четвер, 12 грудня 2024 г.

Українське “Sho” разом з Карпою та “Титановим Джексоном”

Українське “Sho” разом з Карпою та “Титановим Джексоном”

Відомий київський фуд-блогер Інна Гордієнко відвідала культову ресторацію “Sho” у чудовій компанії та скуштувала нереально смачну українську кухню. Що замовляти в ресторані та чи варто замовляти тут столик - в репортажі для читачів КиевVласти.

Розповідаючи про різні національні кухні світу, було б дуже дивно обійти стороною українську. Тому цього разу я відправилася смакувати національні страви до нового ресторану української кухні з інтригуючою назвою “Sho”.

Вечеря видалася вдвічі смачнішою та приємнішою, бо відбулася вона в компанії зіркового подружжя - співачки Наталки Карпи та Євгена Терехова (бійця АТО “Титанового Джексона”).

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Sho” вражає з першого погляду, щойно ви переступаєте поріг ресторації - сучасна мазанка з височенними стелями прикрашена усюди квітами бамбуку, з люстрами-коконами неймовірних розмірів, перегородками, столами, та барними стійками з масиву дерева.


На вході зустрічають чарівні дівчата у вишуканих сукнях-вишиванках, які проводять вас до заброньованого столика.


Обов’язково замовляйте столик наперед – ресторан вщент заповнений людьми навіть у робочі дні тижня. Поки йдемо сходами наверх, розпитую дівчат про бездоганний інтер’єр закладу.

- Ці люстри привезені з Африки, це ручне ліплення,  а столи із Закарпаття, це амбарне дерево, якому близько 500 років, - розповідає Анастасія.


Анастасія продовжує показувати зали ресторану: чотири основних, в одному з яких проходять майстер-класи (наприклад, найближчий з ліплення вареників), величезна барна кімната (де мені зварили чудову каву на піску) та центральну залу, де знаходиться відкрита частина кухні.

- А тут у нас також печуть свіжий хліб, який ми подаємо гостям, - показує Анастасія, коли ми проходимо вздовж стійки подачі страв.

- Неймовірно красивий у вас заклад, сподіваюсь страви будуть не менш вражаючими, - відповідаю я.

Поки очікую на друзів, офіціант приносить меню і пропонує розпочати вечерю з наливок власного виробництва.

Замовляю абрикос на ромі (60 гривень) і вивчаю пропозиції шеф-кухара ресторану. Різноманітність страв: від звичайної котлети по-київськи та вінегрету - до борщу з бичачих хвостів та рибних котлет з осетрини. Окрім основних страв, закусок та салатів, є страви, приготовлені на відкритому вогні, вареники, пиріжки, пельмені та млинці (гречані, класичні, кокосові) з начинками на будь-який смак.

- Привіт! Раді тебе бачити, і дякуємо за вибір ресторану, - вітають мене Наталка і Джексон.

- Рада, що вам вже подобається! Я тут поки вас чекала, вивчала меню і спостерігала за стравами, які виносять офіціанти, думаю, буде дуже смачно, - зауважую у відповідь.

Наталка замовляє теж наливочку. Їй пропонують спробувати малину з трояндою на джині. Євген дуже голодний і просить одразу якийсь супчик і свою улюблену ікру з баклажанів (80 гривень).


Ми з Наталкою визначаємось. Я вагаюсь між голубцями (90 гривень), які просто обожнюю, і телячими щічками з перловкою (160 гривень).

- Я, мабуть, буду салатик із дрібно нарізаної зелені з ферми (110 гривень) і вареники з сиром і зеленню (90 гривень), - визначається Наталка, яка постійно стежить за своєю фігурою і дотримується здорового харчування.

- Українська кухня мабуть твоя улюблена?, - запитую Наталку, бо дівчина зі Львова не може не надавати перевагу всьому українському.

- Не повіриш, але я дуже люблю італійську кухню, тому для мене вони обидві улюблені, - відповідає Карпа.

- А що саме любиш з італійської?, - не вгамовуюсь я.

- Найбільше – пасту з морепродуктами і салат капрезе, - посміхається Наталка.

Євген замовляє грибну юшку (190 гривень) і голубці. Тому я обираю щічки з вінегертом до них (90 гривень).


За стіл поруч вмощується велика компанія іноземців. Загалом іноземців тут дуже багато.


Доки готують наші страви, Наталка йде знімати відео для сторіз - її також вразив ресторан.

- Жень, ти, як і дружина, прихильник італійської кухні?, - запитую у “Титанового Джексона”.

- Ні, я от якраз люблю виключно українську, - підкреслює він. – Я звик до неї з дитинства,  бо мама смачно готувала.

- Наталочко, а чого саме вареники?, - цікавлюся я.

- В моєму роду також всі смачно готують. І мама і бабуся, яка в свої 92 роки просто розкішна господиня. Смак їхніх вареників я також пам’ятаю з дитинства. Тому, не втрачаю можливості куштувати вареники, коли приходжу до українського ресторану, - зауважує Наталка.

- А для Жені вареники готуєш?

- Так, звичайно! Але для чоловіка готую солодкі вареники, бо так в нашій сім’ї склалося, що я люблю вареники солоні з сиром, а чоловік - з творогом, але солодким, - підкреслює Наталочка.

- Загалом, ти любиш готувати?

- Звичайно люблю, але на завжди на це вистачає часу, - каже співачка. – Люблю варити борщ – червоний і зелений, запікати рибу, ліпити вареники і навіть пекти сирник. В мене зберігаються родинні переписи і по них дуже смачно виходять всі страви.

Наші страви вже на столі, починаємо дегустувати. Євген каже, що юшка з грибами відмінна – саме така, яку він любить їсти на Закарпатті.


Наталка насолоджується своїм салатиком, каже, що смакує знову ж таки як в дитинстві.

- Просто в цьому салатику є стручковий горох, а я маленькою дуже любила рвати його в своєму городі, колі він тільки з’являвся і їсти його прямо на ходу, - пояснює вона.

- Я прекрасно тебе розумію. У нас у всіх дуже багато улюблених смаків зароджується ще в тому віці. Я ось теж пам’ятаю як смакували огірочки з домашнього городу, в мене просто зараз перед носом стоїть той запах. Зараз таких майже ніде не купиш, - жаліюся я.

- До речі, щодо салатиків, я дуже люблю експериментувати з ними – мені подобається придумувати цікаві інгредієнти та приправи до них, - зауважує Наталка.

Основні страви теж бездоганні. Цікаво, що деякі з них подають з такими гарнірами, які я ніде майже не зустрічала – перловка, зелена гречка, гречана каша з потрохами.

- Як твої вареники? Такі як у бабусі? - запитую я.

- Ой, навіть не можу відповідати, бо дуже хочеться їх їсти, - жартує вона.

Наталочка звертає нашу увагу на посуд – він тут дизайнерський. На пласких тарілках – вручну нанесена назва закладу. Піали під соуси та сметану зроблені у формі напівшкарлупок яєць. Ємкості для цукру і солі – у вигляді морських камінчиків.


Я підхожу до стійки кухні - глянути за лаштунки. І знайомлюся з адміністратором закладу Володимиром Омаровим. Він запитується, чи все сподобалося і пропонує пригостити нас морозивом, яке у закладі виготовляється власноруч.

- Ми захоплені інтер’єром вашого ресторану - хата-мазанка, але з сучасним довершеним дизайном, - не стримуюсь в копліментах.

- Так, ми позиціонуємо себе, як Україна через 50 років, де етнічна українська культура буде переплітатися з мультинаціональною культурою, - пояснює Володимир. – Дизайн розробляла дизайнерка з міжнародним ім’ям – Наталія Бєлоногова.

- А хто шив одяг для персоналу? Він також особливий і дуже доречний до закладу, - запитується Наталка.

- Це теж відома і дуже талановита дизайнерка Вікторія Кім, - відповідає Володимир.

Нам подають морозиво - божественне. Володимир пропонує спробувати ще десерти власного приготування. Каже, що вони неймовірні.


Медовик та “Київський торт”, що подають гостям за сусідніми столиками, виглядають апетитно, але наші шлунки вже заповнені під зав`язку.

- Мені здається, вечеря вийшла на славу! - резюмує Наталка. – Я дуже задоволена, твій вибір був просто в десяточку!


Ми розходимося з відчуттям повного задоволення і плануємо з Наталкою наступного разу повечеряти в смачній італійській ресторації.

А я планую новий похід до закладу, кухня якого вам точно знайома, але чи настільки, щоб ви хотіли її спробувати?! Думаю, мій огляд вас однозначно підштовхне до того, щоб піти і спробувати.

Щоб не прогавити, читайте мою сторінку у Фейсбуці Смакуй з Інна Гордієнко.

Читайте: В помаранчевому та з оселедцем: як в “Амстер Дамстер” святкували День Короля (фото, відео)

Фото та відео автора

KиевVласть

Інна Гордієнко

Теги: новости киева, фуд блогер, ресторанная критика, ресторанный обзор, sho

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій