субота, 4 травня 2024 г.

Ексдиректора Департаменту КМДА підозрюють у службовій недбалості зі збитками у 1 млн гривень

Ексдиректора Департаменту КМДА підозрюють у службовій недбалості зі збитками у 1 млн гривень

У Києві правоохоронці повідомили про підозру колишньому директору Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА. Посадовця звинувачують у порушеннях при нарахуванні орендної плати за користування комунальним майном. У результаті такої службової недбалості громада міста недоотримала грошові кошти в сумі понад мільйон гривень.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“За матеріалами слідства, між Головним управлінням житлового забезпечення та комунальним підприємством “Житлоінвестбуд-УКБ” був укладений договір оренди нежитлових приміщень площею 1409,3 кв.м. по вул. Володимирській в Києві для виконання функцій, передбачених статутом”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Водночас проведена аудиторська перевірка встановила порушення методики розрахунку плати за користування комунальним майном. Зазначається, що орендна ставка за укладеним договором оренди та його умови впродовж 2016-2019 років Департаментом КМДА не змінювалася. 

“Таким чином приміщення територіальної громади міста тривалий час надавалось в оренду по необгрунтовано заниженій вартості. Внаслідок неналежного виконання підозрюваним службових обов’язків, територіальна громада міста Києва недоотримала орендні платежі на суму понад 1 млн гривень, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді матеріальної шкоди територіальній громаді”, – резюмували прокурори.

Шевченківською окружною прокуратурою Києва колишньому директору Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА повідомлено про підозру в службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).

Вирішуються питання щодо обрання експосадовцю запобіжного заходу та пред’явлення до нього цивільного позову в інтересах Київської міської ради з метою відшкодування завданої кримінальним правопорушення шкоди.

Зазначимо, що Департамент будівництва та житлового забезпечення КМДА з 22 березня 2016 року по 25 жовтня 2019 року очолював Костянтин Федотов, з 25 жовтня 2019 року по 1 липня 2020 року департаментом керував Володимир Денисенко, з 1 липня 2020 року по 14 грудня 2020 року – Сергій Мартинчук. Із 2 липня 2021 року вказаним департаментом керує Борис Работнік

Діяльність цього департаменту з 2018 року контролює заступник голови КМДА Вячеслав Непоп. Останній відомий як ексдиректор КП “Житлоінвестбуд-УКБ” (з 2002 по 2018 рік) і депутат IV, V, VII, VIII скликань та чинного IX скликання Київради (на останніх виборах пройшов від партії “УДАР”).

Нагадаємо, правоохоронці скерували до суду обвинувальні акти відносно директора Департаменту комунальної власності Києва та його першого заступника. Посадовцям інкримінують службову недбалість при нарахуванні плати за оренду комплексу “Ринок “Рибалка”,  внаслідок якої громаді міста завдано збитків на суму 1 млн 112 тис. гривень.

Читайте: Керівники Департаменту комунальної власності КМДА отримали чергові підозри від правоохоронців

Фото: КМДА

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини києва, КМДА, збитки, оренда, службова недбалість, комунальне майно, департамент будівництва та житлового забезпечення

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.