середа, 24 квітня 2024 г.

Заседание Киевсовета 09.02.2017: онлайн-трансляция и повестка дня

Заседание Киевсовета 09.02.2017: онлайн-трансляция и повестка дня

Сегодня, 9 февраля, первое заседание Киевсовета в новом 2017 году депутаты начнут с обсуждения, пожалуй, “самой насущной” проблемы столицы - капремонта первого этажа Крещатика, 36. Помимо этого, в планах народных избранников утверждение правил торговли на рынках, положения о конкурсном отборе кандидатов в главврачи столичных больниц, а также очередная дискуссия о скандальной стройке ТРЦ на “Героев Днепра”.

О проведении пленарного заседания KV узнала из распоряжения Киевского городского головы №29 от 30.01.2017 года.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Прямую трансляцию заседания можно посмотреть на официальном сайте Киевсовета или на сайте телеканала "Киев".

Депутаты рассмотрят повестку дня из 273 вопросов, из которых 29 общих вопросов, 25 вопросов собственности, 215 градостроительно-земельных вопроса и 4 вопроса в категории “разное”.

На этом заседании горсовета народные избранники собираются откорректировать Программу социально-экономического развития Киева на 2017 год и внести ряд изменений в бюджет столицы-2017.

Читайте: КГГА изменила основные показатели столичного бюджета на 2017-2018 годы

Также депутаты намерены таки выделить под мемориал Героев Небесной Сотни - Музей Революции Достоинства земельный участок на Аллее Героев Небесной Сотни, 3.

Как уже сообщала KV, соответствующий земельный надел гендиректору Национального мемориального комплекса Игорю Пошивайло пришлось практически “выбить” у столичного мэра Виталия Кличко. За два года со дня создания Музея Революции Достоинства киевская власть не пошевелила и пальцем, дабы музей перестал существовать лишь номинально.

Читайте: Музей Революции Достоинства требует у КГГА наконец отдать ему участок

Более того, в Киевсовете планируют предоставить участникам АТО в составе добровольных формирований возможность пользоваться социальными льготами и привилегиями наряду с бойцами Вооруженных Сил Украины и Национальной гвардии.

При этом, рассматривать присвоение соответствующего статуса будет отдельная спецкомиссия при киевском мэре Виталие Кличко, а статус бойца-добровольца АТО будет предоставляться и посмертно.

Читайте: Признавать киевлян воинами-добровольцами АТО будет комиссия при мэре Киева

Также депутаты сегодня могут создать временную контрольную комиссию (ВКК) Киевсовета по проверке законности расположения домов, зданий, сооружений, инженерных сетей и коммуникаций, малых архитектурных форм (МАФов), а также проверки порядка передачи земельных участков на Трухановом острове в пользование или владение на соответствие требованиям действующего законодательства.

Читайте: Соцсеть покорила история об аренде Труханова острова и Маше-хапуге

Во второй раз народные избранники обсудят и Городскую целевую программу “Управления объектами коммунальной собственности Киева на 2017-2019 годы”.

Предполагается, что реализация Программы обещает киевлянам свободный доступ к информации об использовании имущества, охранные договора на памятники архитектуры и общую инвентаризацию объектов коммунальной собственности.

Читайте: На совершенствование системы управления коммунальной собственностью Киевсовет планирует потратить 23,8 млн гривен

Фото Никиты Кузина

КиевVласть

Георгий Палуев

Теги: новости киева, киевсовет, бюджет, ато, пленарное заседание, коммунальная собственность, труханов остров, трц, героев днепра, музей революции достоинства, вкк, добровольцы, программы соцэконом развития

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.