п'ятниця, 3 травня 2024 г.

Екс-нардеп від Святошино Олександр Третьяков був в Україні востаннє в квітні минулого року

Екс-нардеп від Святошино Олександр Третьяков був в Україні востаннє в квітні минулого року

Олександр Третьяков, якого виборці Святошинського округу Києва двічі обирали до Верховної Ради (в 2012-му та 2014-му роках), покинув Україну ще до початку повномасштабного військового вторгнення російської федерації, повернувся в березні та, обдуривши волонтерів, виїхав 19 квітня 2022 року. Народний депутат України п’яти скликань ВР (2002-2019 рр) каже, що повернеться в Україну, а наразі допомагає Батьківщині, не уточнюючи – як саме. Востаннє про допомогу ЗСУ екс-нардеп від “БПП” і “Нашої України” звітував навесні минулого року.

Про це KВ стало відомо зі статті NGL.media “Купив, обдурив, не вернувся”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Народний депутат п’яти скликань Верховної Ради (IV-VIII, 2002-2019 рр), представник групи “любих друзів” Віктора Ющенка часів його президентства та фактичний “ексголовний” Святошинського району Олександр Третьяков, який саме на Святошино програв в 2019 році програв Миколі Тищенку позачергові вибори ВР, активно веде свою Facebook-сторінку. Всі його дописи про війну росії проти України, з фотографіями та відео. Ці дописи збирають десятки, сотні, іноді тисячі реакцій (різноманітних вподобайок, коментарів і репостів).

“Ще у березні-квітні минулого року Третьяков звітувався, що завозить з-за кордону автомобілі для ЗСУ, передає захисникам бронежилети, шоломи та рації. Але уже за кілька тижнів його публікації змінилися на репости новин, привітання зі святами та мантру “дякуємо ЗСУ!”. З цих дописів важко було зрозуміти, чим він займається і де перебуває, аж доки восени журналіст “Української правди” Михайло Ткач не опублікував фото Третьякова з Парижа”, – пишуть NGL media.

Єлисейські поля, Париж, Олександр Третьяков, фото Михайла Ткача

За даними джерела NGL.media у Державній прикордонній службі, Олександр Третьяков покинув Україну 19 квітня 2022 року. У відповідь на запит Укртрансбезпека повідомила, що до системи “Шлях” його внесла Львівська обласна військова адміністрація (ЛОВА). Проте у самій ЛОВА протягом цього року нам цей факт двічі заперечували і знайшли необхідні документи лише з третьої спроби.

Якщо бути вкрай точними, пише NGL.media, перші два місяці повномасштабної війни ЛОВА отримувала звернення від громадських організацій (ГО), а потім надсилала запити на перетин водіями кордону у Держприкордонслужбу. Тільки з травня в ЛОВА почали оформлювати дозволи на виїзд окремими наказами і безпосередньо вносити людей у систему “Шлях”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Посприяти Олександру Третьякову в перетині кордону ЛОВА попросила “Народна самооборона Львівщини”, за свідченням NGL.media, досить відома громадська організація, яка допомагає військовим ще з 2014 року. 

За словами голови “Народної самооборони Львівщини” Артема Хмиза, Олександр Третьяков сам звернувся до них і попросив допомогти йому привезти вантаж для ЗСУ.

“Він сказав, що має контакти, завезе засоби захисту, які будуть передані нашим військовослужбовцям. Попросив, що треба допомогти йому з тим виїздом, він має їхати […], чи можемо ми допомогти. Ну, звичайно, що ми дивимося на ситуацію людей”, – каже Артем Хмиз у розмові з NGL.media.

Але Олександр Третьяков, за словами Хмиза, в результаті банально обдурив львівських волонтерів і не повернувся. “Я з ним спілкувався. Я йому пояснив, що він створив проблеми цим своїм виїздом і нашій організації, яка раніше не мала таких проблем, і що його статус не дозволяв би йому такого робити. На що він мені сказав, що і далі робить хороші речі, просто згідно з певними обставинами сімейного характеру та певними проблемами зі здоров’ям йому саме зараз там [за кордоном] необхідно бути. Але він обов’язково повернеться і готовий пояснити свою позицію і журналістам, і органам влади, і всім”, – розповів NGL.media Артем Хмиз.

Олександр Третьяков, який за півтора роки не встиг вирішити свої проблеми, вислухавши по WhatsApp запитання від NGL.media, послався на зайнятість і попросив перетелефонувати пізніше, потім не брав слухавку, а потім відписав, що “немає сенсу у розмові”.

Пізніше екс-нардеп письмово уточнив, що він не живе в Україні ще задовго до початку повномасштабної війни росії проти України, але він повертався в березні і знову виїхав у квітні.

“Допомагав, допомагаю і допомагатиму далі Україні незалежно від того, де живу”, – написав Олександра Третьяков Водночас він не навів жодного прикладу своєї допомоги Україні після 19 квітня 2022 року, хоча NGL.media задало таке уточнююче запитання.

Нагадаємо, Олександр Третьяков колись контролював гральну компанію МСЛ, де з 1997 року за збігом обставин працював юристом і мав 0,02% акцій Данил Гетманцев, чинний голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики (“Слуга народу”). Крім того, близькою до Олександра Третьякова була Вікторія Муха (голова комісії Київради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій, фракція “УДАР”), яка за його сприяння тричі обиралась до Київради.

Наразі представником Святошино в ВР є мажоритарник від “Слуги народу” Микола Тищенко – кум Андрія Єрмака, керівника Офісу Президента Володимира Зеленського. 14 червня 2020 року Микола Тищенко очолив Київську міську парторганізацію “Слуги народу” та, попри чисельні скандали, займав цю посаду, доки наприкінці березня Закарпатська обласна парторганізація обрала його своїм головою. Тищенко плавно перемістився в своїй активності на Закарпаття, звідки його було звільнено 19 липня 2022 року.

Звільненню Миколи Тищенка з посади очільника Закарпатської парторганізації передував гучний допис на Facebook мажоритарниці від Оболоні (217 округ), заступниці голови комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар’яни Безуглої взагалі вигнати Тищенка з партії та фракції. Що відбулось, але аж через півроку – 26 січня 2023 року.

Читайте: Київського мажоритарника Тищенка виключили зі “Слуги народу”

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Олексій Алтинов

Теги: новини києва, новини україни, війна росії проти україни, святошино, волонтери, микола тищенко, данил гетманцев, мар’яна безугла, вікторія муха, олександр третьяков, екс нардеп, нардеп втікач, лова, ngl media

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій