середа, 1 травня 2024 г.

Директор КП “Спецжитлофонд” постане перед судом за службову недбалість зі збитками у 21 млн гривень

Директор  КП “Спецжитлофонд” постане перед судом за службову недбалість зі збитками у 21 млн гривень

Подільська окружна прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно директора КП “Спецжитлофонд”, якого підозрюють у службової недбалості. Справа стосується нестягнення з підрядника простроченої заборгованості за роботи, які не були виконані. Сума збитків, на думку правоохоронців, становить 21 млн гривень.

Про це, як передає KВ йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

У прокуратурі зауважили, що мова йде про договір підряду щодо будівництва житлового будинку на перетині вулиць Мілютенко та Шолом-Алейхема у Деснянському районі. КП “Спецжитлофонд” уклало відповідну угоду з приватним підприємством.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що  підрядник лише частково виконав будівельні роботи та у визначений договором спосіб невикористані грошові кошти замовнику не повернув. Надалі на підставі додаткової угоди сторони домовилися про розірвання договору.

Як встановили правоохоронці, на момент розірвання договору прострочена заборгованість підрядника перед КП “Спецжитлофонд” по отриманій попередній оплаті становила понад 21 млн гривень.

“Разом з цим, з грудня 2017 року по теперішній час директор КП “Спецжитлофонд” не вживав жодних заходів для стягнення вказаної заборгованості з підрядника та не подавав цивільні позови, строк позовної давності по яких сплив, та як наслідок, право вимоги втрачено”, – йдеться в повідомленні.

Подільська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно директора КП “Спецжитлофонд” за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки ( ч. 2 ст. 367 КК України).

Зазначимо, очолює КП “Спецжитлофонд” Володимир Шарій. КП “Спецжитлофонд” підпорядковане Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА, яким із 2021 року керує Борис Работнік. Діяльність Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА з 2018 року контролює заступник голови столичної міськдержадміністрації Вячеслав Непоп.

Нагадаємо, про підозру за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки правоохоронці повідомили директору КП “Спецжитлофонд” у липні 2023 року.

Як інформувала KВ, правоохоронці підозрюють директора КП “Спецжитлофонд” Володимира Шарія в тому, що він не виконав свої обов'язки стосовно повернення на рахунки очолюваного підприємства більш ніж 21 млн гривень. Ці грошові кошти “Спецжитлофонд” перерахував ТОВ “Скайбуд Груп” як частину авансу за будівництво першої черги ЖК “Forest” на житловому масиві Лісовий, але через розірвання договору підряду такі роботи не були виконані.

Читайте: Директору столичного КП “Спецжитлофонд” загрожує до 5 років в'язниці за службову недбалість

Слід зауважити, що кримінальне провадження з’явилось після того, як  аудитори КМДА завершили перевірку фінансово-господарської діяльності КП "Спецжитлофонд”. Під час цієї ревізії було встановлено, що протягом 2020-2021 років керівництво вказаного підприємства допустило порушень та недоліків у своїй роботі на загальну суму 70,4 млн гривень. “Ревізори” столичної мерії надали посадовцям цього КП 35 рекомендацій щодо усунення виявлених “гріхів”. Зазначимо, один із минулих аудитів на “Спецжитлофонді” також свого часу зацікавив правоохоронців.

Читайте: Управлінський хаос та відсутність контролю: аудитори знайшли на КП “Спецжитлофонд” порушень на 70 млн гривень

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини києва, суд, КМДА, правоохоронці, підозра, директор, збитки, спецжитлофонд, володимир шарій, передплата, прострочена заборгованість

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій