неділя, 28 квітня 2024 г.

Департамент транспорта КГГА требует от КП “Киевский метрополитен” отчет по строительству метро на Виноградарь

Департамент транспорта КГГА требует от КП “Киевский метрополитен” отчет по строительству метро на Виноградарь

Департамент транспортной инфраструктуры Киевской горгосадминистрации (КГГА) запросил у КП “Киевский метрополитен” отчет по строительству метро на Виноградарь. Среди прочего, в Департаменте ждут скорректированный график выполнения работ. 

Об этом KV стало известно из протокола поручений № 49 от 19 апреля 2021 года по результатам совещания касательно проверки хода строительства участка Сырецко-Печерской линии метро от станции “Сырец” на жилмассив Виноградарь с электродепо в Подольском районе. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

На совещании присутствовали представители Департамента транспортной инфраструктуры КГГА, КП “Киевский метрополитен” (*) и ПАО “Киевметрострой” (**). 

По результатам совещания директору КП “Киевский метрополитен” Виктору Брагинскому было поручено предоставить Департаменту транспорта КГГА  скорректированный график выполнения работ по строительству метро на Виноградарь. 

Кроме того, Виктор Брагинский должен предоставить детальную информацию касательно закрытия подрядными/субподрядными организациями авансовых платежей. 

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Также руководство столичного метрополитена обязано предоставить информацию о приезде специалистов компании-производителя и о сроках завершения ремонта планетарных редукторов. 

В ноябре 2020 года KV сообщала, что "Киевметрострой" получит аванс в размере 2,6 млн гривен за строительство участка Сырецко-Печерской линии метрополитена от станции “Сырец” на жилой массив Виноградарь. На то время сообщалось, что строительство идет в соответствии с запланированными темпами.

Читайте: “Киевметрострой” получит аванс за строительство линии метро на Виноградарь

Напомним, коммунальное предприятие “Киевский метрополитен” по результатам тендера заказало у ПАО “Метрострой” капитальный ремонт перегонных тоннелей почти на 80 млн гривен. При этом СБУ уже ведет уголовное производство относительно тендера на строительство линии метро на Виноградарь на сумму почти 6 млрд гривен, который выиграло “Метрострой”. В августе 2020 года депутат Киевсовета Александр Пабат попросил руководство подземки рассказать, на каком основании был заключен новый контракт.

Читайте: КП “Киевский метрополитен” снова уличили в многомиллионных махинациях

Как сообщала KV, впервые тендер на строительство первой очереди Сырецко-Печерской линии метро был объявлен  КП “Киевский метрополитен” в начале 2018 года. Поучаствовать в аукционе изъявили желание ЧАО “Интерстройтонель”, ПАО "Киевметрострой" и ООО "Строительная компания" Адамант”. Предложение последней компании было отклонено тендерным комитетом КП “Киевский метрополитен”, и эта фирма подала жалобу на его действия. В тот же период данной закупкой заинтересовались сотрудники полиции. В числе прочего, они выяснили, что банковская гарантия одного из двух оставшихся претендентов – ПАО "Киевметрострой" – похоже, была подделана. В итоге тендер был отменен.

Читайте: Потенциального подрядчика по строительству метро на Виноградарь подозревают в подделке документов

КП “Киевский метрополитен” смогло определить фирму, которая будет строить данную ветку метро, лишь с третьей попытки. Как сообщалось выше, победителем тендера все-таки стало ПАО “Киевметрострой”. 

Читайте: Кличко срывает сдачу метро на Виноградарь после выделения миллиардов из бюджета, – СМИ

Отметим, что обязанности директора Департамента транспортной инфраструктуры КГГА со 2 апреля 2021 исполнят Иван Шпилевой. До этого Департамент возглавлял нынешний советник столичного головы Валентин Осипов. Сферу транспорта курирует замглавы КГГА Александр Густелев, который до этого и возглавлял “Киевавтодор”.

Напомним, должность директора КП “Киевский метрополитен” с 17 июля 2014 года занимает Виктор Брагинский

* КП "Київський метрополітен" (код ЄДРПОУ 3328913)

** ПАТ “Київметробуд” (код ЄДРПОУ 01387432)

Фото: КП “Киевский метрополитен” 

КиевVласть

Сергей Албул

Теги: новости киева, кгга, строительство, метро, транспорт, общественный транспорт, киевский метрополитен, департамент транспортной инфраструктуры, метрополитен, виктор брагинский, виноградарь, КП Киевский метрополитен, киевметрострой

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.