субота, 20 квітня 2024 г.

За апрельские и майские тепло и горячую воду киевляне заплатят Ринату Ахметову

За апрельские и майские тепло и горячую воду киевляне заплатят Ринату Ахметову

Чтобы избежать мнимых долгов, киевлянам следует сообщать данные о потреблении тепла и горячей воды за апрель и май в “Киевэнерго”. Из этого следует, что деньги за тепло и горячую воду, потребленные за два последних весенних месяца, киевляне также отдадут хозяину “Киевэнерго” Ринату Ахметову (на фото).

Об этом KV стало известно из эфира депутата Киевсовета, члена постоянной комиссии Киевсовета по вопросам бюджета и социально-экономического развития Владимира Левина (фракция “Солидарность”) в программе “Громадська приймальня” на телеканале “Киев ТВ”, которая вышла 18 мая 2018 года.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Телезритель поинтересовался, куда киевлянам следует передавать данные с квартирных счетчиков - в КП “Киевтеплоэнерго” (*) или ПАО “Киевэнерго” (**)?

“Вопрос на самом деле и простой и сложный, потому что вы получили услугу в апреле или мае в тот момент, когда этот комплекс находился еще в “Киевэнерго”, и поэтому биллинговая система будет только вас видеть в конце. Если вы ее не заполните, не вставите туда цифры, то эта система автоматически насчитает долг на вашу квартиру как без использования счетчика. Мало того, она может насчитать с начала этого года. Поэтому я считаю нужно действовать законно в данном случае. Нужно заполнять цифры от того, от кого ты получил”, - ответил Владимир Левин.

По его словам, “Киевтеплоэнерго” необходимо “ускорить взаимоотношения” с “Киевэнерго”, чтобы потребители могли оплачивать услуги тепла и горячей воды в КП.

“Сегодня в  “Киевеэнерго” механизм (оплаты) по электричеству уже налажен. Сегодня я попросил, чтобы “Киевэнерго” ускорило механизмы оплаты на “Киевские теплосети” (“Киевтеплоэнерго”)”, - резюмировал  Владимир Левин.

Примечательно, что, отвечая на вопрос о том, будет ли перерасчет киевлянам, которые внесут платежи на реквизиты ПАО “Киевэнерго” депутат не дал однозначного ответа, лишь подчеркнув, что счета за предыдущие месяцы все равно будут формироваться в “Киевэнерго”.


КиевVласть сообщала, что двухмесячная отсрочка КП “Киевтеплоэнерго” ТЭЦ №5, ТЭЦ №6 и завода “Энергия” с баланса ПАО “Киевэнерго” может продлиться на неопределенный срок и позицию нынешней киевской власти относительно “Киевэнерго” трудно оправдать непрофессионализмом. Также в связи с передачей теплосетей общине, Киевсовет решил поднять тарифы на тепло и горячую воду в 1,7 раз.

Куратором коммунальных вопросов в столице является замглавы Киевской горгосадминистрации (КГГА) Петр Пантелеев. Исполнять обязанности директора КП “Киевтеплоэнерго” с 17 апреля 2018 года начал технический директор этого КП, член правления ЧАО “Киевводоканал” Вячеслав Бинд.

Хозяином “Киевэнерго” является олигарх донецкого происхождения Ринат Ахметов.

Читайте: “Киевтеплоэнерго” готовится поднять тарифы на тепло и горячую воду для киевлян

* КП “Київтеплоенерго” (код ЄДРПОУ: 40538421)

** ПАТ “Київенерго” (код ЄДРПОУ: 00131305)

Фото: argumentua.com

KиевVласть

Константин Гродзинский

Теги: новости киева, киевсовет, киевэнерго, киевтеплоэнерго, счетчик

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.