понеділок, 20 травня 2024 г.

За рік Київ пережив 15 ракетних атак та 758 годин повітряної тривоги, - КМВА

За рік Київ пережив 15 ракетних атак та 758 годин повітряної тривоги, - КМВА

Голова Київської міської військової адміністрації (КМВА) Сергій Попко звернувся до українців у річницю повномасштабного вторгнення військ росії в Україну. Попко наголосив, що українці не тільки не здалися, але й звільнили території. Однак, за його словами, з 24 лютого в столиці загинуло 124 киянина та було поранено півтисячі містян. 

Про це KВ стало відомо зі звернення голови КМВА Сергія Попка. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Рік, який змінив нас назавжди. З моменту проголошення Україною незалежності, росія не припиняла свої спроби просунути наративи “русского мира” та “один народ” у всі сфери життя українців. Свої загарбницькі амбіції москва показала дев’ять років тому з окупації Криму та частини Донбасу. В 2014 році вони виправдовували це нібито “переворотом” у Києві, коли українці повстали проти узурпації влади януковича та його рішення дрейфувати у бік москви”, – сказав Попко. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Попко нагадують, що 24 лютого 2022 року маски “добрих фарисеїв” були скинуті остаточно. Кремлівські шавки обіцяли взяти Київ за три дні. Минув рік, але ми не тільки не здалися, але й звільнили території, контратакуємо і відбудовуємо інфраструктуру.

“Русня обіцяла нам темряву, холод і голод. Вони готували парадні мундири для параду на Хрещатику. Натомість тисячі рашистів стали добривами для Київщини, а метал з їхніх спалених БТРів та танків піде на переплавку і стане арматурою в залізобетоні нових будинків і мостів. На жаль ми не повернемо наших воїнів, що загинули на полях битв за нашу Україну. Ми ніколи не забудемо безневинні жертви цивільних в Бучі, Києві, Ірпені, Херсоні, Маріуполі і в інших містах України. Ми пам’ятаємо і не пробачимо”, – зазначив голова КМВА. 

Також Попко зазначає, що за цей рік ми повірили в себе, стали ближчими один до одного, у нас змінились цінності. Але ми наростили м’язи і ми отримали досвід.

“Рік героїчного спротиву ворогові. 12 місяців сподівань і віри. 365 днів втрат і перемог.

8760 годин спільних зусиль і маленьких, але важливих кроків до Перемоги. 758 годин повітряних тривог у Києві. Київ витримав 15 ракетних та десятки “шахедних” атак!

З 24 лютого в столиці загинуло 124 киянина. Поранено півтисячі містян. Країна живе, бореться! Її серце – Київ – б’ється все частіше у передчутті Перемоги!”, підсумував Сергій Попко. 

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у річницю повномасштабного вторгнення військ росії в Україну. Зеленський подякував всім, хто причетний до оборони України, медикам, рятувальникам, пожежникам, залізничникам, західним партнерам, дипломатам, а також вкотре наголосив, що Україна переможе.

Читайте: “Лютий. Рік незламності”, – звернення Зеленського з нагоди річниці вторгнення росії (відео)

Фото:  ТСН

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, війна, війна росії проти україни, володимир зеленський, Сергій Попко, київська міська військова адміністрація

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.