п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

Мэр Бучи Федорук заявил, что создание в Украине объединенных территориальных общин незаконно (видео)

Мэр Бучи Федорук заявил, что создание в Украине объединенных территориальных общин незаконно (видео)

Четыре года в Украине продолжается реформа местного самоуправления, создаются объединенные территориальные общины (ОТО), но, по словам городского головы Бучи (Киевская обл.) Анатолия Федорука (на фото), вновь созданные образования и их взаимоотношения, например, связанные с исполнением бюджета, не являются законными до тех пор пока в Конституцию не внесены соответствующие изменения.

Об этом KV стало известно из интервью Анатолия Федорука телеканалу ZIK, которое было размещено на сервисе YouTube 22 декабря 2019 года.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Мы начали в свое время реформу местного самоуправления, базовый уровень реформы предусматривает создание объединенных территориальных общин. И четыре года эта реформа уже шагает по Украине и создаются объединенные территориальные общины путем объединения-присоединения, но мы не имеем изменений в Конституцию нашей державы. Любой адвокат, юрист, который хочет прославиться на всю державу и на весь мир, может поставить все под сомнение”, – заявил Анатолий Федорук.

По его словам, сложившаяся ситуация является “опасной”.

“Потому что мы имеем хозяйственные вопросы, связанные с исполнением бюджета, мы имеем общие сведенные бюджеты, имеем прямые отношения с Министерством финансов и в один прекрасный момент может встать вопрос, что это незаконно. Поэтому изменения в Конституцию по административному устройству необходимо вносить”, – считает Анатолий Федорук.

Как сообщала ранее KV, рассмотрение изменений в Конституцию касательно изменений административно-территориального устройства начнется не ранее начала следующей сессии Верховной Рады (ВР) – в феврале 2020 года. Это означает, что президент Владимир Зеленский и партия “Слуга народа” полностью и публично отказались от досрочного проведения местных выборов, которые теперь состоятся по плану – осенью следующего года.

О планах монобольшинства в Верховной Раде (ВР) по внесению изменений в Основной закон KV стало известно из заявления главы подкомитета по вопросам социальной политики АПК, развития сельских территорий, науки и образования комитета ВР по вопросам аграрной и земельной политики Дмитрия Костюка (фракция “Слуга народа”, на фото), которое он сделал 7 ноября на круглом столе "Развитие села с помощью сельских общин: новации в политике", который провел парламентский комитет по вопросам аграрной и земельной политики. Костюк представил на круглом столе концепцию проекта изменений в Конституцию в части территориальной организации власти и местного самоуправления.

Читайте:  Стало известно почему глава Гостомеля Юрий Прилипко вышел из исполкома Бучанского горсовета (видео)

Фото: Facebook Анатолия Федорука

КиевVласть

Игорь Константинов

Теги: новости киевской области, новости киевщины, буча, анатолий федорук, конституция, объединенная территориальная громада

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.