п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

Томенко викрив Кличка на використанні адмінресурсу

Томенко викрив Кличка на використанні адмінресурсу

Міський голова Києва Віталій Кличко, на переконання лідера політичної партії “Рідна країна” Миколи Томенка, використовує бюджетні гроші та адмінресурс для підкупу виборців та веде брудну кампанію проти своїх конкурентів. 

Про це KV стало відомо з повідомлення Миколи Томенка у Фейсбук.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”

“5 вересня в Україні офіційно стартувала передвиборча кампанія місцевих виборів 2020. Проте в реальності, принаймні в Києві, перегони почалися значно раніше, причому вже можна констатувати, що, на жаль, вони є досить брудними, особисто з боку окремих кандидатів”, – написав Микола Томенко.

Він конкретизував, що мова йде про Віталія Кличка, який широко використовує адмінресурс.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

“Вже ні для кого не новина, що столична влада на чолі з мером Віталієм Кличком на повну котушку використовує адмінресурс. Причому він камуфлюється здебільшого як благодійність. Національне агентство з питань запобігання корупції попереджає, що благодійність від політичних партій в період виборчого процесу містить ознаки підкупу виборців. Але Кличка це не обходить – він почав засипати людей щедрими дарами ще задовго до офіційного початку кампанії. Ну як дарами? Всі ці “подарунки” – за кошти міського бюджету, тобто всіх киян”, – підкреслив Микола Томенко.

За його словами, Кличко розсилав киянам набори медичних масок, антисептиків, гелів для рук вартістю 150 гривень.

“Здавалося б, турбота про здоров'я киян під час коронакризи. Але (увага!) набори почали роздавати тільки через пів року після початку пандемії і точнісінько під вибори мера. Яка дивна турбота! Тут можна згадати й “подачку” від Кличка найбільш вразливим верствам населення на День Незалежності під виглядом програми “Турбота”. Тоді з бюджету Києва на піар мера виділили 92 млн гривень. У Комітеті виборців України вже навіть застерегли владу від використання адмінресурсу, нагадавши п'ять основних ознак його застосування. Але кого це коли-небудь зупиняло, тим більше мера Кличка, який користується нашим бюджетом як власним гаманцем?” – риторично запитав Микола Томенко.

Також він повідомив, що Віталій Кличко одним підкупом виборців не обмежився і почав на додачу перекривати кисень своїм основним конкурентам.

“Мені, наприклад, повністю заблоковано доступ до всіх комунальних ЗМІ столиці – пробитися в ефіри чи на шпальти просто неможливо. Але на комунальних ЗМІ справа не завершується, адже представники мера домовилися з низкою начебто незалежних мас-медіа про так званий блок щодо мене та нашої партії “Рідна країна”. Це означає, що у цих ЗМІ ніколи, за жодних обставин не пролунає ім'я Томенка чи згадка нашої політсили. Зате самого Кличка там вдосталь – звичайно, тільки у позитивному світлі. Ба більше, Віталій Володимирович має у своєму арсеналі купу ботів, які нескінченними скаргами заблокували мій обліковий запис на Ютубі”, – обурився лідер “Рідної країни”.

На переконання Миколи Томенка, таку брудну кампанію проти конкурентів не може вчиняти людина, яка на 100% впевнена у власній перемозі на виборах.

“Наш Громадський рух “Рідна країна” звертається до ЦВК та всіх киян із проханням ретельно відстежувати всі порушення законодавства Віталієм Кличком під час виборів та повідомляти нас. А ми зі свого боку докладемо всіх зусиль, аби притягнути його до відповідальності. Правда переможе,” – резюмував Микола Томенко.

Читайте: Кличко використав гроші, виділені на боротьбу з COVID-19, на самопіар, – Томенко

Фото: KV

КиевVласть

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, позиція, бюджет, Віталій Кличко, вибори, мер, ЦВК, Микола Томенко, рідна країна, конкуренти, адмінресурс

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій