п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

Світовий Банк готовий допомогти Україні в економічному розвитку (фото)

Світовий Банк готовий допомогти Україні в економічному розвитку (фото)

У рамках “Діалогу про майбутнє: Україна-США” 02 березня відбулася зустріч української делегації з представниками Світого банку, а саме з провідним американським спеціалістом Прасаною Лал Дас та службовцями Міжнародної фінансової корпорації.

Про це KV стало відомо з повідомлення організаторів “Діалогу про майбутнє: Україна-США”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

У Світовому банку Прасана Лал Дас відповідає за сферу стратегій обробки великих масивів даних у глобальній практиці “Торгівля і конкурентоспроможність”. Одночасно з цим, він займається дослідженням “Big Data” у галузі виробничо-збутових ланцюгів.

Модератором зустрічі виступила Катерина Одарченко – керівник української делегації, політичний експерт, президент Інституту демократії та розвитку “Polita”, а також ініціатор створення політичної партії “Національна платформа”.

Актуальним питанням під час зустрічі було органічне поєднання національних економічних інтересів та взаємодії з міжнародними фінансовими організаціями в Україні.

Інше питання було пов’язано з роллю держави в регулюванні національної економіки та взаємодії з міжнародними фінансово-кредитними інституціями. Ця тема була досить актуальною, оскільки економіка України в глобальному масштабі є малою відкритою економікою, яка значною мірою залежить від зовнішньоекономічної кон’юнктури.

Тимур Чмерук, який є партнером міжнародної інвестиційної компанії “BASE Capital Management”, членом правління Української асоціації професіоналів у сфері GR і лобістів та керівником низки проектів із залучення іноземних інвестицій в Україну, під час діалогу поцікавився у представників Світового Банку, якою має бути державна політика щодо залучення інвестицій, як внутрішніх, так і зовнішніх для розвитку економіки.

Експерт Світового банку у відповідь підкреслив значення обсягу залучених інвестицій і його залежність від інституційних умов, створених урядом та від незмінності законодавства на етапі окупності вкладених інвестицій, а також гарантованого захисту прав власності інвестора. Зміна правил під час реалізації інвестиційного проекту, в свою чергу, є негативним сигналом для інвесторів та демонструє їм, що середовище нестійке, а рівень ризиків капіталовкладення високий.

Михайло Рітчер – керуючий активами, експерт в сфері міжнародних фінансових ринків, член ради директорів “Асоціації учасників біржових ринків” під час дискусії задав питання стосовно моделі фондового ринку і Робо-Едвайзинга (Robo-Advising) у країнах, що розвиваються. “Які перспективи розвитку фондового ринку України за умови зменшення кількості емітентів цінних паперів, відсутності якісного інтернет-трейдингу?”.

Також він запитав щодо можливості впровадження пасивного інвестування і створення альтернативи пенсійним накопиченням в Україні, і чи є приклади впровадження таким систем в інших країнах, що розвиваються?

Андрій Бузаров, представник української компанії KyivStratPro, публіцист і журналіст, під час дискусії запитав про оптимальний рівень загальнообов’язкових пенсійних накопичень для економік перехідного типу та оптимальної моделі розвитку другого, накопичувального рівня пенсійної системи в Україні.


Прасана Лал Дас вважає, що основною складовою функціонування фондового ринку є розвинутий реальний сектор економіки. Емітенти цінних паперів та недержавні пенсійні фонди зацікавлені в сильному фондовому ринку, але на ринку, окрім продавців мають бути також покупці. Якщо ж попит на цінні папери недостатній, це призводить до їх знецінення і падіння котирувань, уповільнення ринку. В такому випадку ринок не зможе генерувати необхідний ресурс і створювати високоліквідні активи.

Депутат міської ради Кривого Рогу Сергій Смєлий запитав про наявність програм співпраці зі Світовим Банком, які можуть бути реалізовані не лише на урядовому рівні, а й на рівні муніципалітетів. До дискусії про фінансування місцевих і міських муніципалітетів приєдналися також і депутат Київської обласної ради Олег Кищук та директор судоплавної компанії, депутат Херсонської обласної ради Василь Федін. Представники Світового банку, звернули увагу на те, що нині вже реалізується проект підтримки та розвитку електротранспорту у Львові. Вони готові розглянути такі пропозиції і їх обґрунтування, якщо представники України мають пропозиції щодо розвитку муніципальних і регіональних програм. Такі проекти необхідно оформляти в конкретні заявки.

В свою чергу, засновник групи компаній “Інкор груп” Руслан Тарпан поділився досвідом налагодження співпраці зі Світовим банком під час реалізації проектів в Україні та Об’єднаних Арабських Еміратах.

Зернотрейдер і громадський діяч Андрій Бобирь та доктор філософських наук, депутат Деснянської районної та Київської міської ради (1990-2010 рр.) Микола Легеза звернули увагу на програми розвитку територій, які задіяні у виробництві продовольства. Вони розповіли про те, яким на їх думку, повинен бути розвиток сільських територій в Україні та розвиток середнього бізнесу в аграрному секторі.


Вікторія Туча, яка є директором готелю “Київ”, порушила питання розвитку державних підприємств. Представники Світового банку наголосили на важливості підтримки економічних кластерів з боку державних підприємств та представників регіональних муніципалітетів. Прикладами таких кластерів можуть бути інноваційні проекти з розвитку зеленої енергетики, над впровадженням яких працює Тимур Чмерук. Вони також нагадали, що такі спільні проекти можуть отримати фінансування від Світового банку за умови відповідного обґрунтування.

Нагадаємо, що “Діалог про майбутнє: Україна-США” – це двосторонній українсько-американський експертний неурядовий форум, який впродовж 01-05 березня проходить у США під егідою Інституту демократії та розвитку “Polita” http://polita.org.ua/, а також консалтингової компанії SIC GroupUkraine http://sic-group.com.ua/.

Офіційним партнером заходу єBaseCapitalManagement https://www.facebook.com/basecapitalM/, офіційнимперевізником – МіжнародніавіалініїУкраїни (UkraineInternationalAirlines) https://www.flyuia.com/ua/ru/home.


Читайте: Стартував “Діалог про майбутнє: Україна-США”

КиевVласть

Фото: надане організаторами “Діалогу про майбутнє: Україна-США”

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини україни, думка, катерина одарченко, sic group, політа, діалог про майбутнє, зустріч у Вашингтоні, діалог про майбутнє україна-сша, діалог про майбутнє україна-сша, діалог про майбутнє україна-сша, діалог про майбутнє україна-сша, діалог про майбутнє україна-сша, діалог про майбутнє україна-сша, діалог про майбутнє україна-сша, діалог про майбутнє україна-сша, діалог про майбутнє україна-сша

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій