субота, 27 квітня 2024 г.

Національне військове меморіальне кладовище варто створити на місці колишнього агрокомбінату “Пуща-Водиця”

Національне військове меморіальне кладовище варто створити на місці колишнього агрокомбінату “Пуща-Водиця”

Місцезнаходження Національного військового меморіального кладовища (НВМК), яке має бути створено в Києві, досі не визначено. Бабин яр, Лиса гора, Національний Експоцентр України (ВДНГ) через низку причин не є повністю прийнятними локаціями для створення НВМК. Втім, в столиці достатньо вільної землі, на якій можна створити НВМК, наприклад – земля колишнього державного підприємства (ДП) “Науково-дослідний, виробничий агрокомбінат “Пуща-Водиця” (агрокомбінат “Пуща-Водиця”), на який зазіхає Stolitsa Group забудовниці Владислави Молчанової (на колажі праворуч), близької до ексголовного юриста Криму Сергія Коровченка (на колажі ліворуч) – людини Віктора Медведчука та Андрія Портнова.

Про це KВ стало відомо з допису на Facebook київської журналістки та засновниці громадського руху “Почайна” Аннабелли Моріної.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

За інформацією KВ, 5 грудня відбулась чергова нарада робочої групи з питання створення НВМК в Києві.

“Ситуація із розміщенням Національного військового меморіального кладовища вже нагадує поганий анекдот. Спочатку місто запропонувало під НВМК одне місце, яке не підійшло (Бабин яр, повстала єврейська громада), потім друге, де стовідсотково все не розміститься та повстала громада (Лиса гора, проти екозахисники, памяткоохоронці, десятки громадських організацій), тепер пропонується відтяти шматок від ВДНХ (і там теж буде спротив). А хтось, мабуть, перебуваючи у глибокому маразмі, запропонував під кладовище рекреаційні землі на острові Муромець, які регулярно підтоплюються”, – написала Аннабелла Моріна.

Читайте про НВМК на Лисій горі:

Лисогірський форт нерозміновано ще з часів Другої Світової війни, тому тут неможливо створити Національне меморіальне військове кладовище

Військове кладовище на Лисій горі: захисники природи протестують проти ідеї Кабміну та КМДА

“Пропоную міській владі зробіть нашим загиблим героям подарунок на свято (День ЗСУ, 6 грудня, – KВ)! Знайти гідну вільну ділянку серед тих, які віддали під незаконну забудову! Наприклад, злочинна влада януковича ще весною 2013 року проголосувала за забудову біля 100 гектар впритул до Берковецького кладовища на Виноградарі. Там були сади державного агрокомбінату “Пуща-Водиця”. Наразі землі вільні, на них пустир. Місто туди будує славнозвісне "метро на Виноградар". Ці землі досі на балансі агрокомбіната, він платить за них податок на землю. А Фонд держмайна судиться із ТОВ “Проектінвестбуд”, яке уклало із агрокомбінатом “Пуща-Водиця” інвестдоговір №824 від на будівництво на цій ділянці житлових будинків. То була стара злочинна схема, яку не змогли довести до кінця”, – написала Аннабелла Моріна.

Ділянка №6 (107 га) – та сама земля агрокомбінату “Пуща-Водиця”, про яку пише Аннабелла Моріна

“І тут загалом показани всі ділянки державного агрокомбінату та їх ринкова вартість – гроші, втрачені державним бюджетом, оскільки ці землі пішли "за красиві очі"”, – резюмувала журналістка.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначимо, ТОВ “Проектінвестбуд”, яке судиться за ці землі, належить київській забудовниці Владислав Молчановій (Stolitsa Group – ЖК “Галактика”, “Варшавський мікрорайон”, “Липинка”, ЖК на Богатирській та інші ЖК). Її компанії є фігурантом кримінальних проваджень, які наразі ще не закінчились судовими вироками.

Протягом майже трьох років Владислава Молчанова була спонсоркою київської міської організації ВО “Батьківщина”. Вона у втаємниченому режимі будувала міст з Оболонської набережної на Оболонський острів, а також була дотична до будівництва “скляного моста Кличка” – разом з проросійським екснардепом Євгеном Мураєвим (заборонена судом партія “Наші”), у якого СБУ нещодавно провела обшуки.

Російські зв’язки Владислави Молчанової також очевидні через дуже близького до неї Сергія Коровченка – екскерівника Головного територіального управління юстиції в Криму, фігуранта “плівок” з телефонними розмовами помічника президента рф Сергія Глазьєва з депутатом держдуми рф Костянтином Затуліним.

"Я зараз зв’язався з [Віктором] Медведчуком, вони дадуть свої пропозиції. У них вже є міністр юстиції Криму (Коровченко, – KВ), який зараз діє сьогодні. Це їхній хлопець, вони добре характеризуються. Він сказав, що підтягне команду юридичну. Нам потрібно врятувати цього Коровченка. Він уже є міністром юстиції Криму, щоб він там залишався”, – сказав Глазьєв.

Ймовірно, Коровченко сприяв анексії Криму, про що свідчить відповідь СБУ народному депутату VIII скликання Вадиму Денисенку (фракція “Блок Петра Порошенка”).

Керівником Головного територіального управління юстиції в Криму Сергій Коровченко свого часу став завдяки тому, що працював помічником народного депутата від БЮТ Андрія Портнова, який в 2010 році зрадив Юлію Тимошенко та перейшов на бік Віктора Януковича і обійняв посаду заступника голови адміністрації президента (Сергія Льовочкіна). Після анексії Криму росіянами Коровченко повернувся на континентальну частину України, влився до лав “Батьківщини” і на позачергових виборах ВР влітку 2019 року мало не переміг на 210 окрузі (Чернігівська обл.).

Читайте: 

Госдеп США ввел санкции в отношении Тупицкого, а Минфин – против Портнова

Медведчука було затримано в ході небезпечної багаторівневої спецоперації, – СБУ

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Олексій Алтинов

Теги: новини києва, війна росії проти україни, віктор медведчук, stolitsa group, владислава молчанова, національне військове меморіальне кладовище, во батьківщина, лиса гора, бабин яр, сергій коровченко, острів муромець, андрій портнов, агрокомбінат пуща водиця

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій