неділя, 28 квітня 2024 г.

Засідання Київради 21.03.2024 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Засідання Київради 21.03.2024 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Сьогодні, 21 березня, на 10:00 заплановане чергове засідання Київради. На розгляд депутатського корпусу попередньо винесено 337 проєктів рішень, більшість з яких стосуються питань містобудування та землекористування. Серед іншого, народні обранці сьогодні можуть внести зміни до міських цільових програм “Турбота. Назустріч киянам” та “Підтримка киян – Захисників та Захисниць України”, відкоригувати Регламент Київради, а також погодити добудову сумнозвісного ЖК“Forest” на перетині вул. Мілютенка та вул. Шолом-Алейхема (проєкт КП “Спецжитлофонд”) за рахунок коштів міського бюджету.

Про те, що 21 березня 2024 року о 10:00 відбудеться чергове пленарне засідання Київради, KВ стало відомо з анонсу на сайті міськради. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Засідання традиційно відбувається у будівлі столичної міськради за адресою: вул. Хрещатик, 36, 4 поверх, зал засідань. Пряму трансляцію засідання можна переглянути на офіційному сайті Київради або тут:


Дата, час та місце проведення засідання були затверджені розпорядженням міського голови Києва Віталія Кличка №209 від 8 березня 2024 року. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

До порядку денного цього пленарного засідання увійшло 337 проєктів рішень. Вони вже згруповані у три розділи ("Загальні питання", "Питання власності та регуляторної політики" та "Питання містобудування та землекористування"), які у свою чергу поділені на десятки підрозділів, зокрема:

  • 200 проєктів рішень щодо відмови громадянам у наданні дозволів на розробку проєктів землеустрою;

  • 32 проєкти рішень щодо відмови громадянам у передачі земельних ділянок;

  • 30 проєктів рішень щодо передачі громадянам земельних ділянок;

  • 17 проєктів рішень щодо відмови громадянам у розробленні технічної документації щодо поділу земель;

  • 12 проєктів рішень щодо надання ділянок для створення озеленених територій загального користування тощо.

Серед “загальних питань”, сьогодні Київрада може погодити внесення змін до двох міських цільових програм – “Турбота. Назустріч киянам” (на 2022-2024 роки) та “Підтримка киян – Захисників та Захисниць України” (на 2023-2025 роки). Ці зміни стосуватимуться, зокрема, надання нових пільг членам сімей військовослужбовців. Наприклад, столична влада планує виділяти кошти з міського бюджету на придбання лікарських засобів та медичних виробів членам сімей Захисників та Захисниць України, які перебувають у полоні або зникли безвісти, а також виплачувати їм щомісячну та щорічну адресну матеріальну допомогу. Серед іншого, змінами передбачено збільшення видатків на будівництво укриттів цивільного захисту на території закладів соціального захисту на суму 121,3 млн гривень.

Читайте: Столична влада прийняла програму “Підтримки киян – Захисників та Захисниць України” на 2023 – 2025 роки

Також депутатський корпус може внести зміни до Регламенту Київради. Зокрема, у ньому планується передбачити норму стосовно того, щоб у протоколах засідань постійних комісій міськради зазначалася інформація про результати поіменних голосувань членів цих комісій. Крім того, запропоновано прописати у Регламенті, що відеозаписи засідань цих комісій, а також пленарних засідань Київради повинні зберігатися 10 років “із забезпеченням їхнього відкритого доступу”. Серед іншого, в документі може бути передбачена норма стосовно того, щоб не пізніше 24 годин до початку пленарних засідань на сайті Київради публікувалися матеріали по проєктам рішень, які виносяться на розгляд депутатів у порядку невідкладності – йдеться, наприклад, про висновки та рекомендації комісій по цим проєктам, правові висновки від юристів міськради тощо.

Читайте: Новый Регламент Киевсовета: по каким правилам будут работать столичные депутаты

Крім того, Київрада на сьогоднішньому пленарному засіданні нарешті може погодити добудову скандально відомого житлового комплексу (ЖК) “Forest” на перетині вул. Мілютенка та вул. Шолом-Алейхема за рахунок міського бюджету. Така ініціатива пояснюється тим, що в умовах війни, через здорожчання будматеріалів та неплатоспроможність українців, у замовника будівництва – КП “Спецжитлофонд” – відсутні фінансові ресурси для завершення даного проєкту. У відповідному проєкті рішення не зазначено, скільки коштів потрібно виділити на ці роботи – столична мерія ще повинна здійснити остаточні розрахунки. При цьому, в документі вказано, що саме від того, чи буде добудовано цей комплекс, залежить доля у тому числі мешканців гуртожитку на вул. Мілютенка, 23-А – т.зв. “будинку-вбивці”, у якому було зафіксовано наявність близько чотирьох десятків видів грибків, що є причиною низки хвороб у людей, у тому числі астми і раку легень. 

Читайте: Порушення і затримки: як столична влада будує ЖК “Forest” для мешканців “гуртожитку-вбивці”

Зазначимо, цей перелік питань є дуже “попереднім”, адже керівництво і депутати Київради полюбляють вносити до порядку денного деякі проєкти рішень вже під час пленарного засідання, а деякі – навпаки виключати. При цьому, станом на вечір 20 березня на сайті столичної міськради вже традиційно не було зазначено, які проєкти рішень народні обранці планують розглянути у порядку невідкладності (термінові питання, що затверджуються за спрощеною процедурою. – KВ) – такі переліки секретаріат Київради не публікує фактично з моменту початку повномасштабної війни.

Фото: KВ

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, бюджет, київрада, будівництво, проєкт рішення, пленарне засідання, регламент, бюджет києва, кп спецжитлофонд, добудова, програма турбота назустріч киянам, постійні комісії, жк форест, жк forest, регламент київради, програма підтримка киян захисників та захисниць україни

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій