субота, 20 квітня 2024 г.

Українська делегація у рамках “Діалогу про майбутнє: Україна-США" зустрілася з журналістими та представниками міжнародної організації “Репортери без кордонів”

Українська делегація у рамках “Діалогу про майбутнє: Україна-США"  зустрілася з журналістими та представниками міжнародної організації “Репортери без кордонів”

У рамках “Діалогу про майбутнє: Україна-США” відбулася зустріч української делегації з представниками міжнародної організації “Репортери без кордонів”. Під час зустрічі були обговорені шляхи відновлення довіри до українських ЗМІ.

Про це KV стало відомо з повідомлення організаторів “Діалогу про майбутнє: Україна-США”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Репортери без кордонів” – це міжнародна недержавна організація, яка займається захистом прав людини та свободи слова в усіх країнах. Одними з головних завдань організації є боротьба з цензурою та допомога незаконно увязненним журналістам.

Модератором зустрічі виступила Катерина Одарченко – керівник української делегації, політичний експерт, президент Інституту демократії та розвитку “Polita. Також Катерина є ініціатором створення політичної партії “Національна платформа”, яка наразі зібрала і подала до Міністерства юстицій України 14 тисяч підписів громадян України на свою підтримку.

Українська делегація ініціювала інформативну та предметну дискусію з представниками Репортерів без кордонів” стосовно наявної ситуації з українськими медіа. Ірина Копаниця, партнер проектів в галузі медіа та культури, член наглядової ради Фонду Біла Стрічка”, наголосила на тому, що в Україні дійсно існує багато незалежних інтернет-медіа. На її думку, вони мають певні переваги над телевізійними ЗМІ, оскільки їх розвиток є більш ліберальним та відкритим.

Депутат міської ради Кривого Рогу минулого скликання, засновник міжнародної асоціації Сергій Смєлий порівняв українські та американські ЗМІ та розпочав дискусію щодо питання свободи українських ЗМІ. Зокрема, він зазначив, що олігархи в Україні негативно впливають на українські ЗМІ, оскільки вони, в першу чергу, захищають свої фінансові інтереси.

Представники організації вважають, що для того, щоб зменшити вплив олігархів на ЗМІ, необхідно створювати та підтримувати маленькі медіа, наприклад, блогерів чи незалежні видання.

Катерина Одарченко, яка є очільницею української делегації, виголосила промову з теми розслідування злочинів проти журналістів та активістів. Як приклад, вона навела резонансі справи вбивства засновника “ Української правди” Георгія Гонгадзе та Павла Шеремета. Вона наголосила, що правоохоронні органи мають знайти винних та завершити розслідування цих справ, оскільки в іншому випадку журналістська спільнота та українське суспільство втратить довіру до влади та правоохорних органів.

Ще однією важливою темою стало питання очищення репутації України на міжнародній арені від статусу корумпованої держави. Депутат Київської обласної ради, засновник і керівник ГО Антикорупційний рух Стоп Корупція Олег Кищук підкреслив, що не дивлячись на існування корупції всередині країні, варто не забувати про потенціал нашої країни щодо боротьби з корупцією. На його думку, рушійною силою країни є талановиті українці, які створюють нові економічні рішення, тим самим докладають зусилля до створення нового іміджу України, як прогресивної та розвинутої країни.

Нагадаємо, що “Діалог про майбутнє: Україна-США” – це двосторонній українсько-американський експертний неурядовий форум, який впродовж 01-05 березня проходить у США під егідою Інституту демократії та розвитку “Polita” http://polita.org.ua/, а також консалтингової компанії SIC GroupUkraine http://sic-group.com.ua/.

Офіційним партнером заходу єBaseCapitalManagement https://www.facebook.com/basecapitalM/, офіційнимперевізником – МіжнародніавіалініїУкраїни (UkraineInternationalAirlines) https://www.flyuia.com/ua/ru/home.

Читайте: Світовий Банк готовий допомогти Україні в економічному розвитку (фото)

Фото: надане організаторами “Діалогу про майбутнє: Україна-США”

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини україни, думка, sic group, політа, діалог про майбутнє, діалог про майбутнє україна-сша

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій