п'ятниця, 3 травня 2024 г.

Депутати КОР просять правоохоронців і мін’юст запобігти рейдерству в Бородянській громаді

Депутати КОР просять правоохоронців і мін’юст запобігти рейдерству в Бородянській громаді

Депутати Київської обласної ради VIІI скликання звернулись до Міністерства юстиції України та правоохоронних органів щодо недопущення рейдерського захоплення об’єктів комунальної власності у Бородянській громаді. За інформацією Бородянської селищної ради, рейдери хочуть відібрати одну з адміністративних будівель.

Про це період кореспондент KВ з місця подій.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Так, за прийняття рішення про звернення проголосували 53 депутати.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Мова йде про громадський будинок у селі Нове Залісся по вулиці Кримська, 2. Наразі там надають послуги представники Новозаліського старостинського округу, Укрпошти, Укртелекому, бібліотеки, водоканалу та ведуться ремонтні роботи у приміщеннях, призначених для проживання 26 сімей ВПО з деокупованих територій.

“Проте наказом Міністерства юстиції України від 15.05.2023 №1842/5 було скасовано рішення від 18.11.2021 № 61686119, прийняте державним реєстратором Бучанської міської ради Лозінським А.Ю., щодо набуття права власності Бородянською селищною радою на зазначену вище Адмінбудівлю. Скасування відбулось за скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю “АГРОКОНТРАСТ””, – йдеться у зверненні.

Згідно даних аналітичної системи YouControl, ТОВ займається розведенням молочних порід худоби, вирощуванням зернових культур, торгівлею, вантажними перевезеннями та арендою й управлінням майном. Статутний капітал – 2 688 295,50 гривень. 

Бородянська селищна рада стверджує, що державний реєстратор не мав правових підстав скасовувати право власності на цю адміністративну будівлю. Рада вважає це рейдерством, й вимагає правоохоронців втрутитись у питання.

“У зв’язку зі скасуванням реєстрації права власності, Бородянська селищна рада не має можливості укласти договір щодо постачання електроенергії, що призводить до зупинки ремонтних робіт, а також паралізує роботу старостинського округу, в якому на даний час проживає 2263 жителі”, – додається у зверненні.

 Також, правоохоронні органи просять звернути увагу на набуття ТОВ права власності на 20 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 107,6931 га на території Бородянської громади та ще 12 земельних ділянок Бучанської громади.

“Рішення про передачу у власність ТОВ “АГРОКОНТРАСТ” вищевказаних двадцяти земельних ділянок сільськогосподарського призначення Бородянською селищною радою не приймались. Бородянською селищною радою повідомляється, що аналогічна ситуація відбувається і з земельними ділянками Бучанської міської територіальної громади, а саме: набуття права власності ТОВ “АГРОКОНТРАСТ” на 12 (дванадцять) земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 57,4625 га, що розташовані на території Здвижівського старостинського округу Бучанської міської територіальної громади”, – додають у зверненні.

Як раніше писала KВ, у Київській області суд ухвалив рішення про повернення територіальній громаді міста Вишневе двох гуртожитків на 394 кімнати. Прокурори довели у суді, що при оформленні права приватної власності за товариством було порушено гарантії для мешканців будинків.

Читайте: У Вишневому громаді повернули два гуртожитки вартістю майже 400 млн гривень

Фото: KВ

КиївВлада

Анастасія Олійник

Теги: війна росії проти україни, напад росії на україну, бородянка, звернення, кор, рейдерство, рішення, сесія, захоплення, нове залісся, агроконтраст

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій