п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

Представники ОК “ЖК “Асканія-16” запевняють, що ДІАМ видав сертифікат про введення в експлуатацію їхнього будинку без жодних “договорняків”

Представники ОК “ЖК “Асканія-16” запевняють, що ДІАМ видав сертифікат про введення в експлуатацію їхнього будинку без жодних “договорняків”

До видання КиївВлада звернулись представники обслуговуючого кооперативу (ОК) “ЖК “Асканія-16” (будинок на фото), які запевнили, що Державна інспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) видала сертифікат про введення в експлуатацію їхнього будинку (ЖК “Патріотика”) без жодних “договорняків”. За словами представників кооперативу, вони самостійно готували документи, відповідно до проекту та державних будівельних норм (ДБН), і з документами все гаразд. Документи в Єдину державну електронну систему у сфері будівництва (ЄДЕССБ) завантажувало ТОВ “Будеволюція”, яке також є опосередкованим представником ТОВ “Столиця Груп” і ТОВ “Домобудівельна компанія “Фундамент”.

Про це KВ повідомили представники ОК “ЖК “Асканія-16”, а також KВ з`ясувала з відкритих джерел.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

7 червня КиївВлада опублікувало статтю “Договірняк під час війни”: ДІАМ ввела в експлуатацію першу з недобудів “Аркади”, в якій йдеться про те, що в травні ДІАМ видала сертифікат про введення в експлуатацію будинку №16 в ЖК “Патріотика”, який, відповідно до багатостороннього Меморандуму від 7 квітня 2021 року, має добудовувати ТОВ “Столиця Груп”.

Оскільки ЄДЕССБ працює в закритому для громадян режимі (Мінрегіон закрив для громадян доступ до порталу), є підстави припускати наявність “договорняку” між забудовником та чиновниками. Бо попередники ДІАМ (ДАБК і ДАБІ) неодноразово і системно звинувачувались в збиранні хабарів із забудовників тощо. А ТОВ “Столиця Груп” та її фактична керівниця Владислава Молчанова часто ставали об`єктами критичних публікацій.

Читайте: Нестор и политбюро: Молчанова и Шлапак взяли под контроль киевскую “Батькивщину”

Крім того, добудова ЖК “Патріотика” повністю перекреслює плани місцевих мешканців та екоактивістів на створення в цій локації ландшафтного екопарку “Осокорки”. А саме будівництво ЖК “Патріотика” у його узгодженому Меморандумом вигляді суперечить чинному Генплану Києва.

Проте представники ОК “ЖК “Асканія-16” запевнили КВ, що вони за власний кошт виконували всі роботи по завершенню будівництва свого будинку – у відповідності до проекту та ДБН. А документи в ЄДЕССБ вносило ТОВ “Будеволюція” – опосередкований представник ТОВ “Столиця Груп”, відповідно до відкритих джерел.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“... всі документи перевірялись до коми, всі роботи, виконані кооперативом, перевірялись по всьому будинку, відповідно до норм ДБН. Ніяких домовленостей та корупції”, – заявив КВ представник кооперативу, який, за його словами, супроводжував процес здачі будинку інспекторам ДІАМ.

Це KВ підтвердив ще один учасник ОК “ЖК “Асканія-16”.

Директор ОК “ЖК “Асканія-16” Данило Воронін розповів КВ, що на перевірку ДІАМ для видачі сертифікату вони очікували 24 лютого, проте, через початок масштабної військової агресії росії проти України, ця перевірка відбулась аж у квітні, коли запрацювала ЄДЕССБ.

Данило Воронін наголосив, що все пройшло в рамках закону і будь-які натяки на “договірняк” не мають жодних підстав: “Інспектори навіть від води та кави відмовились”.

Директор ОК “ЖК “Асканія-16” повідомив, що роботи із добудови будинку фінансували члени кооперативу – відповідно до Протоколу про взаєморозуміння та взаємодопомогу з громадською спілкою (ГС) “Дирекція з добудови” від 26 жовтня 2021 року.

