вівторок, 14 травня 2024 г.

Засідання Київради 13.07.2023 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Засідання Київради 13.07.2023 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Сьогодні, 13 липня, на 10:00 заплановане чергове засідання Київради. На розгляд депутатського корпусу попередньо винесено 235 проєктів рішень, більшість з яких стосуються питань містобудування та землекористування. Зокрема, столична влада може подовжити термін перебування орендарів ділянок на вул. Львівській, 18-Б і в пров. Цимлянському, 3, на яких заплановані резонансні забудови – житловий комплекс та офісний центр. Також, серед іншого, депутатський корпус планує внести зміни до трьох міських цільових програм (у тому числі “Програми екологічного благополуччя Києва на 2022-2025 роки”) і нарешті затвердити спеціальний Порядок, який дозволить виділяти кошти зі столичного бюджету міста на фінансову підтримку притулків для тварин.

Про те, що 13 липня 2023 року о 10:00 відбудеться чергове пленарне засідання Київради, KВ стало відомо з анонсу на сайті міськради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Засідання традиційно відбувається у будівлі столичної міськради за адресою: вул. Хрещатик, 36, 4 поверх, зал засідань. Пряму трансляцію засідання можна переглянути на офіційному сайті Київради або тут:


Дата, час та місце проведення засідання були затверджені розпорядженням міського голови Києва Віталія Кличка №567 від 3 липня 2023 року.

До порядку денного цього пленарного засідання увійшло 235 проєктів рішень. Вони вже традиційно згруповані у чотири розділи ("Загальні питання", "Питання власності", "Питання містобудування та землекористування" і "Розгляд проєктів рішень Київради на виконання рішень судів"), які у свою чергу поділені на десятки підрозділів, зокрема:

  • 66 проєктів рішень – щодо “затвердження технічних документацій по інвентаризації земель”;

  • 57 проєктів рішень – щодо “надання і передачі земельних ділянок для інших потреб”;

  • 19 проєктів рішень – щодо “надання і передачі ділянок для створення озеленених територій та ведення лісового господарства”;

  • 14 проєктів рішень -  щодо “зміни назв об’єктів міського підпорядкування”;

  • 13 проєктів рішень – щодо “поновлення договорів оренди земельних ділянок”;

  • 12 проєктів рішень – щодо питань власності тощо.

Серед іншого, сьогодні депутатський корпус може внести зміни відразу до трьох міських цільових програм – “Запобігання та протидії домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі на 2022-2024 роки”, “Програми екологічного благополуччя Києва на 2022-2025 роки” та Діти. Сім’я. Столиця на 2022-2024 роки”. Цими коригуваннями, зокрема, передбачено виділення додаткових коштів з бюджету столиці на реалізацію передбачених цими програмами заходів. Наприклад, загальний кошторис останньої програми планується збільшити з 565,4 млн гривень до 739 млн гривень.

Читайте: Столична влада продовжила дію програми “Здоров'я киян” на 2023 рік

Також Київрада вже втретє (!) буде намагатися затвердити спеціальний Порядок, який дозволить виділяти кошти з бюджету міста на фінансову підтримку громадських організацій, що утримують притулки для тварин. Перша спроба мала місце ще 2 березня 2023 року, коли відповідний проєкт рішення було прийнято лише у першому читанні задля подальшого доопрацювання. У подальшому, 18 травня, під час розгляду цього документу в сесійній залі в другому читанні, виявилося, що жоден з народних обранців не подав до нього свої правки та рекомендації, через що міська влада так і не змогла остаточно погодити його. 

Читайте: Без грошей та без порядку: Київрада залишила безпритульних котів та собак голодними

Що цікаво, раніше Регламент Київради забороняв депутатському корпусу повторно розглядати проєкти рішень, які не були проголосовані в другому читанні. Проте 20 червня поточного року народні обранці скоригували цю норму, що й “легітимізувало” чергове винесення вказаного питання на пленарне засідання. 

Вистачає в порядку денному й резонансних земельних питань. Зокрема, міська рада може поновити на 5 років договір оренди ділянки площею 1,1 га на вул. Львівській, 18-Б, який ще в 2007 році було укладено з ТОВ “Асма-Крим”. Ця земля офіційно призначена для будівництва готельно-житлового комплексу та експлуатації адміністративно-офісного будинку, але по факту на ній зводиться скандальний житловий комплекс “Chalet” від девелопера “Standard Development”. Як повідомляла КВ, проти цього будівництва з різних причин виступає громада Святошинського району. Зокрема, місцеві мешканці переконані, що, відповідно до Генплану Києва, будувати житло на цій землі не можна, адже функціональне призначення даної території – громадські будівлі та споруди.

Читайте: В Киевсовете изменилась ситуация вокруг стройки отеля-ЖК на Львовской, 18-Б

Також депутатський корпус може в другому читанні розглянути проєкт рішення щодо поновлення на 15 років договору оренди ділянки площею 0,12 га в пров. Цимлянському, 3, на якій ТОВ “Дніпро-2002” планує звести офісно-учбовий центр. Раніше в Київраді таку ідею підтримували далеко не всі. Так, ще 18 травня 2023 року депутатка Ксенія Семенова (фракція “Слуга народу”) закликала своїх колег не погоджувати вказаний документ у зв'язку з тим, що вказана компанія на початку повномасштабної війни фактично знищила розташовану на цій ділянці будівлю - “поліцейську дільницю Плоского участка”, побудовану в 1902 році. І хоча народній обраниці не вдалося добитися зняття цього проєкту рішення з розгляду, у тому числі через таку позицію Семенової документ не було затверджено відразу “в цілому”, а було відправлено на доопрацювання.

Читайте: Толерування руїни: Київрада націлилась на знищення столітньої будівлі на Подолі

Зазначимо, цей перелік питань є дуже “попереднім”, адже керівництво і депутати Київради полюбляють вносити до порядку денного деякі проєкти рішень вже під час пленарного засідання, а деякі – навпаки виключають. При цьому, станом на вечір 12 липня на сайті столичної міськради не було зазначено, які проєкти рішень народні обранці планують розглянути у порядку невідкладності (термінові питання, що затверджуються за спрощеною процедурою. – КВ). Цілком можливо, що такі проєкти рішень будуть опубліковані вже під час “пленарки”, як це нерідко буває, або й не будуть опубліковані зовсім, що також траплялося.

Фото: KВ

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, київрада, будівництво, тов, пленарне засідання, земельне питання, житловий комплекс, безпритульні тварини, перейменування вулиць, міська цільова програма, дніпро-2002, тов дніпро-2002, асма-крим, тов асма-крим, програма екологічного благополуччя

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій