четвер, 2 травня 2024 г.

Засідання Київради 11.04.2024 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Засідання Київради 11.04.2024 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Сьогодні, 11 квітня, на 10:00 заплановане чергове засідання Київради. На розгляд депутатського корпусу попередньо винесено 357 проєктів рішень, переважна більшість з яких стосуються питань містобудування та землекористування. Зокрема, народні обранці можуть погодити ДПТ частини Голосіївського району, який в тому числі “допоможе” відомому бізнесмену Вагіфу Алієву добудувати свій ТРЦ "Oceаn Mall". Серед іншого, на цьому засіданні міськрада нарешті може погодити чергові важливі зміни до Регламенту своєї роботи, а також затвердити проєкт рішення, який допоможе столичній владі співпрацювати з суб'єктами господарювання, що є власниками укриттів цивільного захисту.

Про те, що 11 квітня 2024 року о 10:00 відбудеться чергове пленарне засідання Київради, KВ стало відомо з анонсу на сайті міськради. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Засідання традиційно відбувається у будівлі столичної міськради за адресою: вул. Хрещатик, 36, 4 поверх, зал засідань. Пряму трансляцію засідання можна переглянути на офіційному сайті Київради або тут:

Дата, час та місце проведення засідання були затверджені розпорядженням міського голови Києва Віталія Кличка №295 від 1 квітня 2024 року. 

До порядку денного цього пленарного засідання увійшло 357 проєктів рішень. Вони вже згруповані у три розділи ("Загальні питання", "Питання власності та регуляторної політики" та "Питання містобудування та землекористування"), які у свою чергу поділені на десятки підрозділів, зокрема:

  • 250 проєктів рішень щодо відмови громадянам у наданні дозволів на розробку проєктів землеустрою;

  • 20 проєктів рішень щодо поновлення договорів оренди земельних ділянок;

  • 19 проєктів рішень щодо надання і передачі ділянок під різні потреби;

  • 12 проєктів рішень щодо надання дозволів на розробку проєктів землеустрою для створення озеленених територій тощо.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Серед іншого, сьогодні Київрада може нарешті внести чергові, десяті за ліком, зміни до Регламенту своєї роботи. Згідно з відповідним проєктом рішення, зокрема, пропонується, щоб депутатські запити можна було подавати і у електронному вигляді; щоб постійні комісії міськради публікували результати поіменних голосувань своїх засідань; щоб на сайті міськради перед її пленарними засіданнями оприлюднювалися матеріали по проєктам рішенням, які подаються на розгляд народних обранців у порядку невідкладності (тобто, за спрощеною процедурою погодження), тощо. 

Вказаний документ вже розглядався депутатами під час “пленарки”, яка відбулася 21 березня 2024-го, але тоді для його затвердження не вистачило 14 голосів. Однією з причин стало те, що регламентна комісія Київради, як виявилося, фактично “переписала” цей проєкт рішення, у зв'язку з чим депутати обурилися, що вони не встигли ознайомитися з його новою редакцією.

Читайте: Київрада не змогла затвердити важливі зміни до свого Регламенту

Також на сьогоднішньому засіданні народні обранці можуть погодити проєкт рішення “Про заходи стимулювання належного утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту приватної форми власності”. Цим документом передбачено надання доручення Київській міськдержадміністрації (КМДА) щодо розробки алгоритмів співпраці з бізнесом, який володіє укриттями, що можуть використовуватися населенням столиці. 

Зокрема, йдеться про підготовку чиновниками Порядку компенсації цим суб'єктам господарювання витрат на комунальні послуги на період дії воєнного стану, а також Порядку їх стимулювання щодо включення укриттів до столичного фонду захисних споруд цивільного захисту. За задумкою, таким чином керівництво міста може знайти компроміс з бізнесом, щоб той надавав громадянам доступ до безпечних місць.

Читайте: Рак на горі свиснув: Київрада і адміністрація Кличка взялися за вирішення проблем з укриттями цивільного захисту

Вистачає в порядку денному і резонансних земельних та містобудівних питань. Зокрема, на розгляд депутатського корпусу винесено проєкт Детального плану території (ДПТ) в межах бульвару Дружби Народів, вулиць Великої Васильківської, Щорса (Євгена Коновальця), Володимиро-Либідської, Казимира Малевича, залізниці у Голосіївському район. Як повідомляла КВ, розробка цього документу була профінансована ТОВ “Центр комерційних рішень”, яке входить до групи компаній відомого столичного бізнесмена Вагіфа Алієва. Даний ДПТ передбачає будівництво у вказаній локації нового житла, але, вочевидь, головною метою затвердження цього документу є розвиток мережі торгових центрів – у т.ч. добудова сумнозвісного торгово-розважального центру (ТРЦ) "Oceаn Mall". 

Читайте: Группа Вагифа Алиева проспонсировала ДПТ в Голосеевском районе столицы

Як і зазвичай, цей перелік питань є дуже “попереднім”, адже керівництво і депутати Київради полюбляють вносити до порядку денного деякі проєкти рішень вже безпосередньо під час пленарного засідання, а деякі – навпаки виключають. При цьому, вже традиційно на сайті  міськради не було опубліковано перелік питань, які на розгляд народних обранців виносяться в порядку невідкладності.

Фото: KВ

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, київрада, Віталій Кличко, дпт, укриття, проєкт рішення, пленарне засідання, земельне питання, регламент, бізнес, детальний план території, укриття цивільного захисту, регламент київради, захисна споруда, забудова вагіф алієв

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій