субота, 4 травня 2024 г.

Депутаты Киевоблсовета отказались от удостоверений из-за “нелегитимности” председателя Склярова

Депутаты Киевоблсовета отказались от удостоверений из-за “нелегитимности” председателя Склярова

Депутаты   Киевского областного совета фракций “За Майбутнє” и ЕС оказались принимать депутатские удостоверения за подписью председателя КОС Склярова. Причиной стало поданное ранее исковое заявление в суд с требованием признать Склярова нелегитимным. Ранее глава фракции “За Майбутне” в Киевском областном совете Ярослав Москаленко указал на то, что избрание председателя произошло с грубыми нарушениями.

Об этом KV стало известно из заявления на странице областной партийной организации “За Майбутнє” в Facebook.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Из заявления следует, что избранные в Киевоблсовет от этой политсилы депутаты отказываются принимать от новоизбранного главы совета Александра Склярова (фракция “Слуга народа”) депутатские удостоверения. Аналогичное решение приняла и фракция “Европейской солидарности”. Причиной тому, заявляют во фракции – нелегитимность выборов председателя областного совета, которые проходили с нарушениями законодательства и регламента коллегиального органа. Представители “За Майбутнє”, как и обещалось ранее, подали в суд.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

“В связи с тем, что было подано исковое заявление о признании противоправными выборов председателя областного совета, мы отказываемся получить депутатские удостоверения, подписанные нелегитимным Александром Скляровым. В исковом заявлении говорится, что при избрании председателя совета состоялось два уголовных нарушения регламента и законодательства Украины.

Во-первых, нарушен принцип тайного голосования, предусмотренный регламентом и ч. 1 статьи 55 Закона “О местном самоуправлении в Украине”. Во-вторых, было грубо нарушено положение регламента (п.12., статья 25) о бюллетене, в котором четко указано, что в него включаются все выдвинутые кандидатуры. А нашего кандидата в избирательный бюллетень не включили.

Поэтому в исковом заявлении мы требуем признать противоправным и отменить решение Киевского областного совета об избрании ее председателя и назначить повторную процедуру избрания. Такое же решение об отказе получения удостоверений приняла и фракция партии “Европейская Солидарность””, – говорится в заявлении.

Напомним, первый зампред Киевской ОГА Александр Скляров был избран в Киевоблсовет по списку местной парторганизации “Слуга народа”. На заседании сессии, которое растянулось на период с 20 по 30 ноября, со второй попытки он был избран главой облсовета. Его оппонентом был Ярослав Москаленко, который заявлял о многочисленных нарушениях в ходе сессии. Он снял свою кандидатуру после того, как было объявлено о разделении бюллетеней для голосования за главу совета, а коалиция “Евросолидарности” и “За Майбутне” отказалась поддерживать Склярова. Депутатов от этой коалиции также не вписали ни в одну из созданных постоянных комиссий совета.

Читайте: Веселий трійничок: члени двох з п’яти фракцій не потрапили до жодної комісії Київоблради

Фото: страница Ярослава Москаленко в Facebook

КиевVласть

Влад Григорьев

Теги: новости киевской области, киевоблсовет, местные выборы 2020, ярослав москаленко, киевский областной совет, александр скляров, новости киевщина, олександр скляров

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.