середа, 1 травня 2024 г.

Посадовцю “Спецжитлофонд” повідомили підозру через завдані бюджету збиткі при ремонті школи у Деснянському районі

Посадовцю “Спецжитлофонд” повідомили підозру через завдані бюджету збиткі при ремонті школи у Деснянському районі

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру начальнику відділу технічного нагляду КП “Спецжитлофонд”. Через неналежне виконання своїх обов'язків чиновником при ремонті школи у Деснянському районі, завдані бюджету збитки сягнули понад 350 тис. гривень.

Про це KВ стало відомо з повідомлення Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно з матеріалами слідства, у 2019 році між КП “Спецжитлофонд” та підрядною організацією був укладений договір підряду на виконання капітального ремонту будівлі школи, розташованої на вул. Милославській у Деснянському районі міста Києва.

Слідством встановлено, що вказані роботи у повному обсязі не виконано, а вартість будівельних робіт безпідставно завищена.

"Відповідно до висновку будівельно-технічної експертизи столичній громаді завдано шкоди у розмірі понад 350 тисяч гривень. Досудове розслідування триває", – йдеться уу повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У межах слідства буде надана правова оцінка діям інших службових осіб вказаного комунального підприємства, а також діям посадових осіб підрядної організації.

Кримінальне правопорушення за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави (ч. 2 ст. 367 КК України) викрито прокурорами спільно зі слідчими СВ Шевченківського УП ГУНП у місті Києві за матеріалами УСР у м. Києві ДСР НП України.

Як повідомляла KВ, діяльність КП “Спецжитлофонд” дуже часто викликає питання у правоохоронних та різних контролюючих органів.

Наприклад, наразі Нацполіція підозрює першого заступника директора даного підприємства Анатолія Волківського (у відкритих джерелах немає точної інформації, чи працює він на цій посаді станом на сьогодні. – KВ) у розтраті 761, 5 тис. гривень. За попередньою інформацією, таких збитків міський бюджет Києва міг зазнати через низку порушень при будівництві дитячого садка №536 на вул. Бахмацькій у Новобіличах (Святошинський район). Що цікаво, під час обшуків на КП “Спецжитлофонд”, проведених в рамках цього слідства, правоохоронці не знайшли деякі важливі для справи документи, у зв'язку з чим слідчі припускали, що підозрюваний може спробувати їх підробити. Крім того, у ході розслідування поліцейським стало відомо, що Волківський є громадянином російської федерації. 

Читайте: Повільне слідство: експосадовець КП “Спецжитлофонд” уникнув покарання за нанесення збитків бюджету Києва

Крім того, на початку поточного року аудитори КМДА повідомили, що протягом 2020-2021 років керівництво “Спецжитлофонду” допустило порушень та недоліків у своїй роботі на загальну суму 70,4 млн гривень. Зокрема, за інформацією аудиторів, дане КП недоотримало кошти за продаж квартир в клубному будинку на вул. Дмитрівській, 60/19, переплатило за прокладання інженерних мереж до ЖК “Форест”, здавало свої приміщення в оренду за розцінками 2004 року, обирало собі підрядників за “незрозумілими схемами” тощо. 

Читайте: Управлінський хаос та відсутність контролю: аудитори знайшли на КП “Спецжитлофонд” порушень на 70 млн гривень 

Нагадаємо, КП “Спецжитлофонд” з березня 2016 року очолює Володимир Шарій, який наразі знаходиться під слідством за фактом службової недбалості при реалізації договору на будівництво першої черги ЖК “Forest” на житловому масиві Лісовий. У минулому VIII скликанні Київради Шарій паралельно був депутатом від “Солідарності” і входив до постійної комісії міськради з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Читайте: Директору столичного КП “Спецжитлофонд” загрожує до 5 років в'язниці за службову недбалість

Вказане КП підпорядковане Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА, яким із 2 липня 2021 року керує Борис Работнік. З 22 березня 2016 року по 25 жовтня 2019 року цей департамент очолював Костянтин Федотов, з 25 жовтня 2019 року по 1 липня 2020 року ним керував Володимир Денисенко, а з 1 липня 2020 року по 14 грудня 2020 року директором був Сергій Мартинчук.

Діяльність цього департаменту з 2018 року контролює одіозний заступник голови КМДА Вячеслав Непоп. Останній відомий як екс-директор КП “Житлоінвестбуд-УКБ” (з 2002 по 2018 рік) і депутат IV, V, VII, VIII скликань та чинного IX скликання Київради (на останніх виборах пройшов від партії мера Києва Віталія Кличка “УДАР”).

Фото: Київської міської прокуратури

КиївВлада.

Оксана Олійникова

Теги: новини києва, прокуратура, КМДА, ремонт, школа, київрада, кримінальне провадження, слідство, спецжитлофонд, компенсація, службова недбалість

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій