п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

За 7 днів в Україні створили капсулу для транспортування хворих на COVID-19

За 7 днів в Україні створили капсулу для транспортування хворих на COVID-19

Кременчуцькі підприємці за 7 днів виготовили першу капсулу для транспортування хворих на COVID-19. Керівник робіт Юрий Андриевский представив цю розробку у лікарнях Києва та Полтави. Зараз капсула доробляється відповідно до побажань лікарів для того, щоб її можна було сертифікувати та запустити у серійне виробництво.

Про це KV стало відомо з повідомлення першого заступника голови Полтавської облдержадміністрації Дмитра Луніна.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Не припиняю дивуватися винахідливості наших бізнесменів. Усього за 7 днів кременчуцькі підприємці виготовили першу капсулу для транспортування хворих на COVID-19”, – повідомив Дмитро Лунін.

Він зазначив, що керівник робіт – Юрий Андриевский не зміг стояти осторонь проблеми розповсюдження нового вірусу і разом із колегами з підприємства виготовив цей транспортний ізолятор. 

“Він важить 16 кг, виготовлений із герметичного матеріалу, має маску, прибори для подачі кисню, компресор і фільтри для знезараження повітря. Також вмонтовані рукавиці-манжети, щоб лікарі могли проводити будь-які маніпуляції без контакту з хворим… Експериментальну модель привезли на випробування до Полтавського центру екстреної медицини та медицини катастроф. Під час тестувань медики висловили деякі побажання до винаходу, тому його повернуть на доопрацювання. Уже потім можна буде говорити про сертифікацію і серійне виробництво. Але вже зроблено чимало”, – підсумував Дмитро Лунін. А також зазначив, що автор ідеї – Владимир Мохначев.

Юрій Андриевский на своїй сторінці в Фейсбук повідомив, що капсула була лікарям Інституту хірургії Ростислава Валіхновського.

Також її, за інформацією Юрія Андриевского, цей ізолятор для транспортування інфікованих хворих вивчали військові лікарі та представники Першого добровольчого мобільного шпиталю у Центральному військовому госпіталі у Києві.

Нагадаємо, для запобігання поширення в Україні гострої респіраторної хвороби COVID-19 Кабмін 18 березня 2020 року прийняв постанову про введення режиму надзвичайної ситуації у Київській області. 20 березня уряд встановив режим надзвичайної ситуації (НС) у Києві, а також у Дніпропетровській та Івано-Франківській областях. 25 березня Кабінет міністрів ввів режим надзвичайної ситуації по всій території України до 24 квітня. Режим НС може бути скорочений, у разі припинення епідемії COVID-19, або продовжений, якщо епідемія не припиниться.

Читайте: Кабмин ввел режим ЧС по всей Украине до 24 апреля

За даними Центра громадського здоров’я, станом на 9:00 17 квітня, в Україні 4662 лабораторно підтверджені випадки COVID-19. З них 125 випадків були летальні. 246 людей, які захворіли – одужали. За добу зафіксован 501 новий випадок захворювання COVID-19.

Фото: Фейсбук Дмитра Луніна та Юрія Андриевского

КиевVласть

Георгий Палуев

Теги: новости киева, новости киевской области, новини києва, новини київщини, COVID-19, заболевшие, захворювання, хворі, винахід, Юрій Андрієвський, капсула для транспортування хворих, інфіковані хворі, транспортний ізолятор, капсула для транспортировки больных

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій