неділя, 19 травня 2024 г.

Міндовкілля: Зі столичного озера Алмазного не видобуватимуть пісок

Міндовкілля: Зі столичного озера Алмазного не видобуватимуть пісок

У Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України не погоджували виставлення на аукціон спецдозволу на геологічне вивчення і подальше видобування піску в столичному озері Алмазне. А, мовляв, оприлюднена раніше інформація про начебто ухвалене позитивне рішення – це помилка, заявили в Міндовкіллі після публікацій видання Надра.Info та КиївВлади.

Про це KВ стало відомо з повідомлення Надра.info.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Після того, як Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів внесло пропозицію включити родовище Алмазне (на території ландшафтного заказника місцевого значення “Озеро Алмазне”) до переліку надр, де можна видобувати пісок, Міндовкілля відреагувало на критичні публікації щодо цього в медіа.

На запит видання “Надра.Info” в міністерстві відповіли, мовляв, насправді йдеться про технічну помилку, а родовище не збиралися розробляти.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Відповідно до протоколу засідання Робочої групи з питань надрокористування Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України (далі – Робоча група) від 07.07.2023 пунктом 2 було розглянуто питання щодо можливості включення ділянки Алмазна, що знаходиться у м. Києві, з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки корисних копалин з подальшим видобуванням корисних копалин (промислова розробка родовищ) піску, до переліку ділянок надр, дозволи на користування якими виставляються на аукціон (копія протоколу додається).

За результатами розгляду матеріалів було вирішено внести зауваження (...), а саме:

Майже вся площа ділянки Алмазна розташована в території ландшафтного заказника місцевого значення “Озеро Алмазне” (рішення Київської міської ради від 27.10.2022 No 5484/5525).

Таким чином, Робоча група надала відмову на включення ділянки Алмазна, що знаходиться у м. Києві, до переліку ділянок надр, дозволи на користування якими виставляються на аукціон”, – йдеться у письмовій заяві Міндовкілля на адресу головреда “Надра.Info” Володимира Бойка. 

Разом з тим, веде далі заступниця міністра Олена Крамаренко, секретарем робочої групи при підготовці відповіді на Держгеонадра “було допущено технічну помилку в листі Міндовкілля від 11.07.2023 No 25/4-17/11040-23, в зв’язку з чим на заміну даному листу на Держгеонадра був направлений лист Міндовкілля від 26.07.2023 No 25/4-17/12147-23 (копія листа додається), що відповідає дійсному рішенню, прийнятому Робочою групою під час засідання 07.07.2023, розміщеному на вебсайті Міндовкілля за посиланням”.


Нагадаємо, 25 липня KВ з посиланням на Nadra.Info та відповідне рішення Міндовікілля повідомило, що Міндовкілля, серед іншого,  11 липня запропонувало виставити на аукціон ділянку Алмазна для видобутку піска.

Відповідно до листа Міндовкілля за підписом заступника міністра з питань європейської інтеграції Євгенія Федоренка, “майже вся площа ділянки Алмазна розташована в території ландшафтного заказника місцевого значення “Озеро Алмазне” (рішення Київської міської ради від 27.10.2022 № 5484/5525)”.

Після цієї публікації і реакції на неї Київського еколого-культурного центру виявилося, що Міндовкілля внесло цю ділянку до переліку через технічну помилку і виключило озеро Алмазне, як заповідну територію, з переліку ділянок з видобування корисних копалин.

Тепер це було підтверджено документально.

З проханням виставити спецдозвіл на ділянку Алмазна на аукціон до Держгеонадр в 2022 р. звернулося ТОВ “Київ Алмаз Видобування” (власники Терещук Ольга, Іванов Станіслав, Ярославський Денис).

Сканкопії протоколу згаданого асідання Робочої групи з питань надрокористування від 7 липня дивіться у слайдері. 

Читайте: Київський заказник “Озеро Алмазне” не віддадуть під видобуток піску, – “КЕКЦ”

Фото: Facebook, КЕКЦ

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, новини україни, київзеленбуд, кекц, олексій король, київський еколого-культурний центр, київвлада, озеро алмазне, міністерство довкілля та природних ресурсів, ділянка алмазна, дозвіл на користування надрами, едуард арустамян, олена короленко, євгеній федоренко, nadrainfo, nadrainfo, nadrainfo, nadrainfo

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій