субота, 27 квітня 2024 г.

Препятствование работе коммунальных служб повлечет за собой ответственность, - депутаты Киевсовета

Препятствование работе коммунальных служб повлечет за собой ответственность, - депутаты Киевсовета

Депутаты Киевского городского совета возьмут под личный контроль ситуацию с систематическими угрозами сотрудникам коммунальных предприятий столицы и повреждением техники.

Об этом, как стало известно KV, заявил депутат Киевского горсовета, председатель постоянной комиссии по вопросам предпринимательства, промышленности и городского благоустройства, председатель межфракционного объединения "Успешный Киев" Владислав Трубицын.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

"Работники КП "Киевблагоустройство" 24 марта осуществили демонтаж незаконных торговых сооружений на проспекте Маяковского, 15-17. После завершения работ, автомобиль коммунальщиков неоднократно пытались заблокировать на дороге. Когда им это удалось, злоумышленник вышел из авто и повредил грузовик. Работник коммунального предприятия вынужден был заблокироваться в салоне, так как ему угрожали физическим насилием", – говорится в сообщении.

По словам Владислава Трубицына, депутаты Киевсовета уже взяли эту ситуацию под личный контроль и проследят, чтобы подозреваемых привлекли к уголовной ответственности.

"К сожалению, владельцы незаконных торговых сооружений считают, что они могут действовать вне порядка. Дальше так продолжаться не может. Злоумышленники, которые ранее ставили себя выше закона, теперь будут эти законы изучать и соблюдать, – сообщил депутат.

Он также отметил, что городская власть работает над тем, чтобы обеспечить защиту работников коммунальных предприятий от хулиганских действий и угроз.

"Работники "Киевблагоустройство" выполняют предписания, цель которых – восстановление законности. Эти люди ежедневно получают угрозы от тех, кто не хочет работать по правилам, а совершать беспорядок. Каждый, кто будет препятствовать работникам коммунальных предприятий выполнять свою работу, будет нести ответственность по закону", – добавил депутат.

Также отмечается, что правоохранители уже объявили о подозрении по ч. 2 ст. 296 Уголовного кодекса Украины (хулиганство, совершенное группой лиц) двум лицам, которые могуть быть причастны к угрозам и повреждению имущества КП "Киевблагоустройство". Им грозит до четырех лет тюрьмы.

Напомним, в ходе онлайн-заседания межфракционного объединения депутатов Киевсовета “Успешный Киев” его глава Владислав Трубицын инициировал создание комиссии по вопросам борьбы с незаконными сооружениями и ликвидации противоправной торговли в Киеве.

Читайте: В Киевсовете создадут комиссию по борьбе с незаконной торговлей в столице

Фото: пресс-служба депутата

КиевVласть

Вероника Злацкая

Теги: новости киева, новости киевской области, кгга, киевсовет, мнение, позиция, киевблагоустройство, коммунальное предприятие, владислав трубицын, угрозы, успешный киев

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.