субота, 29 червня 2024 г.

Зеленський у Нідерландах: Гаага стає хабом справедливості для всіх, хто постраждав від агресії та міжнародних злочинів (відео)

Зеленський у Нідерландах: Гаага стає хабом справедливості для всіх, хто постраждав від агресії та міжнародних злочинів (відео)

У рамках офіційного візиту до Королівства Нідерланди Президент України Володимир Зеленський зустрівся у Гаазі зі спікерами Палати представників та Сенату Нідерландів, виступив з промовами у місцевому парламенті та перед громадськістю. Зеленський також провів зустріч із президентом Міжнародного кримінального суду (МКС) та секретарем МКС та з прем’єр-міністром цієї скандинавської країни.

Про це KВ стало відомо з офіційних повідомлень Офісу Президента Володимира Зеленського 4 травня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Під час офіційного візиту до Королівства Нідерланди Президент України Володимир Зеленський зустрівся зі спікером Палати представників Нідерландів Верою Бергкамп і спікером Сенату Яном Ентоні Брауном.

Глава держави подякував очільникам нідерландського парламенту за чітку й активну позицію законодавчого органу на підтримку України та важливі кроки, що допомогли нашій державі дати відсіч агресії РФ”, – повідомила президентська пресслужба.

Володимир Зеленський “високо оцінив ухвалення парламентом Нідерландів низки резолюцій на підтримку України, зокрема про лідерство країни у міжнародному переслідуванні за злочини Росії в Україні та про заснування в Гаазі спеціального трибуналу, який зможе засудити найвище керівництво Росії”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Виступаючи в парламенті Нідерландів, Президент України нагадав, що “Минув рік від моменту, коли я звертався – дякую за цю можливість – вперше до парламенту й народу Нідерландів. У 36-й день повномасштабної війни я говорив, чому варто об’єднатися нам із вами та всім європейцям, усьому світу. Об’єднатися для захисту свободи та прав людини”.

Промовляючи наживо перед обома палатами парламенту Королівства, Зеленський зауважив на трьох пунктах.

“Перший. Українці об’єднані прагненням перемоги. Але це не лише наше бажання відвоювати своє. І ми точно не хочемо взяти чуже. Ми хочемо знищити підлість, із якою прийшла держава-терорист. Підлість, коли російські протикорабельні ракети б’ють по звичайних торговельних центрах. Це було вчора й позавчора. І кожного тижня ми бачимо подібні жахливі трагедії”, – сказав Глава Української держави.

Читайте: ВР проголосила державну ідеологію росії “рашизмом” і пояснила, що він означає

“Другий пункт. Улітку цього року Європа матиме історичну можливість раз і назавжди перекрити кисень російському реваншизму. Липневий саміт НАТО – це той час і формат, який дає змогу усунути безпекову невизначеність у Європі, – продовжив Президент Зеленський. – Україна має отримати рішення щодо алгоритму приєднання до Альянсу. Зрозуміло, що не можемо вступити в НАТО, поки триває війна. Але усунути безпекову невизначеність можна й треба зараз – це політичне рішення”.

Третє, на чому акцентував Зеленський, – оборона: “Оборона – це люди. Люди, які мають зброю. Що потужніша зброя й далекобійніший вогонь, то більше життів рятується від щоденних ворожих ударів. Цінувати життя та зберігати оборонні табу між союзниками, які повинні захищати життя, – це очевидна суперечність. Тож що довше зберігаються табу щодо зброї, то більше наших воїнів віддають життя, щоб витягнути оборону, коли зброя недостатньо потужна чи далекобійна й коли винищувачі Росії ефективніші, ніж літаки захисників Європи”.

У межах офіційного візиту Президент Зеленський зустрівся з президентом Міжнародного кримінального суду (МКС) Пьотром Хофманскі та секретарем суду Освальдо Завалою Агілером.

Український лідер наголосив, що притягнення до відповідальності всіх винних у воєнних злочинах проти людяності та геноциді українського народу є принциповим для України: “Для нас результат – це виключно конкретні вироки всім російським воєнним злочинцям, включно з найвищим керівництвом країни-агресора”.

Він високо оцінив роботу МКС в цьому напрямі, зокрема відзначивши важливість ухваленого рішення про видачу ордерів на арешт російського президента й уповноваженого з прав дитини держави-агресора за звинуваченням у депортації українських дітей.

Виступаючи в Гаазі з промовою під назвою "Ніякого миру без правосуддя для України" до представників місцевих громадськості, політичних і експертних кіл та міжнародних інституцій, Володимир Зеленський згадав і російського диктатора.

"Безумовно, ми всі хочемо бачити тут, у Гаазі, іншого Володимира. Того, який заслуговує бути засудженим за злочинні дії. Це має бути здійснено тут – у столиці міжнародного права. Я впевнений, що це станеться, коли ми переможемо. А ми переможемо!", – сказав Зеленський

Читайте: Президент Зеленський з офіційним візитом прибув у Нідерланди

Фото: пресслужба Президента України

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, новини україни, війна, воєнний стан, російсько-українська війна, повномасштабне вторгнення рф, володимир зеленський, президент україни, офіційний візит, королівство нідерланди

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій