неділя, 28 квітня 2024 г.

Засідання Київради 15.06.2023 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Засідання Київради 15.06.2023 року: онлайн-трансляція та порядок денний

Сьогодні, 15 червня, на 10:00 заплановане продовження позачергового засідання Київради, яке розпочалося минулого четверга – 8 червня. Попередньо депутатському корпусу залишилося розглянути лише два питання. Так, народні обранці сьогодні можуть позбавити низку “історичних фігур” звання “Почесний громадянин Києва” і звернутися до державної влади із проханням повернути Віталію Кличку можливість впливати на призначення голів столичних РДА, яку уряд відібрав у нього ще в минулому році. Втім, найімовірніше, порядок денний буде доповнено й іншими питаннями, про що свідчить активна робота депутатів у комісіях протягом останніх днів. Включаючи ті питання, які залишилися нерозглянутими на засіданні Київради від 1.06.2023 року. 

Про те, що 15 червня 2023 року о 10:00 відбудеться продовження позачергового пленарного засідання Київради, яке розпочалося 8 червня, KВ стало відомо з анонсу на сайті міськради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Засідання традиційно відбувається у будівлі столичної міськради за адресою: вул. Хрещатик, 36, 4 поверх, зал засідань. Пряму трансляцію засідання можна переглянути на офіційному сайті Київради або тут:


Дата, час та місце проведення засідання були затверджені розпорядженням міського голови Києва Віталія Кличка №456 від 2 червня 2023 року. До порядку денного цього засідання увійшло всього чотири питання, але три з них були розглянуті під час першої частини “пленарки”. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зокрема, депутатський корпус Київради тоді погодив внесення змін до бюджету Києва на 2023 рік та Програми економічного та соціального розвитку на 2021-2023 роки, в рамках яких, серед іншого, було збільшено фінансування на ремонти і облаштування укриттів цивільного захисту. Крім того, 8 червня міськрада затвердила проєкти рішень “Про вирішення окремих питань належного функціонування захисних споруд цивільного захисту в Києві” і “Про створення Тимчасової контрольної комісії з питань перевірки стану найпростіших укриттів у Києві”, які були винесені на її розгляд в порядку невідкладності. 

Читайте: Рак на горі свиснув: Київрада і адміністрація Кличка взялися за вирішення проблем з укриттями цивільного захисту

У свою чергу, на сьогоднішній частині пленарного засідання народні обранці можуть повторно розглянути проєкт рішення “Про позбавлення звання “Почесний громадянин Києва”, який вони “не встигли” погодити минулого четверга. 

Як повідомляла KВ, цей документ міська влада затвердила ще 25 травня 2023 року. Тоді до переліку осіб, які мають бути позбавлені вказаного звання, увійшло шість “історичних фігур”, у тому числі генеральний секретар ЦК КПРС Леонід Брежнєв. Втім, після прийняття цього рішення Віталій Кличко зупинив його дію. Сталося це через те, що, як вважає столичний мер, до переліку помилково було включено генсека Комуністичної партії В'єтнаму Чионг Тіня – мовляв, вказана країна не була союзником СРСР, а тому згадана історична постать не підпадає під жодну з ознак, на підставі яких вона не має права бути Почесним громадянином столиці України.

Крім того, 8 червня Київрада внесла до порядку денного проєкт свого звернення до Президента України та Кабінету Міністрів “щодо дотримання конституційних основ місцевого самоврядування у Києві в умовах воєнного стану”, який також не було розглянуто і який, найімовірніше, буде розглядатися сьогодні. 

Згідно з ним, міська влада планує “попросити” керівництво держави повернути Віталію Кличку можливість впливати на призначення та звільнення голів столичних районних державних адміністрацій (РДА). Нагадаємо, цієї “преференції” міського голову ще в січні 2022 року позбавив Кабмін. Про необхідність впливати на дані процеси очільник столиці повідомляв на фоні нещодавнього скандалу, що мав місце після ракетної атаки на вул. Левицького, в результаті якої загинули троє осіб. Тоді, нагадаємо, мер міста звинувачував голову Деснянської РДА Дмитра Ратнікова у неналежній роботі по напрямку укриттів цивільного захисту і просив уряд звільнити цього посадовця. У свою чергу, керівники РДА, захищаючи свого колегу, закликали Кличка відмовитися від суміщення посад – міського голови і голови КМДА.

Найімовірніше, вже під час засідання до порядку денного в порядку невідкладності будуть внесені й інші питання. Про це, наприклад, свідчить активна робота депутатів у комісіях – протягом поточного тижня відбулися засідання “бюджетної”, “самоврядницької” та інших комісій, як це зазвичай відбувається перед “пленарками”. Станом на ранок 15 червня на сайті Київради не було оприлюднено перелік таких проєктів рішень.

Фото: KВ

КиївВлада

Іван Кулик

Теги: новини києва, КМДА, київрада, президент україни, звернення, пленарне засідання, рда, кабінет міністрів України, почесний громадянин, самоврядування, почесний громадянин києва

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій