неділя, 19 травня 2024 г.

З травня росіяни намагаються захопити Бахмут, але він стоїть, - президент Володимир Зеленський

З травня росіяни намагаються захопити Бахмут, але він стоїть, - президент Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на спільному засіданні обох палат Конгресу США наголосив, що російські військові та найманці штурмують Бахмут безперервно з травня, але місто стоїть. Зеленський наголошує на необхідності постачання зброї Україні, щоб не просто вистояти в жорстоких боях, але й переломити хід війни, щоб перемогти на полі битви. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення на офіційному інтернет-представництві президента Володимира Зеленського

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Пані та панове! Американці! Учора, перед поїздкою сюди, у Вашингтон, я був на передовій, у нашому Бахмуті. У нашій фортеці на сході України, на Донбасі, яку російські військові та найманці штурмують безперервно з травня. Атаки щодня й щоночі. Але Бахмут стоїть”, – сказав Володимир Зеленський від час виступу на спільному засіданні обох палат Конгресу США. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Під час виступу президент зазначив, що ще минулого року в Бахмуті жили 70 тисяч людей: “Зараз там залишилися одиниці цивільних. Там немає місця, яке не було б полито кровʼю. Там не буває години, коли не звучав би страшний гуркіт артилерії. Там один окоп може по кілька разів на день переходити з рук у руки після кривавих боїв, іноді рукопашних. Але український Донбас стоїть”.

Зеленський зазначив, що російська армія використовує проти Бахмута та інших наших міст усе, що може, а також що їхня перевага окупантів в артилерії дуже відчутна. Також за словами глави держави у окупантів у рази більше снарядів, ніж є в Україні. 

“Вони використовують у рази більше ракет та авіації, ніж ми будь-коли мали. Але наші сили оборони стоять. І ми всі пишаємося ними”, – сказав президент. 

Зеленський наголосив, що російська тактика примітивна. 

“Вони випалюють все перед собою. Вони нагнали на фронт головорізів. Вони відправляють “зеків” на війну... Вони кинули все проти нас так само, як свого часу інша тиранія кинула все проти вільного світу у битві за Виступ. Подібно до того, як відважні американські солдати чинили опір і відбивалися від гітлерівських військ попри всі труднощі під час Різдва 1944 року, відважні українські солдати роблять те саме з військами Путіна цього Різдва. Україна стоїть і ніколи не здасться!”, – додав Зеленський. 

Президент наголосив про те, що Україна потребує допомоги США, щоб не просто вистояти в жорстоких боях, але й переломити хід війни, щоб перемогти на полі битви. 

“У нас є артилерія. Так. Дякую вам. Чи її достатньо? Відверто – ні. Щоб Бахмут був не лише фортецею, яка відбиває атаки російської армії, а щоб російська армія повністю відступила, потрібно більше гармат і снарядів. У такому випадку, як і в битві під Саратогою, боротьба за Бахмут змінить перебіг і нашої війни за незалежність і свободу.

Якщо ваші “Патріоти” зупинять російський терор проти наших міст, це дасть змогу українським патріотам повною мірою працювати на захист нашої свободи”, – наголосив Зеленський. 

Крім того, Зеленський передав американським конгресменам бойовий прапор із Бахмуту. 

“Коли я був учора в Бахмуті, наші герої передали мені прапор. Бойовий прапор. Прапор тих, хто захищає Україну, Європу та світ ціною своїх життів. Вони попросили мене передати цей прапор вам – Конгресу Сполучених Штатів Америки, членам Палати представників і сенаторам, чиї рішення можуть врятувати мільйони людей”, – підсумував Зеленський. 

Нагадаємо, у межах візиту до Сполучених Штатів Америки Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Президентом США Джозефом Байденом. Зеленський зазначив, що головним питанням його переговорів у США було зміцнення України в наступному році та рух нашої держави до перемоги у війні за незалежність. 

Читайте: США нададуть Україні військову допомогу на $1,85 млрд – список озброєння 

Фото: Офіційне інтернет-представництво президента 

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, війна, війна росії проти україни, володимир зеленський, сша, бахмут, джо байден, допомога україні, системи патріот

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій