п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

В Киеве на Политехе опять разгромили МАФы

В Киеве на Политехе опять разгромили МАФы

В ночь с 21 на 22 августа в районе станции метро “Политехнический Институт” были снесены малые архитектурные формы. Под удар попала аллея ларьков, крыши которых впервые были повреждены еще в декабре 2016-го.

Об этом корреспонденту KV сообщили местные предприниматели.

“Приехали ночью, все разбили, мы даже не успели личные вещи вынести. У нас все законно мы платим налоги. Это Кличко нас так с днем независимости поздравил” - рассказал корреспонденту KV один из предпринимателей.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

По словам корреспондента KV на месте разрушенных ларьков предприниматели установили самодельные плакаты.

На них написано: “Кличко - не зраджуй народ”, “Підприємці, з Днем Незалежності!!! Ваш Кличко” и “#Правовое Государство!”.

В свою очередь, своетник Кличко, парламентраий (фракция "Солидарность") Дмитрий Белоцерковец заявил на своей странице в социальной сети, что киоски снесли городские власти.

"Данные мафы ни копейки, ни разу за свое существования не платили в городской бюджет, находились самовольно, я уже молчу про "левые" и опасные подключения света" - написал Белоцерковец. По его словам, столичная мэрия 7 раз просила владельцов МАФов убрать свои объекты самостоятельно. 

Как уже писала KV, в ночь с 3 на 4 декабря 2016 года был снесен торговый ряд киосков возле станции метро “Политехнический институт”. Позже в КП “Киевблагоустройство” сообщили, что снос был законным, дескать, владельцы ларьков не платили паевое участие в городской бюджет.

Подробнее: Возле метро “КПИ” неизвестные в масках разгромили МАФы (фото, видео)

После этого глава Государственной регуляторной службы Украины Ксения Ляпина заявила, что демонтаж МАФов в Киеве является незаконным, тем более, что нередко вместе с киоском уничтожается и товар предпринимателя.

Столичные предприниматели потребовали от ВРУ расследования преступлений киевской власти и вышли на митинг протеста 6 декабря 2016 года.

Читайте: Пикет под КГГА: предприниматели принесли под мэрию обломки своих киосков (фото, видео)

Попытку разрушить МАФы на КПИ столичные коммунальщики предприняли 22 декабря 2016 года. Однако их ожидали предприниматели и ветераны добробатов. Завязалась потасовка. В итоге о МАФах у метро “Политехнический институт” забыли до августа 2017-го.

Подробнее: В потасовке возле метро “КПИ” пострадали 5 человек - полиция

Последний громкий снос МАФом в столице произошел в ночь на 25 июля в районе станции метро “Лесная”. В итоге под удар попал зоомагазин из которого не успели вывести питомцев.

Подробнее Хомячков, кроликов и шиншилл в Киеве убила слепая Фемида

За снос МАФов в столице отвечает КП “Киевблагоустройство”. С 14 августа временным руководителем этого КП стал скандальный депутат Киевсовета Андрей Андреев.  После того как Андреев вступил в должность, офис КП забросали коктейлями молотова.

Читайте: Ночью в Киеве подожгли офис КП “Киевблагоустройство” (фото)

Фото: Игорь Дармостук, КиевVласть и издание "Информатор".

КиевVласть

Егор Шильбаум

Теги: новости киева, демонтаж, мафы, политехнический институт

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.