воскресенье, 21 октября 2018 г.

Смачна Венеція в серці Києва - на Подолі

Смачна Венеція в серці Києва - на Подолі

Відомий київський фуд-блогер Інна Гордієнко відкриває читачам КиевVласти чудовий італійський ресторан на Подолі - “Casa Nori”. Саме тут можна скуштувати всі блюда високої венеціансько-італійської кухні.

Сьогодні я хочу вас познайомити з цією прекрасною італійсько-венеціанською ресторацією, яка розташована на моєму улюбленому Подолі - на перетині вулиць Борисоглібської та Сагайдачного. Це не зовсім класичний італійський заклад, яких повно в місті Києві. Тут не подають піцу та брускети. Тут готують страви високої кухні з використанням інноваційних технологій. Власники називають її чіккеттерія-остерія (чіккетті - маленькі закуски з риби, м'яса і сиру).

Меню “Casa Nori” поєднує в собі класичні венеціанські рецепти та сучасні інтерпретації традиційних страв регіону Венетто. Такого ви, мабуть, не знайдете в жодному іншому італійському ресторані в Україні.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

-Ви сьогодні яке різотто хочете скуштувати? У нас з’явилося вже чотири види, вибирайте, яке більше до смаку, - усміхається мені Андреа Норі, шеф-кухар ресторану “Casa Nori”. і прямує зустрічати наступних постійних клієнтів свого закладу.

До мене підбігає офіціант.

- Спробуйте ще також наші фріто де каламарі та овочі, і рагу з равлика, і поленту, - радить він.

А ми починаємо активно розпитувати його, що ж це за страви. Бо назва страви дійсно нічого не говорить про її сутність. Можна лише здогадуватись за окремими словами. Ось декілька: Ньоккі аль суго ді карне і грана подано; тальоліно неро аль неро; імпанта ді вітелло; чокколозо.

Тому маєте розпитати у офіціанта - не полінуйтеся це зробити. Те, що ви потім побачите, вразить не тільки вашу уяву, а й шлунок.

Ми замовляємо різо аль верде (270 гривень) і гусак ін пінята (240 гривень) - в якості основних страв. На закуску - фріто де каламарі і овочі (270 гривень) і пляшку червоного вина. Всі вина тут - виключно італійські, з різних регіонів.

І, якщо вистачить місця у шлунку, десерт чокколозо (135 гривень) - це майже той самий фондан. А також панна соффіата з ягодами (115 гривень) - зазвичай та в інших місцях це називається панакота. До речі, все десерти тут заслуговують на особливу увагу.


Проте, поміркувавши, ми обмежуємось морозивом, яке, до речі, готується прямо на місці. І такого точно більше ніде в Києві не скуштуєш.

- Ти коли-небудь бачив таку подачу кальмарів та овочів?, - питаюся я у свого супутника.

Він у захваті, і пропонує зробити декілька фото цієї споруди на пам’ять.

- Мало того, ти подивись, у них тут весь посуд, скло і навіть тканинні серветки для столу позначені монограмою CN!, - звертає мою увагу візаві.

Я переводжу погляд на Андреа, який вже перемістився до відкритої кухні ресторану і власноруч готує пасту на ручній машині Torchio – єдиній в Україні. Навіть заради цього варто завітати до “Саsа Nori”, щоб подивитися, як виглядає цей процес.

До речі, Андреа – не просто шеф-патрон ресторану і автор його концепції. Він красивий венеціанець і неймовірно талановита людина, яка вкладає всю свою душу і своє серце в те, що робить. Це місце не лише надсмачної кухні - це місце романтики, драйву і затишку в той же час.

По п`ятницях та суботах тут грає жива музика. В неділю тут збираються сім’ями. І декілька разів на рік проводять тематичні вечірки: Венеціанський карнавал-парад в лютому, Феста дель Реденторе в липні, день Святої Лючії в грудні.


Все це - італійські свята, на які Андре запрошує своїх постійних гостей. Вечірки неймовірно класні – особливо раджу дівчатам без пари. Є куди вигуляти нову красиву сукню і познайомитися з прекрасною чоловічою частиною людства - імпозантними, завжди доглянутими і дуже уважними до жінок італійцями.

- Візьмемо ще пляшечку тосканського?, - запитує Андрій, який здається більше закохався у “Casa Nori”, ніж в мене, і вимагає продовження вечора саме тут.

Я не ображаюся, бо так само закохалася в “Casa Nori”, коли вперше потрапила сюди приблизно рік тому. І я впевнена, вас очікують ті самі почуття.

Щоб дізнатися про інші гастрономічні свята, читайте мою сторінку в Фейсбуці  і #СмакуйтезІннаГордієнко!

Читайте: Справжнє японське кулінарне шоу блакитного тунця на Солом`янці

Фото: Facebook Інни Гордієнко

KиевVласть

Інна Гордієнко

Теги: новости киева, фуд блогер, ресторанная критика, итальянская кухня

воскресенье, 21 октября 2018 г.
14:26
За год овощная корзина украинца подорожала на треть
13:08
До 2 ноября в Киеве можно обследоваться на рак молочной железы (график, адреса)
12:04
Железнодорожная станция в аэропорту “Борисполь” уже получила название
11:05
В ДТП с опрокидыванием на Одесской трассе пострадали игроки ФК “Колос” (фото, видео)
10:01
Как киевские маршрутки нарушают ПДД: на примере маршрутов №529 и 152 (видео)
09:02
На столичной Русановке дотла одновременно выгорели два дома (фото, видео)
07:15
Плановые отключения электроэнергии в Киевской области 21 октября 2018 года (полный список населенных пунктов)
07:00
Погода в Киеве и Киевской области: 21 октября 2018
суббота, 20 октября 2018 г.
18:21
Воскресные ярмарки пройдут в трех районах Киева (адреса)
18:02
В центре Киева открыли десятую мини-скульптуру в рамках проекта “Шукай” (фото, видео)
17:08
Почти все киоски возле метро “Нивки” не соответствуют комплексной схеме размещения временных сооружений
16:49
Кличко просят разобраться со строительством в историческом месте на Подоле
16:04
Кличко: Движение авто при ремонте Шулявского путепровода будут перекрывать только частично
15:02
День рождения Gulliver: в ТРЦ проходит праздничный концерт (прямая трансляция)
14:02
Экс-мэр Киева Александр Омельченко попал в больницу
13:06
На Киевщине поступления от уплаты единого соцвзноса превысили прошлогодние показатели на треть
Календарь событий