вівторок, 30 квітня 2024 г.

Правоохоронці оголосили про підозру ще одному фігуранту, причетному до розкрадання коштів на будівництві Подільського мосту

Правоохоронці оголосили про підозру ще одному фігуранту, причетному до розкрадання коштів на будівництві Подільського мосту

Столичні правоохоронці повідомили про підозру виконувачу обов’язків директора КП “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва” за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, під час здійснення будівництва Подільського мостового переходу через річку Дніпро у місті Києві.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

У столичній прокуратурі нагадали, що у квітні 2023 року за клопотанням прокурора попереднього керівника “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва”  відсторонили від посади у зв’язку з повідомленням йому про підозру у завданні мільйонних збитків столичному бюджету під час будівництва Подільського мосту.

Читайте: У справі щодо розкрадання на будівництві Подільського мосту директору КП повідомили про підозру у службовій недбалості зі збитками на 6 млн гривень

Після відсторонення керівника від посади виконувачем обов’язків директора КП “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва” було призначено його заступника.

У червні КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва” уклало з генпідрядником додаткову угоду щодо проведення робіт з облаштування земляного полотна на ділянці дамби Русанівських садів до бульв. Перова. До виконання цих робіт генпідрядник залучив субпідрядну організацію.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як стверджують правоохоронці, виконувач обов’язків директора КП, будучи обізнаним з правилами визначення вартості будівництва, не здійснив аналіз ринку цін на річковий пісок та підписав акти приймання виконаних будівельних робіт із завищеною вартістю вказаного будівельного матеріалу.

Відповідно до висновку експертизи, завищення вартості піску становить близько 6,5 млн грн.

Крім того, слідством здобути докази подальшого перерахування субпідрядником вказаних коштів на підприємства з ознаками ризиковості.

Повідомляється, що з метою забезпечення відшкодування завданих збитків за клопотанням прокуратури на рахунки всіх підприємств, задіяних у протиправному механізмі, накладено арешти. 

Нагадаємо, у лютому 2023 року, столична прокуратура повідомила про  завершення досудового розслідування першого епізоду справи щодо розкрадання коштів у ході будівництва Подільського мостового переходу. Серед підозрюваних на той час було троє осіб – перший заступник керівника КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва", який виступив замовником робіт, та керівники генпідрядної та підрядної організацій.

Читайте: Столична прокуратура завершила розслідування щодо розкрадання 36 млн гривень на будівництві Подільського мосту

Згодом, у березні 2023 року, прокуратурою було скеровано до суду обвинувальний акт відносно четвертого фігуранта. Керівника субпідрядної організації підозрюють у завищенні вартості робіт з використанням найманого нестандартного обладнання.

Читайте: У справі щодо розкрадання 36 млн гривень на будівництві Подільського мосту перед судом постане ще один підрядник

У червні правоохоронці повідомили про ще одну підозру директору КП “Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд  Києва” за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час здійснення будівництва Подільського мостового переходу через Дніпро. Ще одна справа стосується завищення витрат на оренду та експлуатацію спеціальних машин та механізмів на загальну суму 104 млн гривень. 

Читайте: У справі щодо розкрадання на будівництві Подільського мосту директору КП повідомлено про нову підозру

Фото: Київська міська прокуратура.

КиївВлада

Бровко Ігор

Теги: новини києва, прокуратура, підозра, подільський міст, розкрадання, комунальне підприємство, подільський мостовий перехід, недбалість, Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд, халатність

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій