неділя, 28 квітня 2024 г.

У КМДА провалили програму “Захисник Києва”, – Микола Конопелько

У КМДА провалили програму “Захисник Києва”, – Микола Конопелько

Київ провалив програму захисту та оборони "Захисник Києва", яку було профінансовано на 5,1 млрд гривень. З виділених коштів на реалізацію програми було “освоєно” лише 600 млн гривень. Але жодні з них не спрямовувалися на купівлю дронів.

Про це, як передає KВ, повідомив депутат Київської міської ради Микола Конопелько.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як йдеться у повідомленні депутата Київради, у 2023 році у бюджеті столиці на програму “Захисник Києва” передбачалося спочатку 1 млрд гривень, проте за рік програма зазнала змін та депутатами Київради були збільшені обсяги фінансування, тож станом на сьогодні в програмі передбачено 5,1 млрд гривень. 

"За словами мера місто буде купувати дрони, ремонтувати техніку і т.д. Саме на ці напрямки ми і збільшували фінансування в серпні, вересні та жовтні", – зазначив Микола Конопелько.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Проте він також підкреслив, що з виділених 5,1 млрд гривень було “освоєно” лише близько 600 млн гривень.

Микола Конопелько також надав список того, що насправді було профінансовано за три квартали 2023 року у столиці:

  • Забезпечення функціонування медичних комісій: витрати на послуги з медичних – 6,8 млн гривень передбачено, освоєно – 1,6 млн гривень (24%).

  • Транспортне забезпечення заходів призову, мобілізації та евакуації: витрати на перевезення – 65,3 млн гривень передбачено, освоєно 5 млн гривень (8%).

  • Вдосконалення військового обліку, оновлення обладнання для зберігання та обробки облікових даних: витрати на обладнання класу професійно-психологічного відбору – 105 тисяч гривень передбачено, нічого не освоєно (0%).

  • Вдосконалення пунктів постійної дислокації сил оборони та безпеки міста Києва: витрати на ремонт приміщень ТЦК та СП – передбачено 400 млн гривень, освоєно – 34 млн гривень (8%).

  • Матеріально-технічне забезпечення бригади сил оборони та безпеки міста Києва: витрати на обладнання об’єктів для розміщення навчально-матеріальної бази, забезпечення виконання завдань підрозділами сил оборони та безпеки міста Києва – передбачено 2,9 млрд гривень, освоєно 495 млн гривень (16,5%).

  • Обладнання центру підготовки сил територіальної оборони міста Києва: витрати на капітальний ремонт навчально-матеріальної бази – передбачено 9 млн гривень, освоєно 4,2 млн гривень (47%).

  • Ремонт та технічне обслуговування військової техніки: витрати на обладнання навчально-матеріальної бази – передбачено 500 млн гривень, освоєно 47,7 млн гривень (9,5%).

  • Матеріально-технічне забезпечення підготовки операторів БПЛА: витрати, пов'язані з підготовкою операторів БПЛА – передбачено 300 млн гривень, нічого не було освоєно (0%).

  • Придбання, виготовлення безпілотних летальних апаратів та засобів захисту військової техніки від ураження – аередбачено 1 млрд гривень, освоєно 0%.

  • Обладнання опорних пунктів – передбачено 100 млн гривень, освоєно 0%.

"Тобто в наступний раз, коли хтось буде розказувати, що КМДА найбільшу сумму в країні спрямувала на підтримку військових, покажіть йому ці дані – виділила Київрада, але виконавчий орган поки не виконав", – додав депутат Київради Конопелько.

Нагадаємо, програма “Захисник Києва на 2022-2024 роки” була затверджена рішенням столичної міськради №4175/4216 від 20 січня 2022 року (відповідальний виконавець програми – Департамент муніципальної безпеки КМДА). Тоді депутати вирішили, що кошторис її виконання на 3 роки повинен становити лише 110,1 млн гривень. Втім, протягом минулого і поточного років Київрада 11 разів вносила зміни до цієї програми, поступово збільшивши обсяги її фінансування до 6,1 млрд гривень.

Зокрема, у червні 2023 року столична влада вирішила направити більше коштів на матеріально-технічне забезпечення сил оборони столиці, а також виділити фінансові ресурси на підготовку операторів БПЛА. А вже у серпні міськрада виділила фінансування на обладнання в межах Києва опорних пунктів.

Читайте: Додаткові 1,5 млрд на “оборонку”: Київрада знову відкоригували бюджет столиці на 2023 рік

Фото: Укрінформ 

КиївВлада

Владислава Олійник

Теги: новини києва, напад росії на україну, КМДА, агресія росії проти україни, фінансування, програма захисник києва, микола конопелько

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій