четвер, 2 травня 2024 г.

У справі забудови парку “Нивки” повідомили про підозру ексначальнику відділу Департаменту земельних ресурсів КМДА

У справі забудови парку “Нивки” повідомили про підозру ексначальнику відділу Департаменту земельних ресурсів КМДА

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) 15 листопада  у справі щодо незаконної передачі частини об’єкта природно-заповідного фонду загальнодержавного значення (парк “Нивки”) під забудову повідомили про підозру ще двом особам. Йдеться про колишнього начальника відділу Департаменту земельних ресурсів КМДА та екскерівника компанії, яка за рішенням Київської міської ради отримала в оренду під забудову відповідну земельну ділянку.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та інформації Національного бюро розслідувань (НАБУ).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно з повідомленням НАБУ, встановлено що підозрювані домоглися отримання недостовірних відомостей про неналежність ділянки до природно-заповідного фонду.

“Бувши обізнаним про недостовірність таких відомостей, директор Департаменту земельних ресурсів КМДА використав їх для підготовки та подання на розгляд депутатів Київської міської ради проєкту рішення про передачу паркової ділянки приватній компанії в оренду для будівництва житлово-офісного комплексу”, – поінформували в Бюро.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що посадовець, посилаючись на відповідні відомості, зазначив у пояснювальній записці до проєкту, що ділянка не належить до природно-заповідного фонду. 

“Як наслідок, компанія отримала під забудову частину парку площею 0,6 га, а територіальна громада Києва втратила право користуватись нею як об’єктом природно-заповідного фонду та зазнала збитків на суму приблизно 6,4 млн гривень”, – резюмували в НАБУ.

Дії колишнього начальника відділу Департаменту земельних ресурсів КМДА та екскерівника компанії кваліфіковано за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України.

У САП зауважили, що постановою Північного апеляційного господарського суду незаконне рішення міськради скасовано, а договір оренди визнано недійсним.

Нагадаємо, 2 листопада 2023 року НАБУ та САП повідомили заступнику голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петру Оленичу про підозру у зловживанні службовим становищем, що призвело до незаконної передачі  земельної ділянки в парку “Нивки” під житлову забудову. Ділянку по вул. Табірна, 28 отримали компанії із орбіти відомого бізнесмена і політика Віктора Пилипишина. За інформацією слідства, ще будучи керівником Департаменту земельних ресурсів КМДА, Оленич “обманув” депутатів Київради, повідомивши їм про те, що згадувана земля не входить до природно-заповідного фонду. При цьому в історії залишається ще одна інтрига: чи звернуть увагу правоохоронні органи на іншого заступника столичного мера – Вячеслава Непопа. Адже він офіційно був одним із ініціаторів згаданого землевідводу.

Читайте: Земля на шість років в'язниці: НАБУ і САП підозрюють Петра Оленича в сприянні незаконній забудові парку “Нивки”

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини києва, КМДА, набу, підозра, сап, петро оленич, забудова, департамент земельних ресурсів, парк нивки

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій