середа, 8 травня 2024 г.

Засідання Київради 08.02.2024 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Засідання Київради 08.02.2024 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Сьогодні, 8 лютого, на 10:00 заплановане чергове засідання Київради. На розгляд депутатського корпусу попередньо винесено 180 проєктів рішень (плюс низка питань, перенесених з минулої “пленарки”), більшість з яких стосуються питань містобудування та землекористування. Зокрема, народні обранці можуть погодити зміну цільового призначення ділянки на вул. Автозаводській, яку орендує ТОВ “Дорадо” і на якій ця компанія з одеським “корінням” планує реконструювати різні будівлі під житловий комплекс. Також міськрада планує надати рекомендацію “бюджетникам” перед проведенням тендерів моніторити ціни на товари та послуги в Інтернеті і зробити ще один крок до залучення багатомільйонного кредиту від ЄІБ на закупівлю пасажирського транспорту.

Про те, що 8 лютого 2024 року о 10:00 відбудеться чергове пленарне засідання Київради, KВ стало відомо з анонсу на сайті міськради. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Засідання традиційно відбувається у будівлі столичної міськради за адресою: вул. Хрещатик, 36, 4 поверх, зал засідань. Пряму трансляцію засідання можна переглянути на офіційному сайті Київради або тут:


Дата, час та місце проведення засідання були затверджені розпорядженням міського голови Києва Віталія Кличка №80 від 29 січня 2024 року. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

До порядку денного цього пленарного засідання увійшло 180 проєктів рішень. Вони вже згруповані у чотири розділи ("Загальні питання", "Питання власності та регуляторної політики", "Питання містобудування та землекористування" та “Проєкти рішень на виконання рішень/постанов судів”), які у свою чергу поділені на десятки підрозділів, зокрема:

  • 30 проєктів рішень – щодо надання та передачі земельних ділянок під різні потреби;

  • 26 проєктів рішень – щодо приватизації земельних ділянок громадянами;

  • 17 проєктів рішень – щодо надання земельних ділянок громадянам;

  • 14 проєктів рішень – щодо питань власності та регуляторної політики;

  • 11 проєктів рішень – щодо поновлення договорів оренди земельних ділянок тощо.

Серед іншого, сьогодні депутатський корпус може затвердити проєкт рішення “Про окремі питання забезпечення ефективного та результативного використання коштів бюджету Києва під час здійснення публічних закупівель”. Ним передбачено, що структурні підрозділи Київської міськдержадміністрації (КМДА) та столичні КП при проведенні тендерів повинні будуть приймати певні "управлінські рішення". Зокрема, у випадку затвердження цього документу, "бюджетникам" буде рекомендовано визначати очікувану ціну закупівлі із врахуванням моніторингу цін на аналогічні предмети закупівель у інтернет-маркетплейсах. Тобто, якщо коротко, міськрада збирається задекларувати те, що і так фактично прописано в законодавстві – що ціни на різні товари і послуги повинні визначатися відповідно до цін “на ринку”. 

Читайте: У Київраді зафіксували “корупційний безлад” під час війни

Також на розгляд Київради винесено проєкт рішення “Про затвердження угоди про співпрацю щодо надання консультаційних послуг на підтримку проєкту “Київський електротранспорт", яка була укладена 16 листопада 2023 року між Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та міським головою Віталієм Кличком. 

В рамках вказаного проєкту столиця має отримати кредит на суму 100 млн євро від згаданого банку на закупівлю вагонів метро та тролейбусів, і дана угода є частиною реалізації цієї ініціативи. Зокрема, йдеться про можливе залучення консультанта від ЄІБ, який допоможе КП "Київський метрополітен" підготувати техніко-економічне обґрунтування щодо закупівлі нових вагонів метро у іноземних постачальників тощо. Крім того, як зазначається в проєкті рішення, затвердження цієї угоди допоможе Києву в майбутньому залучити від ЄІБ ще 450 млн євро на оновлення рухомого складу столичної підземки – відповідне рішення було прийнято столичною владою у жовтні 2023 року.

Читайте: “Кот в мешке”: Киевсовет согласовал получение очередного кредита от ЕИБ

Вистачає в порядку денному і резонансних земельних питань. Зокрема, міськрада може погодити зміну цільового призначення ділянки площею 0,86 га на вул. Автозаводській, 72а в Оболонському районі, яка знаходиться в оренді ТОВ “Дорадо. Згідно з відповідним проєктом рішенням, вказана компанія, яка входить до групи одеського бізнесмена грецького походження Пантеліса Бумбураса (власник будівельної групи “Гефест”), збирається реконструювати під в житловий комплекс належний їй майновий комплекс (низку споруд та будівель, у тому числі тимчасових). Проти реалізації цього проєкту в минулому році виступала місцева громада – серед іншого, причиною невдоволення громадян є те, що, за їхньою інформацією, “дана ділянка повністю входить у межі санітарно-захисних зон, що підтверджується відомостями з Містобудівного кадастру”.

Читайте: “Віджим” їдальні “Київводоканалу”: Київрада збирається віддати одеському забудовнику скандальну ділянку на Водогоні

Також під час цієї “пленарки” депутатський корпус має розглянути низку питань, які були перенесені з минулого засідання Київради, що відбулося 18 січня 2024 року. У тому числі йдеться про десятки проєктів рішень, які стосуються містобудування та архітектури. При цьому, увесь цей перелік питань є дуже “попереднім”, адже керівництво і депутати Київради полюбляють вносити до порядку денного деякі проєкти рішень вже під час пленарного засідання, а деякі – навпаки виключають. 

Разом з тим, столичний муніципалітет вже традиційно для себе не публікує на своєму офіційному сайті перелік проєктів рішень, які народні обранці планують розглянути у порядку невідкладності (термінові питання, що затверджуються за спрощеною процедурою. – KВ), хоча таких зазвичай набирається десятки.

Читайте: Недбалість на 13 млн гривень: топменеджеру “Київського метрополітену” загрожує відповідальність за переплату коштів росіянам

Фото: KВ

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, тендер, кп, київрада, Віталій Кличко, закупівлі, тов, реконструкція, київський метрополітен, земельна ділянка, пленарне засідання, земельне питання, бюджет києва, житловий комплекс, КП Київський Метрополітен, європейський інвестиційний банк, дорадо, тов дорадо

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.