібники, і ті, хто виходить чи планує вийти з орендних відносин. Всі власники землі можуть об’єднуватися під організаційною системою суспільно-економічного утворення Всеукраїнського Товариства Власників Землі (ВсеТВЗ) – і одноосібники, в кого є кошти на обробіток землі, і в кого їх не має (ВсеТВЗ залучить необхідні кошти). Саме через реалізацію об’єднання власників землі ми покажемо приклад іншим власникам, покажемо приклад владі, якими повинні бути земельні відносини. І, головне, покажемо, для чого необхідно надати власникам землі право розривати договори оренди.

Надати право власнику землі розривати договори оренди – значить перейти до самостійного господарювання з одночасним збільшення прибутку від землі і збільшенням надходженням податків. Так, це реально і можливо – реалізувати й збільшення прибутку у власника землі й збільшення доходів бюджету від діяльності на землі.

Тому я агітую не укладати договори оренди. Агітую припиняти договори оренди. Говорю, як це робити правильно. І дуже приємно, коли власники землі прислухаються до порад, а не до дешевого піару під голосною, але брехливою назвою.

Важливо зараз організувати і правову допомогу з припинення договорів оренди з повернення землі, яку забрали орендарі за підробленими договорами та інше. Тут важливо об’єднатися з такими ж власниками землі, як на рівні села, так і на рівні України, адже без об’єднавчої функції  я перетворюся на звичайного надавача неякісних юридичних послуг. Питання підробки договорів складні й дорогі, тому вирішити самостійно для багатьох власників землі надто дорого чи взагалі неможливо в фінансовому плані. Тому моє завдання полягає в тому, щоб не тільки здешевити процес повернення землі, а й забезпечити його високу якість.

Повертаючись до ВсеТВЗ – це підприємство для суспільно-економічної взаємодії власників землі з об’єднуючи-організаційною функцією з метою збільшення прибутку від землі. ВсеТВЗ є прообразом майбутньої організації земельних відносин в такій формі, яка дозволяє максимізувати прибуток від землі при мінімізації організаційних, бухгалтерських та податкових витратах.

ВсеТВЗ є першим етапом протистояння орендарям і їх владі. Воно використовує надану орендарям преференцію, але в інтересах власників землі. Через діяльність ВсеТВЗ будемо показувати на прикладі як об’єднання власників землі вигідне як для власників землі, так і для держави.

Для забезпечення діяльності будь-якої організаційної структури (і ВсеТВЗ не виключення) необхідне забезпечення. Необхідно організувати бухгалтерський і податковий облік, оплачувати роботу бухгалтерів і інших працівників. Але ці спільні (розподілені) витрати менші, чим кожен власник землі окремо буде винаймати і оплачувати послуги з обліку і аудиту – та й це в принципі нереально дорого, навіть, якщо у вас і 20 гектарів землі. Але за будь-яких умов облік вести треба і податки платити треба. 

Разом з вами, спілкуючись з вами, я знайшов просте рішення, як зробити, щоб діяльність ВсеТВЗ була вигідна для власників землі, а податки були сплачені.

Головне, що ВсеТВЗ може стати прикладом об’єднання і надією для інших власників землі, які через обман, за іронією долі чи з інших причин ще не звільнили свою землю від оренди. Стати прикладом для політичних сил та влади того, якими мають бути земельні відносини в інтересах власників землі.

ВсеТВЗ може стати початком припинення дії програми обезземелення українців.

В нас ще попереду багато роботи і багато очікуваних результатів необхідно отримати.

2021 рік буде непростий. Бо, як мінімум, невідомо, яке буде рішення Конституційного суду щодо ганебного так званого закону “про ринок землі” (хотілося б щоб цей закон відмінили). Якщо влада попрає Конституцію, то нас очікує незрозумілість з початком дії системи законів про так званий “ринок землі”, за якими власники землі ще більше втратять свої права. В цій ситуації потрібно мати і голову на плечах и сили протидіяти охочим віджати земельку у її власника українського народу. Але поборемося і поборемо!

Здоров’я нам, розуму та стратегічної витривалості!

З питань суспільно-економічного співробітництва через участь у ВсеТВЗ звертатися за номером телефону 0972257375.

Читайте: Збільшення прибутку від землі для одноосібників та інших власників землі

Роман Головін, розробник і втілювач Народної земельної реформи

КиевVласть

Теги: новости киевской области, новости киевщины, новости украины, народная земельная реформа, роман головин, всеукраинское товарищество собственников земли, расторжение договоров аренды, прекращение договоров аренды

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.