Відповідно до цього документу, ОК “ЖК “Асканія-16” добудовує свій будинок за власні кошти, які будуть компенсовані забудовником після добудови та передачі квартир інвесторам ЖК “Еврика”, “Патріотика” та “Патріотика на озерах”.

ОК “ЖК “Асканія-16” “безумовно погоджується” з необхідністю забудови всіх 5 земельних ділянок, вказаних в Меморандумі (8 000 000 000:96:001:0013, 8 000 000 000:96:001:0011, 8 000 000 000:96:001:0010, 8 000 000 000:96:001:0009, 8 000 000 000:96:001:0008). Також кооператив не заперечує можливе коригування проекту забудови ЖК “Патріотика”, якщо це не передбачатиме будівництво житлового будинку замість пожежного депо перед їхнім будинком №16.

Забудовником визначено ТОВ “Будеволюція”, який надає кооперативу проектну та іншу документацію. А ГС “Дирекція з забудови” зобов`язується “вчинити всі необхідні дії для введення в експлуатацію (отримання сертифікату відповідності закінченого будівництвом Будинку проектній документації та його готовності до експлуатації) і заселення Будинку”.

Данило Воронін зазначив, що будинок в експлуатацію вводило ТОВ “Столиця Груп” – через ТОВ “Будеволюція”, яке, за словами ще одного представника кооперативу, завантажувало документи в ЄДЕССБ.

До кінця березня 2021 року бенефіціаром ТОВ “Будеволюція” (*) був Костянтин Паливода – екс-голова правління АТ АКБ “Аркада”, якого разом з вісьмома співучасниками підозрюють у розкраданні 72 млн гривень. ВІдповідний обвинувальний акт Київська міська прокуратура скерувала до суду наприкінці листопаду минулого року.

З березня 2021 року засновником ТОВ “Будеволюція” є ГС “Дирекція з забудови” (**). Співзасновниками ГС виступають:

  • громадська організація (ГО) “Об'єднання інвесторів ЖК “Евріка”, “Патріотика” та “Патріотика на озерах” (***);

  • ТОВ “Столиця Груп” (****);

  • ТОВ “Домобудівельна компанія “Фундамент” (*****).

Всі три співзасновники ГС “Дирекція з забудови” є учасниками Меморандуму про добудову та передачу інвесторам житла.

За даними аналітичної системи Youcontorl, ТОВ “Домобудівельна компанія “Фундамент” входить до “Групи Фундамент”, яка наразі дотична до кримінального провадження про ймовірне зловживання коштами з бюджету Києва за ймовірною участю заступника голови Київської міськдержадміністрації (КМДА), депутата Київради В'ячеслава Непопа (фракція “УДАР”). Відношення до “Групи Фундамент” також має народний депутат Верховної Ради Андрій Пузійчук (фракція ВО “Батьківщина”).

Читайте: Миллиарды Непопа: Нацполиция расследует сомнительные закупки КП “Житлоинвестбуд-УКБ”

* ТОВ “Будеволюція” (код ЄДРПОУ: 34284328)

** ГС “Дирекція з забудови” (код ЄДРПОУ: 44144405)

*** ГО “Об'єднання інвесторів ЖК “Евріка”, “Патріотика” та “Патріотика на озерах” (код ЄДРПОУ: 43803549)

**** ТОВ “Столиця Груп” (код ЄДРПОУ: 36175203)

***** ТОВ “Домобудівельна компанія “Фундамент” (код ЄДРПОУ: 40048603)

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Антон Подлуцький

Теги: новини києва, аркада, діам, владислава молчанова, столиця груп, Екопарк Осокорки, Патріотика на озерах, патріотика, андрій пузійчук, евріка, домобудівельна компанія фундамент, вячеслав непоп, ок жк аркада 16

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій