вівторок, 30 квітня 2024 г.

У справі щодо розкрадання на будівництві Подільського мосту директору КП повідомлено про нову підозру

У справі щодо розкрадання на будівництві Подільського мосту директору КП повідомлено про нову підозру

У столиці правоохоронці повідомили про підозру директору КП “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд  Києва” за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час здійснення будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро.  Ще одна справа стосується завищення витрат на оренду та експлуатацію спеціальних машин та механізмів на загальну суму 104 млн гривень. 

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“У березні 2023 року між комунальним підприємством, генпідрядником та підрядною організацією були підписані чергові акти приймання виконаних будівельних робіт, що стосуються витрат на оренду та експлуатацію спеціальних машин та механізмів”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У прокуратурі зазначають, що на підставі цих документів на рахунок однієї з підрядних організацій були перераховані кошти у сумі 181 млн гривень. 

“У той же час, висновком будівельно-технічної експертизи, встановлено завищення вартості оренди вказаної техніки на загальну суму 104 млн гривень”, – зауважили в прокуратурі.

Також, згідно з повідомленням, слідство встановило докази подальшого перерахування вказаних коштів на рахунки кількох підприємств з ознаками фіктивності під виглядом закупівлі взуття, господарських товарів, запчастин тощо. Перерахування були здійснені з метою обготівкування коштів для подальшого розподілу між фігурантами. 

Зазначається, що у межах слідства було проведено 8 обшуків за місцями мешкання осіб, причетних до протиправної схеми. З метою забезпечення відшкодування завданих збитків на рахунки всіх підприємств, задіяних у протиправному механізмі, накладено арешти.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури Києва повідомлено про підозру директору КП “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва” за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час здійснення будівництва Подільського мостового переходу через річку Дніпро у Києві (ч. 5 ст. 191 КК України).

Раніше директору КП “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд  Києва” та керівнику генпідпрядної організації прокуратура повідомила про підозру у завданні збитків на понад 6 млн гривень.

Читайте: У справі щодо розкрадання на будівництві Подільського мосту директору КП повідомили про підозру у службовій недбалості зі збитками на 6 млн гривень та У справі щодо розкрадання на будівництві Подільського мосту генпідрядника підозрюють у привласненні ще 6 млн гривень

Нагадаємо,у лютому 2023 року столична прокуратура повідомила про  завершення досудового розслідування першого епізоду справи щодо розкрадання коштів у ході будівництва Подільського мостового переходу. Серед підозрюваних на той час було троє осіб – перший заступник керівника КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва", який виступив замовником робіт, та керівники генпідрядної та підрядної організацій.

Читайте: Столична прокуратура завершила розслідування щодо розкрадання 36 млн гривень на будівництві Подільського мосту

Як інформувала KВ, у березні 2023 року, прокуратурою було скеровано до суду обвинувальний акт відносно четвертого фігуранта. Керівника субпідрядної організації підозрюють у завищенні вартості робіт з використанням найманого нестандартного обладнання

Читайте: У справі щодо розкрадання 36 млн гривень на будівництві Подільського мосту перед судом постане ще один підрядник

Фото:  Київська міська прокуратура

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини києва, прокуратура, підозра, підрядник, подільський міст, комунальне підприємство, подільський мостовий перехід, директор кп

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій