четвер, 25 квітня 2024 г.

Для завершения ремонта детского сада №661 на столичной Оболони нужно еще 24 млн гривен (видео)

Для завершения ремонта детского сада №661 на столичной Оболони нужно еще 24 млн гривен (видео)

Эпопея с ремонтом детского сада №661 по ул. Приречной, 3 на столичной Оболони тянется еще с 2017 года. За это время реконструкция переформатировалась в ремонт, а сами работы начались только в ноябре 2018 года. По словам депутата Ирины Никорак (на фото), дошкольное заведение может наконец быть открыто уже осенью текущего года, но для этого нужно еще 24 млн гривен.

Об этом KV стало известно из эфира депутата Киевсовета, члена постоянной комиссии по вопросам бюджета и социально-экономического развития Ирины Никорак (фракция “Солидарность”) в программе “Депутатська приймальня” на телеканале “Киев ТВ”, которая вышла 13 марта 2019 года.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Как рассказала Ирина Никорак, причиной задержки реконструкции детского сада № 661 на Оболонской набережной стали “бюрократические процедуры в КГГА”, а также нехватка средств.

“Пришло понимание, что не будет такой большой суммы для реконструкции, поэтому  совместно с родителями и Департаментом образования приняли решение, что мы внесем изменения в существующее распоряжение и вместо реконструкции проведем капитальный ремонт детсада, чтобы в ближайший год-полтора его открыть”, - сообщила депутат.

По ее словам, таким образом к середине ноября 2018 года уже было известно, кто будет проводить работы, и начался ремонт.

“В первоочередном проекте реконструкции планировался бассейн, дополнительные кабинеты: медицинский, кабинет с психологом, даже массажный. Но бассейна не будет. Тем не менее будут отремонтированы группы, предусмотрена вентиляция, начали укреплять фундамент, фасады утеплили, сделали капитальный ремонт крыши, заменили окна”, - рассказала Никорак.

Депутат высказала надежду, что в сентябре-октябре текущего года детский сад уже заработает.

“Если во время корректировки бюджета, которая пройдет в ближайший месяц, будут выделены средства. 10 млн гривен есть на этот год, и нам нужно еще 24 млн гривен, чтобы закончить “под ключ”, - резюмировала Никорак.


Как ранее сообщала KV, впервые тендер на реконструкцию детского сада на Оболони КП “Спецжилфонд” объявило еще в 2017 году. На ремонт дошкольного учебного заведения из бюджета намерены были потратить свыше 177 млн гривен. За эти деньги в здании собрались оборудовать бассейн, компьютерный класс и пространство для Lеgо-конструирования. Тогда же родители воспитанников детсада высказывали опасения, что после ремонта их детей выставят на улицу, а садик превратят в дошкольное учебное заведение для избранных.

В ноябре 2018 года стало известно, что подряд на капремонт детского сада №661 выиграло фигурант уголовных производств скандально известное  ООО “Плутон-С”. Стоимость закупки составила 52 млн гривен. Согласно договору, подрядчик должен закончить работы до июня 2019 года.

Читайте: КП “Спецжилфонд” отдаст скандально известной фирме более 50 млн гривен на капремонт детсада №661 на Оболони

*  Комунальне підприємство з утримання та експлуатації житлового фонду спеціального призначення "Спецжитлофонд" (Код ЄДРПОУ: 31454734)

** ТОВ “Плутон - С” (Код ЄДРПОУ: 38150175)

Фото: KV

KиевVласть

Катерина Борисенко

Теги: новости киева, кгга, оболонь, оболонский район, детский сад, ирина никорак, комиссия по вопросам бюджета и социально-экономического развития, детский сад №661, ул приречная 3

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.