п'ятниця, 17 травня 2024 г.

У столиці начальнику управління освіти Подільської РДА повідомлено третю підозру

У столиці начальнику управління освіти Подільської РДА повідомлено третю підозру

У столиці правоохоронці повідомили про підозру у службовій недбалості начальнику управління освіти Подільської районної державної адміністрації (РДА). Посадовцю інкримінують завдання збитків на 200 тис. гривень при організації харчування для учнів шкіл. У прокуратурі зауважили що чиновник також є фігурантом у кримінальному провадженні стосовно заволодіння 2,5 млн коштів під час ремонтів шкільних закладів та підозрюваним у справі розтрати 400 тис. гривень на закупівлі генераторів для шкільних укриттів. 

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Слідством встановлено, що у період з 2018 по 2022 роки районне управління освіти уклало з одним з підприємств м. Києва договори про надання послуг з гарячого харчування для учнів загальнонавчальних закладів”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що умовами договорів  передбачалося, сплату підприємством управлінню освіти коштів за користування обладнанням їдалень – так званих амортизаційних відшкодувань.

Однак всупереч закону та умовам договорів підприємство не перераховувало відшкодування. Як зауважили в прокуратурі, начальник управління освіти не вживав заходів для стягнення коштів. 

“Це призвело до недоотримання управлінням освіти Подільської РДА близько 200 тис. гривень”, – встановили прокурори.

Подільською окружною прокуратурою Києва посадовцю повідомлено про підозру за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України). За клопотанням ювенального прокурора підозрюваного відсторонено від займаної посади на час слідства.

У прокуратурі зауважили, що згадуваний посадовець також є обвинуваченим за ч. 5 ст. 191 КК України у кримінальному провадженні за фактом заволодіння 2,5 млн гривень бюджетних коштів під час ремонтів шкільних закладів Подільського району. Наразі триває судовий розгляд цієї справи.

Крім того, згідно з повідомленням, той самий посадовець є підозрюваним за ч. 4 ст. 191 КК України у кримінальному провадженні за фактом розтрати 400 тис. гривень бюджетних коштів під час закупівлі генераторів для підземних сховищ шкільних закладів Подільського району, слідство у якому триває.

Посаду в.о. голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації (РДА) обіймає Сергій Коваленко. Управління освіти Подільської РДА очолює Сидоренко Олексій.

Читайте: Звільнений Зеленським очільник Подільської РДА Коваленко призначив себе в.о. голови цієї ж держадміністрації (документ)

Нагадаємо, на початку 2023 року у столиці прокуратурою було скеровано до суду обвинувальний акт відносно керівників структурних підрозділів Подільської РДА та підрядників. Фігурантів звинувачують у організації схеми привласнення бюджетних коштів при реконструкції дитячого садка в Подільському районі та благоустрою скверу на Андріївському узвозі.

Читайте: У столиці посадовців Подільської РДА та підрядника судитимуть у справі розкрадання 2, 6 млн гривень на благоустрої Андріївського узвозу

Як інформувала KВ, ще повномасштабної війни правоохоронці розпочали розслідування за підозрою у завищенні вартості виконаних робіт та присвоєння бюджетних коштів при ремонті навчальних закладів у Подільському районі.

Читайте: Подільська РДА віддала 154 млн гривень за добудову спортзалу до школи №242 компанії із кримінальним шлейфом та На реконструкцію столичного дитсадка №151 у Подільській РДА витратять 33 млн гривень

Фото:  відкриті джерела

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини києва, прокуратура, підозра, укриття, генератори, харчування, управління освіти, подільська рда

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій