четвер, 9 травня 2024 г.

“Київтеплоенерго” майже на 100 мільйонів гривень закупило мобільних котелень для трьох районів

“Київтеплоенерго” майже на 100 мільйонів гривень закупило мобільних котелень для трьох районів

КП “Київтеплоенерго” на 99,12 мільйонів гривень замовило вісім транспортабельних котелень у комплекті з дизельними генераторами. Розподілять закуплені котельні установки між Оболонським, Дніпровським та Печерським районами, куди повинні їх поставити до кінця поточного року. Підряд без аукціону віддали столичному ТОВ “Укренергопром”, яке більшу частину своїх замовлень отримало саме від “Київтеплоенерго”. 

Як стало відомо KВ з оголошення електронної системи ProZorro, у вересні 2023 року КП “Київтеплоенерго” (*) підписало з ТОВ “Укренергопром” (**) три договори на поставку вісім дизельних транспортабельних котельних установок. Загальна ціна договорів склала 99,12 млн гривень.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

За умовами договорів, підрядник до кінця поточного року повинен поставити по три транспортабельні котельні установки ТКУ-1800 для Дніпровського та Оболонського районів, та дві – для Печерського. Котельна установка матиме у своєму складі автоматизований водогрійний котел 2023 року виготовлення, який працюватиме на рідкому паливі, з тепловою потужністю 1,8 Мвт та з температурним графіком 60-80°С. Крім цього, кожна установка повинна бути у комплекті з дизель-генератором GJB44 7, а також на кожний район передбачена поставка комплекту запчастин, інструментів і приладдя до них. 

Бажаючих позмагатися за вказаний підряд, крім ТОВ “Укренергопром”, більше не знайшлося. А оскільки закупівлю провели через “відкриті торги з особливостями”, з цим підрядником і уклали договір. Нагадаємо, що у разі подання для участі у такій закупівлі однієї пропозиції, ця закупівля одразу переходить на стадію розгляду цієї пропозиції, а не відміняється, як у відкритих торгах.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Наприкінці серпня громадянин Олександр Маленький звернувся до Держаудитслужби з проханням перевірити ринкову вартість схожої номенклатури по цій закупівлі. Вже після підписання договорів, 18 серпня, Держаудитслужба розпочала моніторинг закупівлі на підставі виявлених ознак порушень законодавства. За результатами перевірки аудитори запросили у замовника пояснити, зокрема, на підставі яких документів було визначено очікувану вартість закупівлі.

У відповідь в “Київтеплоенерго” зазначили, що перед оголошенням тендеру провели ринкові консультації та отримали чотири комерційні пропозиції – від “Укренергопрому” на 99,12 млн гривень, ТОВ “Сортус Україна” на 112,47 млн гривень, ТОВ “Варта-Газ Сервіс” на 122,50 млн гривень і ТОВ “Архонт” на 152,66 млн гривень. Виходячи з цього, очікувана вартість закупівлі була встановлена на рівні мінімальної запропонованої ціни.

Читайте: “Київтеплоенерго” вирішило судитись з Держаудитслужбою через висновки аудиторів

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ “Укренергопром” зареєстровано в 2003 році в Києві. Статутний капітал – 18,5 тис. гривень. Основний вид діяльності – монтаж водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування. Засновником, кінцевим бенефіціаром та директором є Юрій Герасименко.

За даними Clarity Project, у результаті участі в публічних закупівлях ТОВ "Укренергопром" уклало 155 договорів на 252,04 млн гривень. Найбільший замовник – КП “Київтеплоенерго”, від якого компанія отримала 7 підрядів на 211,87 млн гривень. 

КП “Київтеплоенерго” було засноване Київрадою у червні 2016 року. Це підприємство стало основним постачальником киянам тепла та гарячої води у травні 2018 року, після завершення дії договору між містом та ПАТ “Київенерго”. З 22 грудня 2018 року КП “Київтеплоенерго” керує В'ячеслав Бінд.

Читайте: Київрада приховує від громадськості умови кредиту від ЄБРР для “Київтеплоенерго” на майже 5 млрд гривень

КП “Київтеплоенерго” підпорядковане Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міськдержадміністрації (КМДА), який з 17 липня 2017 року очолює Дмитро Науменко. За роботу цього департаменту відповідає заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

* КП “Київтеплоенерго”  (код ЄДРПОУ: 40538421)

** ТОВ “Укренергопром”  (код ЄДРПОУ: 32589733)

Фото: Ліга.

КиївВлада

Валерія Бобровська

Теги: новини києва, тендер, закупки, київтеплоенерго, опалювальний сезон, оболонський район, дніпровський район, перевірка, прозоро, печерський район, держаудитслужба, котельні, укренергопром, дизельні котельні

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій