четвер, 2 травня 2024 г.

Громадськість на Київщині готує пропозицію, яка дозволить зберегти Пласт

Громадськість на Київщині готує пропозицію, яка дозволить зберегти Пласт

Ексголова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган провів конференцію, темою якою стало збереження та запобігання реорганізації Пластового вишкільного центру у Бучі. Озвучені були три варіанти подальшої долі Пласту та наголошено на важливості розробки єдиного оптимального рішення. 

Про це KВ стало відомо з онлайн-зустрічі 13 листопада. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

На зустрічі були присутні голова НСО “Пласт” Станіслав Андрійчук, керівництво Центру і представники місцевих осередків Пласту, які погодились спільно шукати шляхи до збереження Центру.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“По факту, це ліквідація Центру чи якась подальша робота на базі київського молодіжного центру. Будуть передаватись майно, змінюватись працівники, напрями роботи. Зараз ухвалення цього рішення призупинене, до 21 листопада збираються пропозиції щодо подальшої долі цих двох центрів. Зумовлене рішення тим, що це дозволить зекономити певні кошти. Зараз у центрі працює 9 осіб, 8 з них забезпечують технічне утримання будівлі (адміністратори, двірник, прибиральниці, завідуючий господарством), 3 працівники наразі мобілізовані. На утримання Центру з обласного бюджету на цей рік виділено 3 598 200,00, на організацію заходів у цьому році кошти не виділялись. Левова частина з цих коштів – це комунальні послуги, прибирання, догляд за територією. Доцільність, і наскільки ця оптимізація дасть економічний результат, стоїть під питанням. Яке рішення зараз буде прийняте незрозуміло, але ми в процесі пошуку шляхів”, – розповів Горган.

Ексочільник КОДА зазначив, що одним з можливих варіантів є передача Центру на баланс Бучанської міської ради, про що раніше заявляв мер Бучі Анатолій Федорук. Ще один вихід із ситуації – створення Національного центру патріотичного виховання, який буде державною установою та  фінансуватиметься за кошти державного бюджету.

“Ми про цю новину дізнались випадково, ніхто не консультувався з нами щодо прийняття цього рішення про реорганізацію. Ми думаємо над варіантами, для того, щоб такі ситуації не повторювались з жодним Пластовим центром, яких зараз 7 по країні. Нам треба висунути такий механізм, який дозволить подальше створення центрів і забезпечить нормальну комунікацію із місцевою та обласною владою”, – додав голова НСО “Пласт” Станіслав Андрійчук.

Нагадаємо, що Пластовий вишкільний центр було відкрито ще у 2018 році за губернаторства Олександра Горгана. Як заявляв Горган в інтерв’ю KВ, пласт має на меті розвивати креативну українську еліту.

Читайте: “Ми споруджуємо найсміливіші проєкти в галузі: це вимагає вирішення завдань, які до нас не наважувався вирішувати ніхто”, – Олександр Горган

Як раніше писала KВ, Пластовий вишкільний центр у Бучі втрапив у скандал, оскільки його майбутнє – під загрозою чи то ліквідації, чи то реорганізації. Центр є осередком українського скаутства, пережив рашистську окупацію та надавав гумдопомогу біженцям. В Київській обласній раді запевняють, що знищувати Пласт ніхто не збирається. Реорганізація ніби-то має на меті об’єднання із Київським обласним молодіжним центром задля економії коштів.

Читайте: Подальша доля: чи буде жити Пластовий вишкільний центр у Бучі

Фото: Medium

КиївВлада

Анастасія Олійник

Теги: новини київщини, війна росії проти україни, напад росії на україну, новини бучі, пласт, олександр горган, пластовий вишкільний центр, станіслав андрійчук

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій