субота, 29 червня 2024 г.

У Києві прокуратура відсудила у недобросовісного орендаря ділянку в Голосіївському районі вартістю понад 369 млн гривень

У Києві прокуратура відсудила у недобросовісного орендаря ділянку в Голосіївському районі вартістю понад 369 млн гривень

Київська міська прокуратура в судовому порядку домоглася скасування незаконної державної реєстрації прав та розірвання договору оренди комунальної земельної ділянки у Голосіївському районі столиці.  Прокурори наполягли, що зміна визначення призначення  ділянки площею 7 га по вулиці  Холодноярській (колишня вул. Кайсарова) відбулося з порушеннями закону, відповідно орендар використовує її не за цільовим відведенням.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби  Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

У прокуратурі зазначили, що за рішенням Київської міської ради товариство оформило право довгострокової оренди 7 га землі по вул. Холодноярській (колишня вул. Кайсарова). Оренда планувалася для експлуатації та обслуговування адміністративних будівель і виробничих споруд майнового комплексу.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Правоохоронці встановили, що у подальшому товариством без згоди Київради та на підставі неіснуючої постанови Донецького окружного адміністративного суду були внесені зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно з визначенням цільового призначення земельної ділянки “для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового комплексу”.

“Вказані дії товариства призвели до фактичної зміни категорії земельної ділянки з земель промисловості на землі житлової та громадської забудови. На підставі цього товариство отримало дозвільні документи на забудову земельної ділянки житловим комплексом та здійснювало нецільове використання земельної ділянки”, – йдеться в повідомленні.

Київська міська прокуратура звернулась до суду з позовом про скасування державної реєстрації прав та розірвання договору оренди землі. Господарський суд Києва у 2022 році відмовив у задоволенні позову, та рішення було оскаржено прокурором в апеляційному порядку. Наразі Північний апеляційний господарський суд скасував незаконне рішення Господарського суду Києва та задовольнив позовні вимоги прокурора у повному обсязі.

Нагадаємо, у столиці багато років тривала епопея з будівництвом скандального житлового комплексу (ЖК) "Голосіївська долина". Житлові висотки мали “вирости” неподалік аеропорту “Київ”, на вулиці Кайсарова ( нині Холодноярська) на землі, яка не призначена для будівництва житла.

 Як інформувала KВ, столична прокуратура виграла перший раунд судових баталій щодо повернення до комунальної власності громади Києва ділянки площею майже 5 га у пров. Приладному, 10. Претензії правоохоронців більш ніж прості: орендар ділянки використовує територію не за цільовим призначенням, адже столичний муніципалітет відводив її під експлуатацію промислових будівель.

Читайте: Житло у промзоні: столична прокуратура “зайнялася” скандальним житловим комплексом “Інтергал-Буду”

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини києва, прокуратура, прокуратура, суд, земельна ділянка, голосіївський район, вулиця кайсарова, вулиця холодноярська

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій